از خواص و مضرات باقلا چه می دانید؟
مسیر فعلی شما در سایت دهکده دانلود بخش دانلود کتاب :
مجله سرگرمی شیثار-->>> سلامتی-->>> از خواص و مضرات باقلا چه می دانید؟

از خواص و مضرات باقلا چه می دانید؟

  • زمان درج : 55 ماه قبل
  • تاریخ درج : 2015-04-20 00:00:00
  • تعداد بازدید : 2086
    بازدید ماه:2086
    بازدید هفته:1
  • بخش مربوطه :

شكی نیست كه باقالا یكی از محبوب‌ترین حبوبات ایران به شمار می‌آید. طعم، بو و مزه آن به‌خصوص اگر با گلپر و سركه آبپز شود، خاطرات دربند و دركه و شب‌های سرد زمستان را به بهترین نحو تداعی می‌كند! از طرف دیگر، باقالا پلو با گوشت پایه ثابت منوی غذای مهمانی‌ها و عروسی‌ها به حساب می‌آید و كمتر كسی پیدا می‌شود كه به این پلوی خوش‌رنگ و خوش‌طعم علاقه‌ای نداشته باشد.

باقالاقاتق نیز سمبل اصلی غذاهای شمالی است و حسابی طرفدار دارد اما محبوبیت باقالا فقط در گرو عطر و طعم نوستالژیك آن نیست بلكه خصوصیات بی‌نظیرش، باقالا را به یكی از منحصر به فرد‌ترین اجزای حبوبات تبدیل كرده است. این دانه سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، انواع ویتامین‌ها و اسیدفولیك است بنابراین برای رفع كم‌خونی بسیار سودمند است اگرچه بعضی افراد با مصرف آن دچار حساسیت و كم‌خونی می‌شوند! حال اگر می‌خواهید با سایر ویژگی‌های این دانه سبزرنگ، راه‌های صحیح مصرف و دستورات غذایی آن آشنا شوید با ما همراه باشید.

باقالا ازعهد بوق تا امروز

باقالا از خانواده حبوبات است و گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا به حساب می‌آید. این دانه محصول فصل خنك به‌خصوص بهار است و بیشتر در مناطق سردسیری و شمالی كشور كشت می‌شود. با این حال در پاییز و زمستان در بعضی مناطق گرمسیری مانند خوزستان هم برداشت می‌شود. باقالا سابقه چندین هزار ساله دارد و از دیرباز توسط یونانیان، رومیان باستان و همچنین مصریان فراعنه مصرف می‌شد حتی نمونه‌هایی از باقالا در قبرهای مصریان باستان پیدا شده است!

 امروزه در ایران دو نوع عمده باقالا كشت می‌شود؛ یكی باقالای معمولی كه به صورت خام یا پخته مصرف می‌شود و دیگری باقالای لوبیا مانند گیلان معروف به «پاچِ باقالا» است كه ریزتر و لطیف‌تر است اما خام خورده نمی‌شود و بیشتر در خوراك محلی «باقالا قاتُق» به كار می‌رود. باقالا زرد نیز همان خشك شده باقالا سبز است كه از آن در تهیه دمپختك استفاده می‌شود.

مناسب برای كم‌خون‌ها

باقالا یكی از منابع عالی فیبر و پروتئین به حساب می‌آید و مصرف آن همراه با برنج، تمامی پروتئین‌ها و ‌اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین می‌كند. كلسیم و پتاسیم موجود در باقالا از بروز پوكی استخوان پیشگیری كرده و به كنترل فشارخون بالا كمك می‌كند. این دانه همچنین سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B و اسیدفولیك است بنابراین برای رفع كم‌خونی هم سودمند است البته به شرطی كه نسبت به آن حساسیت نداشته باشید. لازم به ذكر است كه باقالای تازه طبع سرد و‌ تر و باقالای خشك طبع سرد و خشك دارد. گل آن نیز طبع گرم دارد. اهمیت غذایی باقالای خشك شده نیز بیشتر از باقالای تازه است اما ویتامین C باقالای تازه بیشتر است.

از گل باقالا غافل نشوید!

نه‌تنها باقالا بلكه گل آن نیز فواید خاص خود را دارد. جهت بهره‌مندی از این خصوصیات می‌توانید 30 تا 60 گرم گل باقالا را در یك لیتر آب ریخته و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه دم بكشد سپس آن را از صافی عبور دهید و یك فنجان از آن بنوشید. این نوشیدنی ضدتشنج و ادرارآور است همچنین به دفع سنگ كلیه كمك می‌كند و برای قولنج‌ها و دردهای كلیوی سودمند است. بیمار ان مبتلا به میگرن، رماتیسم، نقرس و درد مفاصل نیز می‌توانند از آن بهره ببرند.

باقالا و تقویت قوای جنسی

باقالا خصوصیات جسمی و حتی روحی بسیار زیادی دارد كه از مهم‌ترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره كرد:

-  تقویت‌كننده قوای جنسی است.

-  ویتامین A موجود در آن باعث تقویت بینایی می‌شود.

-  فسفر آن به تقویت بهره هوشی كمك می‌كند.

-  باعث كاهش خستگی‌های جسمی و فكری و رفع ضعف اعصاب می‌شود.

-  برای درمان رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیك سودمند است.

-  باعث كاهش ورم پروستات می‌شود.

-  باعث افزایش نیرو و قوت بدن در دوران نقاهت می‌شود.

-  مصرف مخلوط باقالا با روغن بادام و قند به رفع گرفتگی صدا و پاكسازی ریه كمك می‌كند.

-  برای رفع ورم سینه پیش از قاعدگی یا بعد از شیردهی باقالا را با آرد جو، سركه و نعناع مخلوط كرده و بپزید سپس آن را له كرده و روزی دو بار روی ناحیه متورم قرار دهید. این كار را برای سایر نواحی متورم بدن نیز می‌توانید انجام دهید.

دوستدار دستگاه گوارش

باقالا در مقایسه با سایر حبوبات بیشترین فیبر غذایی را دارد و باعث تسریع در هضم غذا می‌شود به‌خصوص اگر همراه با پوست مصرف شود. فیبر موجود در آن همچنین به كاهش چربی‌های خون و درمان یبوست كمك می‌كند. علاوه بر این، مصرف فیبر باعث تنظیم سطح قند خون می‌شود و به همین دلیل برای افراد دیابتی نیز سودمند است. فیبر خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش را هم كاهش می‌دهد و به سم‌زدایی بدن از مواد مضر كمك می‌كند. مصرف باقالای پخته همراه با سركه و آب نیز در درمان اسهال مزمن موثر است. این دانه همچنین باعث تسكین و درمان زخم معده و رفع حالت تهوع و استفراغ می‌شود اما به یاد داشته باشید برای آسان‌تر شدن هضم آن باید ابتدا باقالا را برای 24 ساعت در آب خیس كرده و بعد بپزید.

مبتلایان به «فاویسم» مراقب باشند!

افراد مبتلا به بیمار ی «فاویسم» باید از خوردن و حتی بو كردن باقالا پیشگیری كنند! فاویسم یك بیمار ی ژنتیكی خونی است كه بیشتر در اثر خوردن باقالای سبز خام و گاهی فریز شده ایجاد می‌شود. گلبول‌های قرمز خون در این بیمار ی طی 24 تا 48 ساعت بعد از خوردن باقالا شروع به تخریب شدن می‌كند. در نتیجه علائمی چون زردی پوست و سفیده چشم، احساس خستگی، سردرد، تهوع، استفراغ، اسهال و گاهی نارسایی كلیوی و خون در ادرار ایجاد می‌شود. به عبارتی در این عارضه خون بدن كم می‌شود و فرد باید خیلی سریع خون و سرم‌های غذایی دریافت كند.

یكی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به این بیمار ی دو لپه كردن باقالا و جوشاندن آن در آب و دور ریختن آب آن است. پخت باقالا در روغن و همراه ادویه‌های گرم مانند آویشن، دارچین، فلفل، میخك و گلپر نیز احتمال این عارضه را كاهش می‌دهد. لازم به ذكر است كه بیمار ان مبتلا به فاویسم در حالت عادی كاملا طبیعی هستند و هیچ علامتی ندارند و فقط در صورت مصرف باقالا دچار علامت می‌شوند.

باقالا چه فوایدی دارد؟

ضرر هم دارد؟!

-  مصرف باقالا همراه با ماست باعث دل‌پیچه می‌شود.

-  زیاده‌روی در مصرف باقالای تازه باعث ایجاد تاول در دهان می‌شود.

-  از مصرف باقالا هن گام شب‌ پیشگیری كنید زیرا باعث بی‌خوابی می‌شود.

-  افراط در مصرف باقالا می‌تواند باعث نفخ یا سنگینی معده شود. برای پیشگیری از این عارضه باید ابتدا باقالا را پوست كنده و بجوشانید و بعد آب آن را دور بریزید. نفخ باقالای كهنه و بدون پوست نیز كمتر از باقالای تازه و با پوست است.

- بعضی‌ها معتقدند مصرف باقالا در بارداری ممكن است احتمال ابتلای جنین به بیمار ی فاویسم را افزایش دهد. البته این موضوع از لحاظ علمی ثابت نشده است. با این حال بهتر است پیش از مصرف آن با پزشك خود مشورت كنید.

- مبتلایان به كلسترول خون بالا، تصلب‌شرایین، فشار خون بالا، اسیداوریك بالا، افسردگی، نفخ، دل‌درد، سنگ اورات، خارش پوستی و صرع نباید در خوردن باقالا زیاده‌روی كنند.

زیبای‌تان می‌کند

-  برای از بین بردن لكه‌های پوستی ، باقالا را بپزید و له كنید سپس آن را مانند ماسك روی صورت خود بمالید و اجازه دهید برای 10 دقیقه روی پوست بماند.

-  باقالای پخته را با شنبلیله و عسل مخلوط كنید و روی جوش‌های‌تان قرار دهید. این كار باعث نرم شدن و رسیدن جوش و بیرون آمدن چرك از آن می‌شود. این ضماد همچنین برای كاهش ورم زیر چشم سودمند است.

-  برای افزایش شادابی پوست یك قاشق غذاخوری پودر باقالا را با گلاب مخلوط كرده و برای 10 دقیقه روی صورت‌تان قرار دهید.

-  برای پیشگیری از سفیدشدن مو ، گل باقالا را له كنید و به موهای‌تان بمالید.

مجله سیب سبز

نام فایل توضیحات رمز لینک دانلود
  • آخرین مطالب
  • پربازدید ترین
  • سایر مطالب
    • 4 هفته قبل
    • 2019-10-19 09:00:01
    • دلایل ابتلا به کهیر و روش های کنترل کهیر

      خیلیی از مردم به ویژه در فصل تابستان مبتلا به کهیر می شوند.کهیر به شکل ورم ‌دانه‌های گرد سرخ بر روی پوست که با خارش شدید همراه است.از علت ها دچار به کهیر می توان بعضی خوراکی ها ،حشرات و خز حیوانات را نام برد.در بخش زیر گونه های روشهای معالجه کهیر و علت ها دچار به آن را گذاشته
    • 4 هفته قبل
    • 2019-10-17 09:00:01
    • آیا سیر درمانی برای بواسیر است؟

      بواسیر نام یک مریضی است که در این مریضی یک رگ خونی در ناحیه مقعد ملتهب و متورم می شود. یبوست و اسهال مزمن از دلیل های رایج مریضی بواسیر هستند. بواسیر هم نظیر آپاندیس در تمام مردم وجود دارد اما این مشکل در مردمی حاد می شود که زمان دفع بیش از اندازه به خودشان فشار می آورند. استفاده
    • 1 ماه قبل
    • 2019-10-13 09:00:03
    • اطلاعاتی در مورد سرفه خشک شبانه

      سرفه یکی از بیمارهای خیلی ناراحت کننده است که دلایل متفاوتی دارد . خیلیی از دکتران هستند که باور دارند سرفه نگهبان ریه است . سرفه در تعریف دکتری یک بازدم انفجاری می باشد که مکانیزمی حفاظتی برای پاک کردن ریه ها از ترشحات و اجسام خارجی ایجاد می کند . افزون بر این تعریف ، سرفه یک زن
    • 1 ماه قبل
    • 2019-10-11 09:00:02
    • خوراکی های طبیعی برای ریزش مو

      زمانی نوبت به خوراکی های خوب برایپرورش و پرپشتی مو می رسد، بشقاب خوراکی ی شما بایست زیادتر شامل خوراکی های گیاهی باشد. یک رژیم خوراکیمناسب قادراست مواد خوراکی کلیدی برای تندرستی پوست، مو و ناخن را فراهم کند. با بعضی از مناسبترین مواد خوراکی برای پیشگیری از ریزش مو آشنا خواهید
    • 1 ماه قبل
    • 2019-10-07 09:00:01
    • معجزه مالیدن روغن زیتون به کف پا

      روغن زیتون یکی از پرفایده ترین روغن ها در جهان است که برای خیلی از مریضی ها و دردها استفاده دارد و به راحتی مریضی ها را معالجه می کند. امروز می خواهیم از خصوصیات مالیدن روغن زیتون به کف پا با شما صحبت کنیم. با شیثار همراه باشید تا درباره این شیوه زیادتر بدانید
    • 1 ماه قبل
    • 2019-09-29 09:00:02
    • چجوری از سنگ کلیه پیشگیری کنیم

      فاکتور های متفاوتی سبب ایجاد سنگ کلیه در جسم می شود ولی با رعایت چند مطلب از سنگ کلیه پیشگیری نمایید.برای اینکه به سنگ کلیه مبتلا نشوید مناسبتر است آب به میزان به اندازه بنوشید و از میوه ها و موادی که شامل اگزالات و کلسیم می باشد زیادتر مصرف نمایید.در متن زیر راههای پیشگیری از س
    • 28 ماه قبل
    • 2017-07-12 00:00:00
    • دلیل سیخ شدن موی سر

      14همواره برای همه ما پیشاومده که موی سرمون سیخ بشه یا این احساس رو داشته باشیم امروز نگاهی انداختیم به دلیل سیخ شدن موی سر
    • 4 هفته قبل
    • 2019-10-19 09:00:01
    • دلایل ابتلا به کهیر و روش های کنترل کهیر

      14خیلیی از مردم به ویژه در فصل تابستان مبتلا به کهیر می شوند.کهیر به شکل ورم ‌دانه‌های گرد سرخ بر روی پوست که با خارش شدید همراه است.از علت ها دچار به کهیر می توان بعضی خوراکی ها ،حشرات و خز حیوانات را نام برد.در بخش زیر گونه های روشهای معالجه کهیر و علت ها دچار به آن را گذاشته
    • 66 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • خواص لیمو ترش و رفع کم خونی با آن

      14یك مشاور تغذیه و رژیم‌درمانی با تاكید بر این كه نباید بدون انجام آزمایش و تشخیص پزشكی كم‌خونی، اقدام به مصرف قرص‌های آهن كرد،‌ گفت: افراد كم‌خون‌ می‌توانند در هر وعده غذایی، آب لیموی ترش تازه را به مقدار زیاد به غذای خود اضافه كنند
    • 66 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • گیاهان مفید برای کبد انسان چه چیزهایی هستند؟

      14آب تره تقویت‌کننده کبد است. نقش کاسنی در رفع امراض کبدی قطعی است و کبد را زهکشی و مواد زاید را دفع می‌کند. بادام و روغن بادام (روغن آراشید) برای کبد و کیسه صفرا بسیار مفید است. از زرشک، شربت و مربا تهیه می‌کنند و زرشک‌پلو را چنانچه با زعفران میل کنند برای رفع اختلالات کبدی بسیا
    • 38 ماه قبل
    • 2016-09-18 00:00:00
    • گردآوری از معجونی برای خداحافظی از سرما خوردگی تا سرطان!

      14رفته رفته به فصل سرما و بیماری های مخصوص آن نزدیک میشویم. یکی از بیماری های شایع در پاییز و زمستان سرماخوردگی و عفونت مجاری تنفسی فوقانی میباشد؛ ولی شما میتوانید با خوردن معجون عسل و زنجبیل با تمام این بیماری ها خداحافظی کنید. ترکیب عسل و زنجبیل یک خلط آور فوق العاده محسوب می ش
    • 10 ماه قبل
    • 2019-01-16 00:00:00
    • حل مشکل دردهای معده با روش بوعلی سینا

      مردم امروزه بیشتر از هر وقت دیگری می‌ توانند از انواع گوناگون مواد غذایی استفاده کنند. ولی اکثرا به علت تغذیه نا مناسب و اشتباه به عوارض ناشی از آن غذاهای ناسالم مبتلا می‌شوند . برای درمان این عوارض ناچارند از داروهای شیمیایی استفاده کنند. ما در اینجا گیاهان دارویی به شما مع
    • 10 ماه قبل
    • 2019-01-19 00:00:00
    • بررسی مشکل گودی کمر و کنترل درمان آن

      گودی کمر یکی از مسائل مردم است که علت آن ایجاد انحنای بیش از اندازه در ستون فقرات جسم می باشد. با اصلاح روش نشستن و انجام ورزش های ویژه می توان این مسئله را برطرف کردن کرد. ایجاد گودی کمر دلایل مختلفی دارد که از بین آن ها می توان به بزرگی شکم مردم، چاقی و اضافه وزن و ضعیف بودن عض
    • 10 ماه قبل
    • 2019-01-19 00:00:00
    • راه کارهایی ساده برای بهبود بخیه زایمان

      زایمان طبیعی نسبت به سزارین فرق های زیادی دارد. هر کس با توجه به توانایی بدنی و همینطور آمادگی روحی که دارد یکی از این شیوه ها را برای زایمان انتخاب می کند. هر دوی این شیوه ها پیامد ویژه خود را دارند. امروز در شیثار می خواهیم درباره شیوه های بهبود بخیه زایمان طبیعی با شما صحبت ک
    • 13 ماه قبل
    • 2018-10-12 09:00:02
    • آب مروارید چگونه اتفاق می افتد؟

      بیماری های مربوط به چشم به دلیل آنکه می تواند از درصد بینایی ما بکاهد باید هرچه سریع تر پیگیری شوند. این بیماری ها در برخی از موارد آنقدر شایع می شوند که باید برای آنها چاره ای اندیشیده شود. برخی از محققان عقیده دارند که شاید ژنتیک در ابتلا به برخی از بیماری ها نقش داشته باشد.
    • 13 ماه قبل
    • 2018-10-11 09:00:02
    • هپاتیت ب و ملتهب شدن کبد

      ملتهب شدن کبد یا هپاتیت ب توسط چند ویروس انجام خواهد شد ، از بین ویروس ها می توان به مهم ترین و شایع ترین آنها یعنی نوع A و B اشاره داشت.
    • 13 ماه قبل
    • 2018-10-07 09:00:03
    • معرفی بیماری و علائم مربوط به هپاتیت A

      هپاتیت A نوعی بیماری مربوط به آب و غذا خواهد بود ، در بیماری هپاتیت بررسی ها نشان می دهد که متاسفانه درمان دارویی تأثیر زیادی نخواهد داشت.
    • 9 ماه قبل
    • 2019-01-23 09:00:02
    • مراقبت غذایی بعد از سقط جنین

      سقط جنین برای هر مادری موضوعی دردناک و آزادستهنده است.مادرانی که بچه خود را از دست می دهند افزون بر حمایت عاطفی احتیاج دارند از دید غذا تثبیت شوند.زیرا سقط جنین سبب ضعیف شدن جسم می شود
    • 9 ماه قبل
    • 2019-01-23 09:50:28
    • در روزهای اول بعد از زایمان چی بخوریم

      رای بهبود زخم جسم پس از زایمان از بعضی راهکارهای اثربخش می توانید یاری بگیرید غذا در روزهای اول زایمان زیاد باارزش و حائز ارزش است برای بازیابی قوای جسمی مادر بعضی موادخوراکی سودمند به آن ها توصیه می کنیم که زیاد سودمند و پرفایده هستند این موادخوراکی سبب زیاد شدن شیر مادر
    • 13 ماه قبل
    • 2018-10-04 12:38:11
    • بیماری آبله مرغان در کودکان

      آبله مرغان یا بیماری chicken pox در زمره ی بیماری هایی قرار دارد که بسیار مسری بوده و در کمترین زمان توسط تماس از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.
    • 13 ماه قبل
    • 2018-10-03 11:53:27
    • راه های کنترل و درمان آلرژی فصلی

      بسیاری از ما با تغییر فصل شروع فصل جدید و تغییرات آب و هوایی دچار مشکلات آلرژی فصلی می شود سرفه آبریزش یکی از مهمترین مشکلات شایعه این بیماری می باشد
عشق به کتاب

عشق به کتاب

امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب

لینک های مهم

لینک های مهم

فعلا خالی

توضیحات

توضیحات

در حال ساخت

تماس با ما

تماس با ما

از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید