کالباس نخورید حتی اگر خیلی خیلی دوست دارید
مسیر فعلی شما در سایت دهکده دانلود بخش دانلود کتاب :
مجله سرگرمی شیثار-->>> سلامتی-->>> کالباس نخورید حتی اگر خیلی خیلی دوست دارید

کالباس نخورید حتی اگر خیلی خیلی دوست دارید

  • زمان درج : 52 ماه قبل
  • تاریخ درج : 2014-11-23 00:00:00
  • تعداد بازدید : 2054
    بازدید ماه:2054
    بازدید هفته:5
  • بخش مربوطه :

 کالباس نخورید حتی اگر خیلی خیلی دوست دارید این نه حرف و نظر ماست که حرفی از وزیر بهداشت است که بیان کرده کالباس نخورید مخصوصا کالباس مرغ

اگر هن گام خرید مرغ می‌بینید صاحب مغازه با کمال میل حاضر می باشد مرغ شما را پاک کرده و پوست و اضافاتش را دور بریزد، خیلی خوشحال نباشید. چند روز بعد همان دور ریختنی‌ها محتوای پیتزای شما را تشکیل می‌دهند! حوالی سال 1330 بود که تهرانی‌‌ها اولین مغازه‌های ساندویچ‌فروشی را در خیابان استانبول دیدند. به‌تدریج مردم از غذاهای مهیا استقبال کردند و با ورود نسل دهه 60 و 70 فست‌فودها تبدیل به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ایرانی‌ها شدند.

اما در کنار این استقبال بی‌نظیر، شایعات در مورد غذاهای مهیا فراوان بود؛ اینکه سوسیس و کالباس کیفیت ندارند، در آنها مواد شیمیایی به کار رفته و عامل اصلی اضافه‌وزن هستند. از چند سال قبل هم بحث سرطان‌زا بودن این مواد غذایی مطرح شد و نگرانی خانواده‌های ایرانی که دیگر به خوردن پیتزا و همبرگر عادت کرده بودند بیشتر شد. حرف‌های آشکار و درگوشی ادامه داشت تا اینکه چند روز قبل رئیس سازمان غذا و دارو پرده از رازی برداشت که همه را شوکه کرد؛ کارخانه‌ها برای درست کردن سوسیس و کالباس از مواد بی‌کیفیت و حتی غیربهداشتی استفاده می‌کنند.

خمیر مرغ: جنجال جدید محصولات غذایی

هنوز چند هفته از ماجرای روغن پالم در شیرها و محصولات لبنی نگذشته که رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد کارخانه‌های سوسیس و کالباس باید استفاده از خمیر مرغ را در محصولات خود کنار بگذارند. آنجاست که شما متوجه می‌شوید فداکاری مغازه‌‌دارها که به رایگان مرغ را برای شما پاک می‌کنند از کجا آب می‌خورد.

بعد از چند روز پوست، دل و روده و چربی آغشته به خون، هورمون و آنتی‌بیوتیک به کارخانه‌های بزرگ فرستاده می‌شود تا از آن برای تولید خمیر مرغ استفاده کنند. وضعیت آنقدر فاجعه‌بار می باشد که آقای احمد شیبانی، رئیس اسبق سازمان غذا و دارو در مصاحبه‌ای که در آذر سال 90 با فارس داشت، گفت: «اگر جلوی چشمانم از بهترین گوشت و مرغ برای سوسیس و کالباس استفاده کنند، هرگز به آن لب نمی‌زنم!»

خمیر مرغ چیست؟

استفاده از خمیر مرغ از 15 سال قبل به طور جدی در محصولات غذایی تولید ایران افزایش پیدا کرد. کارخانه‌های تولید سوسیس و کالباس برای تولید این محصول باید از مرغ کامل استفاده کنند، اما به گفته وزارت بهداشت در ایران از گوشت‌های باقی‌مانده مراکز قطعه‌بندی مرغ یا تکه‌های دورریختنی رستوران‌ها و مرغ‌فروشی‌های سطح شهر استفاده شده است. به این ترکیبات مرغ‌های هلندی اضافه می‌شوند که معمولا برای تخمگذاری استفاده می‌شوند و به‌دلیل جثه کوچک و آلودگی، کشتارگاه‌ها قادر به خروج امحا و احشای آنها نیستند.

گوشتی که گوشت نیست!

خمیر مرغ در اصل گوشتی می باشد که طی فرآیندی موسوم به MSM (گوشت تولید شده به روش مکانیکی) تولید می‌شود. در این روش گوشت همراه با استخوان، با فشار بسیار بالا از یک جسم الک مانند عبور می‌کند و تکه‌های ریز گوشت از استخوان جدا می‌شود. با این کار علاوه بر تکه‌های گوشت، قسمت‌های دیگر بدن حیوان ازجمله مغز استخوان، پوست، عصب‌ها و رگ‌های خونی هم وارد خمیر می‌شود. ماده تولید شده با این روش آنقدر بی‌‌کیفیت می باشد که سازمان غذا و داروی ایالات‌متحده به کارخانه‌ها اجازه نمی‌دهد نام آن را گوشت عنوان کنند و حتما باید روی محصولات‌شان کلمه MSM درج شود.

این ماده در برخی محصولات مانند هات‌داگ یا سوسیس استفاده می‌شود که به‌دلیل شکل خاص خود، مصرف کننده نمی‌تواند تفاوت بین گوشت واقعی و گوشت‌های بی‌کیفیت را تشخیص دهد. در سال 2004 ایالات‌متحده فروش این نوع گوشت را برای استفاده انسانی ممنوع کرد که دلیل اصلی آن جلوگیری از شیوع بعضی بیماری‌های خطرناک مانند جنون گاوی بود.

تاریخچه استفاده از آشغال گوشت

تاریخچه جدا کردن تکه‌های باقی‌مانده گوشت از استخوان به دهه 1950 بازمی‌گردد. در آن زمان ابزارهای دستی ساخته شدند که جدا کردن بافت‌های باقی‌مانده روی استخوان را ساده‌تر می‌کرد و به این ترتیب دورریز گوشت در قصابی‌ها و کشتارگاه‌ها کمتر می‌شد.

در اواسط 1960 دستگاه‌های اتوماتیک و پیشرفته‌تر ساخته شدند که به کارخانه‌ها امکان می‌داد تکه‌هایی که قبلا دور ریخته می‌شد را جدا کرده و به قیمت ارزان‌تر به فروش برسانند. در دهه 1970 بعضی کارخانه‌ها متوجه سود کلان استفاده از این روش شدند و علاوه بر کشتارگاه‌ها، آنها هم خرید دستگاه‌های جدید را آغاز کردند که بعدها به نام بادر شناخته شدند.

دستگاه‌هایی که دستکاری می‌شوند

دستگاه‌های بادر اولین‌بار در یک شرکت آلمانی با همین نام ساخته شدند. آمارها نشان می‌دهد این شرکت تاکنون پنج هزار و 500 عدد از این دستگاه‌ها را در بیش از 100 کشور جهان به فروش رسانده است. با وجود آنکه استفاده از دستگاه‌های بادر در محصولات غذایی ممنوع است، اما کارخانه‌های ایران پا را از این هم فراتر گذاشته‌اند و فیلتر آنها را بومی کرده‌اند.

با این کار مقادیر بیشتری از پوست و ضایعات وارد خمیر می‌شود و کیفیت آن باز هم پایین‌تر می‌آید. متاسفانه بسیاری از این دستگاه‌ها مجهز به سیستم خنک کننده نیستند و گرمای زیادی تولید می‌کنند. به همین دلیل تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی مرغ را به‌صورت منجمد و يخ‌زده وارد دستگاه می‌کنند. کارخانه‌ها برای سود بیشتر حتی حاضر به پاکسازی مرغ‌ها نیستند و آنها را با تمام ضایعات باقی‌مانده، آب و خونابه موجود به داخل دستگاه‌ها می‌اندازند.

جنجال سال 1980 در انگلستان

استفاده از دستگاه‌های بادر 30 سال قبل در انگلستان سر و صدای زیادی به راه انداخت. اگر در سایت گوگل عبارت «تولید گوشت به شیوه مکانیکی» را جست‌وجو نمایید، به مطالبی می‌رسید که سال 2001 در سایت بی‌بی‌سی منتشر شده است. همان‌طور که می‌دانید اولین بار بیماری جنون گاوی در اواسط دهه 1980 در انگلستان مشاهده شد. تحقیقاتی که چند سال بعد انجام شد، نشان داد یکی از عوامل اصلی شیوع این بیماری استفاده از گوشت MRM در صنایع غذایی ازجمله سوسیس و کالباس بود.

اما علت استفاده از این روش چیست؟ جواب کاملا نمایان است. گوشتی که با این روش تهیه می‌شود تا 10 برابر ارزان‌تر تمام می‌شود. سود سرشاری که این شیوه دارد، می‌تواند هر تولیدکننده قانون‌شکنی را وسوسه کند.

رسوایی گوشت اسب در اروپا

هنوز هم در کشورهای اروپایی با وجود نظارت‌های دقیق و جدی تخلفات گسترده در تولید سوسیس و کالباس دیده می‌شود. سال گذشته بود که پزشک «مارک وولف» رئیس سابق آژانس استاندارد غذایی انگلستان در مورد استفاده از گوشت‌های تولید شده به روش مکانیکی در صنایع غذایی این کشور هشدار داد. به گفته وی استفاده از این نوع گوشت‌ها در صنعت کباب به‌طور نگران‌کننده‌ای افزایش داشته است.

سال 2013 هم در نمونه‌های سوسیس و کالباس تولید شده در این کشور گوشت اسب پیدا شد که جنجال بزرگی به پا کرد. مشابه این موضوع در چند کشور دیگر هم مشاهده شد و مسئولان را به فکر نظارت دقیق‌تر انداخت. این موضوع نشان می‌دهد نظارت بر تولید این محصولات بسیار مشکل می باشد و با ابزارهای معمول نمی‌توان به مبارزه با آن پرداخت، به همین دلیل می باشد که تولیدکنندگان سوسیس و کالباس در ایرلند موظف شدند برای اطمینان به مصرف‌کنندگان خود از آزمایش دی‌ان‌ای سربلند بیرون بیایند.

هر چه ارزان‌تر، خوشمزه‌تر

شاید شما هم متوجه شده باشید، هرقدر سوسیس و کالباسی که می‌خرید، ارزان‌تر باشد به همان اندازه خوشمزه‌تر به‌نظر می‌رسد. بعضی کارخانه‌ها برای برطرف شدن بو و مزه محصول به‌دست آمده که معمولا هم شامل سویا یا آرد هستند، ادویه و سیر بیشتری به محصولات خود اضافه می‌کنند. این کار باعث خوش‌طعم شدن غذا می‌شود که متاسفانه کودکان را از سنین پایین به محصولات بسیار بی‌کیفیت علاقه‌مند می‌کنند. به طور خلاصه باید گفت کارخانه‌های تولیدکننده محصولات غذایی برای افزایش سود خود دست به هر کاری می‌زنند، حتی اگر به قیمت سلامت کودکان تمام شود.

وزارت بهداشت تصمیم به حذف دارد

اولین تلاش‌ها برای حذف خمیر مرغ به سال‌های 87 و 88 برمی‌گردد. تمام تلاش‌ها در نهایت منجر به ممنوعیت استفاده از دستگاه بادر در کارخانه‌های صنایع غذایی شد که فقط پنج ماه دوام آورد. اما به‌تازگی باز هم بحث استفاده از خمیر مرغ در زنجیره تولید سوسیس و کالباس مطرح شده و «رسول دیناروند»، رئیس سازمان غذا و دارو، خبر از حذف آن از نیمه دوم سال داده است.

به گفته وی نظارت بر مرغ‌ها و موادی که برای تولید خمیر مرغ استفاده می‌شوند بسیار مشکل می باشد و نمی‌توان از سلامت آنها اطمینان حاصل کرد، پس بهترین کار آن می باشد که از ورود آنها به چرخه تولید ممانعت شود.

تولیدکنندگان مخالفند

ازسوی دیگر کارخانه‌های تولید سوسیس و کالباس در برابر اجرای این دستور مقاومت می‌کنند. به گفته مدیرعامل یکی از شرکت‌های تولیدکننده فرآورده‌های گوشتی، استفاده از مرغ کامل و سالم هیچ مشکلی ندارد و در بسیاری از کشورهای جهان از این شیوه استفاده می‌شود.

خطرناک‌ترین محصولات کدامند؟

با این حال گفته می‌شود شرکت‌های بزرگ و معروف به‌دلیل نظارت وزارت بهداشت نمی‌توانند در تولید سوسیس و کالباس تخلفات گسترده داشته باشند. نگرانی اصلی بیشتر متوجه کارخانه‌های کوچک و واحدهای به اصطلاح زیرپله‌ای یا غیرقانونی می باشد که عمدتا محصولات خود را به‌صورت فله‌ای به فروش می‌رسانند. متاسفانه بسیاری از رستوران‌ها و فروشندگان غذاهای مهیا به‌علت قیمت بسیار پایین‌تر سراغ این نوع محصولات می‌روند و سلامت مردم را به خطر می‌اندازند.

تنها توصیه‌ای که در حال حاضر می‌توان به مصرف‌کنندگان کرد این می باشد که نیاز خود را از شرکت‌های معروف تامین کنند و تا حد امکان برای خرید فست‌فود سراغ رستوران‌های معتبر بروند. البته باید توجه داشت که با هیچ‌کدام از این کارها نمی‌توان صددرصد از سلامت مواد غذایی اطمینان پیدا کرد.

نام فایل توضیحات رمز لینک دانلود
  • آخرین مطالب
  • پربازدید ترین
  • سایر مطالب
    • 6 ساعت قبل
    • 2019-04-18 21:00:02
    • کجا برای تزریف ژل و بوتاکس مناسب تراست

      با توجه به اینکه توجه به زیبایی و لطافت پوست همیشه توسط افراد مختلف مورد توجه قرار می گیرد، تزریق بوتاکس، لیزر مو های زائد و تجربه تزریق ژل در کلینیک پوست و مو رز می تواند برای علاقه مندان به زیبایی یک فرصت ویژه به شمار رود. این مرکز با بکارگیری جدید ترین و تخصصی ترین تجهیزات پز
    • 1 روز قبل
    • 2019-04-17 09:00:03
    • معجزه گوجه فرنگی در پیشگری از سرطان پروستات آقایان

      قدیانی با بیان این که در کشورهای پیشرفته سرطان پروستات رایج ترین سرطان پس از سرطان پوست و مرگ آورترین سرطان در آقایان پس از سرطان ریه است، گفت: باارزش ترین فاکتور ریسکزای سرطان پروستات سن است. بیش از ۷۰ درصد آقایان که سرطان در آنان نمایان شده است، بیش از ۶۵ سال سن دارند
    • 2 روز قبل
    • 2019-04-16 09:00:02
    • این افراد بهتر است آلوئه ورا استفاده نکنند

      در دنباله به نکاتی که پزشک محمدحسین صالحی سورمقی، کارشناس فارماکوگنوزی و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران، درباره این گیاه به آنان ذکر کرده‌اند، توجه نمایید.آلوئه‌ورا را به چه نامی در ایران می‌شناسیم و چه موادی دارد؟در ایران این گیاه علفی با نام فارسی «صبر زرد» و «شاخ
    • 3 روز قبل
    • 2019-04-15 09:00:02
    • خون در ادرار آقایان نشانه چه چیزی میتواند باش

      اگر مقدار مایع خون خیلی کم بوده یا خون دارای ضایعات خیلی بیشتر باشد، محصولات مضر می‌توانند با مواد شیمیایی در ادرار پیوند تشکیل داده و سبب تشکیل سنگ‌های سخت در کلیه‌ها یا مثانه شوند
    • 4 روز قبل
    • 2019-04-14 12:06:35
    • با خواص درمانی هلیله سیاه به طور کامل آشنا شوید

      خواص گیاهان دارویی بر هیچکس پوشیده نیست. انواع مختلفی از این دست گیاهان در طبیعت وجود دارند که خواص برخی شناخته شده و برخی دیگر هنوز ناشناخته هستند. یکی از این گیاهان مفید، می باشد که خواص بی شماری را برای آن ذکر کرده اند و تحقیقات علمی و تجربی زیادی این خواص را تایید کرده اند.
    • 4 روز قبل
    • 2019-04-14 09:00:05
    • چگونه بفهمیم ریزش مو ما ارثی است یا نه

      یک متخصص پوست و مو گفت: درمان قطعی ریزش مو ارثی در آقایان کاشت مو می باشد و با درمان‌ های به جز این روش ریزش مو کم خواهد شد اما ترمیم مو صورت نمی گیرد.ریزش مو ارثی یکی از بیشترین و شایع ترین دلایل ریزش مو می باشد، کچلی ارثی یک بیماری محسوب نمی شود. کچلی ارثی یک مشکل طبیعی است که ب
    • 2 هفته قبل
    • 2019-04-04 21:00:03
    • آیا ساق پای شما هم درد میکنه؟

      برای خوب شدن دادن درد ساق پا راه های متفاوتی وجود دارد. ساق پا به قسمتی از جسم انسان ها گفته می شود که در بخش تحتانی جسم قرار گرفته است. به بخشی از پا که بین زانو و مچ پا واقع شده است ساق پا گفته می شود. احساس درد در بخش ساق پا دلیل های متفاوتی قادراست داشته باشد. مردم مبتلا به این م
    • 2 هفته قبل
    • 2019-04-03 21:00:04
    • نگاهی به دستاورد های علمی بر روی استفاده از گوشت خوک

      از زمان ظهور اسلام تا کنون گفته شده که گوشت خوک حرام است و نبایست استفاده شود و مسلمانان جهان از میل کردن آن پرهیز می کنند. بعضی از مردم علت آن را نمی دانند. امروز در شیثار میخواهیم اندکی زیادتر درباره عوارض استفاده گوشت خوک با شما صحبت کنیم. با شیثار همراه باشید
    • 2 هفته قبل
    • 2019-04-02 21:00:05
    • مشکلات مداوای ایدز که بیمار با آنها درگیر است

      ما انسآنان در طول حیات بوسیله موجودات ریزی همانند انگلها، باکتریها، میکروبها، ویروسها و غیره مورد تهاجم قرارگرفته و مریض . میشویم.باارزشترین این مریضیها در تاثیر نفوذ میکروبها و ویروسها به ارگانیسم ما بوجودمیایند.ویروسها و میکروبها هردو موجودات خیلی ریزی هستند
    • 2 هفته قبل
    • 2019-04-02 00:00:00
    • خواص بادام زمینی برای مغز | تقویت عملکرد شناختی مغز با بادام زمینی

      بادام زمینی یکی از ریزغذایی های پرفایده برای جسم است که استفاده آن برای معالجه خیلیی از مریضی ها پیشنهاد می شود. یکی از باارزشترین خصوصیات بادام زمینی برای مغز است. در دنباله در شیثار می خواهیم درباره خصوصیات بادام زمینی برای مغز زیادتر صحبت کنیم. با ما همراه باشید
    • 21 ماه قبل
    • 2017-07-12 00:00:00
    • دلیل سیخ شدن موی سر

      14همواره برای همه ما پیشاومده که موی سرمون سیخ بشه یا این احساس رو داشته باشیم امروز نگاهی انداختیم به دلیل سیخ شدن موی سر
    • 4 روز قبل
    • 2019-04-14 12:06:35
    • با خواص درمانی هلیله سیاه به طور کامل آشنا شوید

      14خواص گیاهان دارویی بر هیچکس پوشیده نیست. انواع مختلفی از این دست گیاهان در طبیعت وجود دارند که خواص برخی شناخته شده و برخی دیگر هنوز ناشناخته هستند. یکی از این گیاهان مفید، می باشد که خواص بی شماری را برای آن ذکر کرده اند و تحقیقات علمی و تجربی زیادی این خواص را تایید کرده اند.
    • 55 ماه قبل
    • 2014-08-23 00:00:00
    • آشنایی با اصطلاحات پزشکی- تنگی مری

      14تا حالا شده آزمایش یا سونوگرافی یا اندوسکوپی و....... بدی یه سری از اصطلاحات پزشکیو ندونی چی میشن.توی این سری از این نوشته ها تا جایی  که بتونم براتون بعضی از این علامت های مخفف شده را به طور کامل براتون توضیح میدم پس با ما و سایت شیثار همراه باشید و نظر هم یادتون نره
    • 59 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • توجه به گیر کردن غذا در گلو

      14

      برای همه ما پیش می آید که غذا در گلو های ما گیر کند اما بعضی اوقات ممکن است این گیر کردن غذا جدی تر از اونی باشه که ما فکر می کنیم و باید به اون توجه بیشتری نمایید

    • 7 ماه قبل
    • 2018-09-12 09:00:02
    • میخچه چیست و چگونه درمان می شود؟

      14میخچه نوعی بیماری بر روی نقاط فشاری بدن بخصوص در پاها می باشد که حالت پینه بسته شدن پوست بوده و معمولا به صورت خودبه خودی از بین خواهد رفت.
    • 56 ماه قبل
    • 2014-08-12 00:00:00
    • چند حدیث در مورد آب

      14پرهیز از زیاد نوشیدن اب: امام صادق ع :زیاد اب منوش زیرا منشآ هر دردی است پرهیز از نوشیدن اب بر روی غذای چرب: پیامبرخدا ص :اشامیدن اب بعد از چربی بیماری را تحریک میکند
    • 34 ماه قبل
    • 2016-06-07 00:00:00
    • بخوانید غذا خوب برای افطاری روزه داران!

      14متخصصین تغذیه چه توصیه های غذایی برای روزه داران در این ماه دارند آن ها چه منوها و مواد غذایی را برای روزه داران توصیه می کنند؟به توصیه های آن ها در ادامه مطلب گوش فرا دهید.
    • 56 ماه قبل
    • 2014-08-08 00:00:00
    • علت سیخ شدن مو روی بدن چیست

      14سرما تنها علت سیخ شدن موهای بدن نیست . ترس یا عصبانیت نیز می تواند همان واکنش را ایجاد کند.   حتما تا به حای شنیده اید که می گویند : مو به بدنم سیخ شد !! اصلا آیا مو واقعا سیخ می شود یا این یک اصطلاح است ؟ شاید باور نکنید اما موی بدن انسان می تواند سیخ بشود یا بهتر بگوییم ایستا بشود!
عشق به کتاب

عشق به کتاب

امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب

لینک های مهم

لینک های مهم

فعلا خالی

توضیحات

توضیحات

در حال ساخت

تماس با ما

تماس با ما

از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید