توصیه های یک متخصص گوارش در روزه داری
عادت بسیاری از افراد بهویژه نوجوانها و جوانها این است که افطارشان را با یک یا چند لیوان آب یخ و نوشابه باز میکنند؛ بزرگترها نیز تمایل به خوردن آش در ماه رمضان دارند. یک کارشناس گوارش میگوید اینها از جمله عادتهای نادرست غذایی شایع میان عموم است که باعث پنظرآمدن مشکلات جسمی در زمان روزهداری آنها میشود. در چنین شرایطی فرد نهتنها خیلی زود سیر میشود و نمیتواند غذا بخورد بلکه دچار مشکلات گوارشی نیز خواهد شد.
بنابراین بهترین پیشنهاد این است که افراد با کمی آب ولرم، خرما، شیر یا فرنی افطار کنند و دور آب سرد و نوشابه یک خط قرمز بکشند. بد نیست بدانید نوشابههای گازدار یا آبمیوههای مصنوعی حاوی مادهای به نام سوربیتول هستند؛ قندی که جذب نمیشود و میتواند یکی از مهمترین عوامل ایجاد نفخ شکم باشد. البته خوشبختانه کم نیستند افرادی که افطارشان را با نان و پنیر و سبزی و گردو یا کره و مربا و عسل شروع میکنند. این نوع تغذیه نیز بسیار خوب است.
درمانی برای یبوست
عارضهای که در ماه رمضان خیلی شاهد آن هستیم یبوست است. زمانی که فرد 18 ساعت گرسنه میماند حرکت رودهها مقداری کم شدن پیدا میکند. همچنین مصرف نکردن مایعات هم روی این موضوع تأثیر میگذارد و زمینه بروز یبوست را فراهم میکند؛ بخصوص در هفته اول ماه رمضان که این مساله بیشتر خود را نشان میدهد. برای جلوگیری از یبوست، هن گام افطار و سحر نباید از خوردن سبزیجات مثلاً سالاد همراه روغن زیتون و حتی پیاز خام غفلت شود، اما خوردن مواد چربی و قندی زیاد ممنوع است چون باعث بروز و تشنظریبوست میشود. در واقع هر چند مواد قندی انرژی زیادی را تأمین میکنند ولی باعث یبوست هم میشوند که مصداق بارز آن خوردن زولبیا و بامیه و حلواست که عادت رایجی بین ما ایرانیها به حساب میآید. همچنین تخمه یکی از خوراکیهایی است که نفخ را بیشتر میکند پس پیشنهاد میشود در ماه رمضان اصلاً تخمه نخورید.
تا جایی که ممکن است بین افطار و شام نباید فاصله طولانی وجود داشته باشد چون زمانی شما شام را دیرزمان میخورید دیگر اشتهایی ندارید که سحر از خواب بیدار شوید و بتوانید تغذیه مناسبی داشته باشید
فاصله میان افطار و شام
از مهمترین پرسشهای روزهداران این است که آیا خوردن سحری ضرورت دارد؟ آیا باید بین زمان خوردن افطار و شام یک فاصله طولانی وجود داشته باشد؟ در پاسخ به سوال اول باید گفت که بله همه روزهداران باید موقع سحر بیدار شده و غذا و مایعات کافی مصرف کنند تا دچار عوارض گوارشی نشوند. از طرفی تا جایی که ممکن است بین افطار و شام نباید فاصله طولانی وجود داشته باشد چون زمانی شما شام را دیرزمان میخورید دیگر اشتهایی ندارید که سحر از خواب بیدار شوید و بتوانید تغذیه مناسبی داشته باشید.
اصلاح یک باور اشتباه
سوپ ساده و شلهزرد نیمهگرم از جمله غذاهای خوب برای باز کردن روزه محسوب میشود، در حالی که آش رشته با توجه به کشک و حبوبات خیلی زیادی که دارد، غذای مناسبی نیست؛ چه برای افراد سالم و چه افرادی که بیماریهای گوارشی دارند چون باعث نفخ و ترش کردن خواهد شد.
جام جم

برچسب های توصیه های یک متخصص گوارش در روزه داری ماه رمضان - تغذیه در ماه رمضان غذا در ماه رمضان سلامتی گوارش در ماه رمضان - سلامت گوارش - بیماری های گوارشی - روزه داری - آداب روزه داری - نفخ و ترش کردن - تغذیه کودک - خواص کنجد - تغذیه سالم - تغذیه بارداری - پاکسازی کبد - کبد چرب - خواص آب - دیابت بی مزه - تغذیه دوران بارداری - حالت تهوع - سلامت و تغذیه - تغذیه ماه رمضان -
آمار و ارقام زمان قرار گرفتن در سایت :1394/03/27-44 ماه قبل کل بازدید : 2,433 تعداد بازدید ماه جاری : 2,433 تعداد بازدید در هفته جاری : 1 تعداد علاقه مندی ها : 0
مطالب مرتبط با توصیه های یک متخصص گوارش در روزه داری
- خاطره بازی در روزهای بی خاطرگی
روزهای جوانی هر چند هنوز خاطرات زیادی در زندگی انباشته نشده اما به نوعی روزهای خاطره بازی است اما خاطره بازی هم حدی دارد... - سحر زکریا این روزها چه میکند
امروز گفت و گویی داری با سحر زکریا بازیگر خوبی که با در پناه تو به مخاطبیت تلویزیون معرفی شد و با سریال پاورچین به تیم ماندگار مهران مدیری پیوست و این روزها - رفع بوى بد دهان در زمان روزه داری
برای خیلی ها پیش می آید که در زمانی که روزه هستند دهانشان بوی بدی بگیرد و این اتفاق اصلا خوش آیند نیست اما با دهان روزه و این مشکل چه میتوان کرد - فواید روزهداری در سلامت بدن
ماه رمضان فرا رسید و روزهداران یک ماه پرفضیلت و روحانی را پیش رو دارند؛ ماهی برای پاکسازی جسم و جان! - رژیم غذایی افراد کم خون برای روزهداری
مصرف یک لیوان شیر همراه با یک قاشق غذاخوری شیره انگور و یک قاشق مرباخوری بادام پوستکنده و آسیابشده هم هنگام خواب یا قبل از سحر برای بیماران مبتلا به کمخونی بسیار مفید است. - جلوگیری از جوش و خشکی پوست در افراد روزه دار
میوههایی مثل طالبی، هویج و زردآلو ضد خشکی پوست هستند چون این میوهها مملو از ویتامینهای A و C هستند که برای پوست لازم است. - روزهداران مراقب کلیههایشان باشند
بیماران کلیوی در ماه مبارک رمضان از مصرف پروتئینهای حیوانی و نمک خودداری کنند چرا که برای کلیهها بسیار مضر هستند و با کم آبی در طول روز میتواند آسیب جدی به کلیهها وارد کند. - بیماری باقلا: این روزها احتیاط کنید
فاویسم یک نوع بیماری ارثی است که به بیماری فصل بهار و بیماری باقلا نیز شهرت دارد؛ زیرا مصرف باقالی در این فصل بیشتر رواج دارد. - دروغ هایی که هر روزه به خودمان می گوییم
دروغ گفتن مانعی برای موفقیت و انجام دقیق کار است