هوالرزاق






آلرژی غذایی یا حساسیت چیست؟

آلرژی غذایی یا حساسیت چیست؟

آلرژی غذایی


ممکن است شما با دیدن یک دسر خوشمزه تحریک شوید ناخنکی به آن بزنید ولی وقتی میفهمید که آن دسر با بادام زمینی درست شده یاد حساسیت خود به بادام زمینی افتاده و قید آن را میزنید.


غالبا این غذاها هستند که باعث آلرژی غذایی میشوند :
• بادام زمینی و دیگر آجیل ها
• غذاهای دریایی از جمله میگو
• شیر ، به ویژه شیر گاو
• تخم مرغ
• سویا
• برخی میوه جات مانند کیوی و توت فرنگی

یشرفت شدید حساسیت های غذایی


حساسیت غذایی می‌تواند به شکل های بسیار متنوعی خود را نشان دهد از سوزش سادۀ دهانی گرفته تا یک شوک شدید آنافیلاکتیک، یا با گذر از اگزما و تبدیل شدن به آسم به شکلی دیگر درآید. پی بردن به عامل مؤثر و مسئول در ایجاد حساسیت نیازمند پرس و جویی دقیق است که شامل تست های پوستی و گاهی خوراکی می‌شود. فقط حذف کامل تغذیه ای که باعث ایجاد حساسیت شده می‌تواند از ظاهر شدن علائم آلرژی جلوگیری کند، البته باید اضافه کرد که پیشرفت آلرژی در دراز مدت بستگی دارد به سن فرد و نوع مادۀ حساسیت زای محرک.

حساسیت غذایی چیست؟


حساسیت های غذایی زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن شما دچار اشتباه میشود. در حالت طبیعی سیستم ایمنی بدن وظیفه مقابله در برابر میکروبها و کلا همه بیماریها را دارد و در برابر این آنتی ژن ها تولید ماده ای به نام آنتی بادی را میکند که این ماده خود را به شکل التهاب نشان میدهد. ولی گاهی همین سیستم ایمنی ماده غذایی خاصی را به شکل دشمن دیده، آن را خطرناک دانسته و در برابر آن واکنش نشان داده و آنتی بادی تولید میکند. این تولید آنتی بادی در بدن با التهاب همراه بوده که میتواند از یک آبریزش ساده شروع شده و در نهایت حتی در صورت تماس مداوم با ماده آلرژی زا به شوک و مرگ بینجامد.


این ماده آلرژی زا میتواند گرده گیاهان ، مواد غذایی و یا برخی داروها ( مانند پنی سیلین ) باشد . بنابراین ماده ایجاد کننده آلرژی به خودی خود خطرناک نیست بلکه واکنش سیستم ایمنی بدن به آن است که میتواند خطرناک باشد.

حساسیت غذایی چگونه خود را نشان می‌‌دهد؟


نوعاً، نشانه های بالینی در دقایقی پس از جذب خوراکی ها ظاهر می‌شوند. گاهی اوقات، حساسیت فقط به شکل خارش یا سوزش زبان و گلو یا التهاب لب ها خود را نشان می‌دهد. در دیگر موارد، با دردهای شکمی و اسهال یا تهوع و استفراغ همراه است. اما در اغلب موارد، حساسیت غذایی مشکلاتی به غیر از مشکلات تغذیه ای با خود به همراه دارد، مانند اگزما یا کهیر.

 

حساسیت غذایی ممکن است دلیل ایجاد آسم یا گرفتگی بینی (گاهی اوقات همراه با ورم ملتحمه) باشد. و در نهایت، حساسیت غذایی می‌تواند عاملی برای بروز سندروم شدید، اما خوشبختانه نادری شود به نام شوک آنافیلاکتیک؛ در صورت بروز این شوک باید به طور اورژانسی به پزشک مراجعه کرد: شوک آنافیلاکتیک ممکن است به شکل یک بیماری عمومی، همراه با افت فشار خون و ضربان شدید قلب ظاهر شود یا با حملۀ کهیری همراه با پرخونی مخاط تنفسی خود را نشان دهد. تظاهرهای حساسیتی، بسته به سن افراد متفاوتند. به این ترتیب، در بین شیرخواران و بچه های کوچک اگزما رایج است و در بین بزرگترها، کهیر بیشتر مشاهده می‌شود. فُرم های شدیدتر اغلب بین بزرگسالان دیده می‌شوند.

نشانه های دیگر عبارتند از
• خشن شدن صدا
• خس خس سینه
• سرفه
• تهوع
• استفراغ
• درد معده
• اسهال


در موارد جدی تر ، یک آلرژی غذایی می تواند حتی منجر به شوک و کما شود. این واکنش حساسیتی ناگهانی و شدید است و می تواند همه اعضای بدن شامل پوست ، تنفس ، هضم ، قلب و رگ های خونی را درگیر کند. فشار خون فرد می تواند افت کرده ، مجراهای تنفسی باریک شده و زبان متورم شود.

 

بسیاری از کودکان همزمان آلرژی به شیر و تخم مرغ را بصورت خفیف دارند. اما آلرژی شدید به مواد غذایی مانند بادام زمینی و برخی میوه ها و انواع خاصی از ماهی و میگو معمولا در سنین بالاتر روی میدهد.

 


آلرژی غذایی یا حساسیت چیست؟

برچسب های
آلرژی غذایی یا حساسیت چیست؟ - - - - - - - - - - -

آمار و ارقام
زمان قرار گرفتن در سایت :
کل بازدید : 5,082
تعداد بازدید ماه جاری : 3,438
تعداد بازدید در هفته جاری : 3
تعداد علاقه مندی ها : 0
تعداد 0رای به آلرژی غذایی یا حساسیت چیست؟ داده شده است
و میانگین امتیازات برابر است با: 50 %
نظر شما راجع به آلرژی غذایی یا حساسیت چیست؟