هوالرزاق






چه روغنی را کی و چقدر بخوریم

چه روغنی را کی و چقدر بخوریم

هر روغنی فواید خودش را دارد و البته فوایدی که بهتر است با زمان مصرف اون ها آشنا باشیم تا بتوانیم هر چه بیشتر از این روغن ها بهره ببریم

روغن كنجد از ديابت پيشگيري كرده و پوسيدگي دندان‌ها را به تعويق مي‌اندازد. مقاومت پوست را هم در برابر آفتاب افزايش مي‌دهد.
براي چي خوبه؟
اين روغن سرشار از امگا 6 و 9 می باشد و مصرف روزانه آن از بيماري‌هاي قلبي، تنگي و بسته شدن عروق، سكته مغزي، بيماري‌هاي گوارشي، يبوست، بعضي سرطان‌ها و رسوب كلسترول در عروق پيشگيري مي‌كند، همچنين حاوي ويتامين E و ترميم‌كننده بافت‌هاي عضلاني است. سيستم ايمني بدن را هم تقويت می‌کند.
چقدر بخوريم؟
اين روغن به‏دليل نقطه دود بالايي كه دارد قابل مصرف در پخت و سرخ كردن غذاست. در تهيه انواع سس و سالاد هم مي‌توان از آن استفاده كرد. پس سه بار در هفته به اندازه نصف تا يك قاشق غذاخوري از آن مصرف كنيد.
روغن تخم‌كتان
داراي بيشترين مقدار امگا3 (دو برابر روغن ماهي) و از نظر ويتامين‌هاي B و E در حدي می باشد كه مي‌توان آن را مولتي ويتامين ناميد.
براي چي خوبه؟
اين روغن سرشار از ويتامين‌هاي 3B، 6B، C و املاح روي و منيزيم می باشد و مصرف روزانه آن باعث كاهش كلسترول، حفظ سلامت قلب و عروق، تعديل التهاب مفاصل آسيب‌ديده، كنترل فشار خون، بهبود كاركرد دستگاه عصبي و كاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي عصبي مثل‌ ام‌اس و پاركينسون مي‌شود، همچنين ضد سرماخوردگي است.
چقدر بخوريم؟
توصيه مي‌شود در روز يك تا سه قاشق غذاخوري همراه سالاد يا به‌طور مستقيم از اين روغن مصرف كنيد. اين روغن را نبايد حرارت دهيد چراكه خصوصیات مفيدش را از دست مي‌دهد.
روغن كدو حلوايي
شربت يا كپسول حاوي اين روغن به‌عنوان دارو عرضه مي‌شود كه البته قيمت بالايي دارد، بنابراين مصرف مستقيم روغن كدو بسيار باصرفه‌تر است.
براي چي خوبه؟
مصرف روزانه اين روغن باعث پيشگيري و معالجه تصلب شرايين، سوزش ادرار، ‌ام‌اس، سنگ مثانه، بيماري‌هاي پروستات، تعادل هورموني در خانم‌ها و تنظيم فعاليت دستگاه گوارشي مي‌شود، همچنين سرشار از ويتامين‌هاي محلول در چربي (A، D و K) بوده و باعث افزايش كلسترول خوب خون (HDL) مي‌شود.
چقدر بخوريم؟
اين روغن براي طبخ، به‌خصوص سرخ كردن توصيه نمی‌شود، پس بهتر می باشد روزي يك تا سه قاشق غذاخوري همراه سالاد يا به‌طور مستقيم از آن استفاده كنيد. مي‌توانيد روزانه يك قاشق غذاخوري روغن تخم كتان را در ميلك‌شيك‌تان بريزيد.
روغن كلزا
سرشار از امگا 9 (65-63درصد) امگا 3 (11-9درصد) ، امگا 6 (23-19درصد)، ويتامينEو استرول‌هاي مفيد گياهي‌است.
براي چي خوبه؟
اين روغن با داشتن بالاترين ميزان چربي‌هاي غيراشباع مفيد و عاري بودن از كلسترول از ابتلا به عوارض قلبي- عروقي جلوگيري مي‌كند و در تقويت سيستم ايمني، كنترل قند خون، كاهش خطر سرطان، تصلب شرايين و كنترل قند خون نقش بسيار مهمي دارد، همچنين حضور ماده شيميايي كولين و مشتقات آن از بيماري كبد چرب جلوگيري كرده و در به تاخير انداختن اختلالات آلزايمر نقش اساسي دارد.
چقدر بخوريم؟
اين روغن محدوديتي در نحوه مصرف نداشته و مي‌تواند در طبخ غذا، همراه سالاد و حتي در تهيه انواع كيك و شيريني‌جات مورد استفاده قرار بگيرد. مصرف روزانه يك قاشق غذاخوري از اين روغن براي بهره‌مندي از خصوصیات آن توصيه مي‌شود.
نكته مهم!
موقع خريد روغن به عبارت‌هايي چون «فرابكر» و «پرس سرد» توجه داشته باشيد. در روش پرس سرد، روغن بدون حرارت و هرگونه حلال شيميايي توليد شده و تمامي خصوصیات اهمیت مند آن محفوظ باقي مي‌ماند. روغن توليد شده به اين روش اصطلاحا روغن بكر يا فرابكر ناميده مي‌شود.

بهترین روغن برای سرخ کردن، زیتون ، کنجد یا...؟


چه روغنی را کی و چقدر بخوریم

برچسب های
چه روغنی را کی و چقدر بخوریم - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

آمار و ارقام
زمان قرار گرفتن در سایت :
کل بازدید : 2,101
تعداد بازدید ماه جاری : 2,101
تعداد بازدید در هفته جاری : 2
تعداد علاقه مندی ها : 0
تعداد 0رای به چه روغنی را کی و چقدر بخوریم داده شده است
و میانگین امتیازات برابر است با: 50 %
نظر شما راجع به چه روغنی را کی و چقدر بخوریم