بستنی نیتروژنی؛ یک بستنی نوظهور
مسیر فعلی شما در سایت دهکده دانلود بخش دانلود کتاب :
مجله سرگرمی شیثار-->>> سلامتی-->>> بستنی نیتروژنی؛ یک بستنی نوظهور

بستنی نیتروژنی؛ یک بستنی نوظهور

  • زمان درج : 46 ماه قبل
  • تاریخ درج : 2015-05-17 00:00:00
  • تعداد بازدید : 2149
    بازدید ماه:2149
    بازدید هفته:1
  • بخش مربوطه :

چند روز قبل که گشتی در شهر می‌زدم، یک بستنی‌فشیوه ی جنظر در محله‌مان دیدم که مدعی تولید بستنی‌ای به نام بستنی نیتروژنی (البته برای اولین بار در ایران) بود. شیوه کار این فشیوه نده به این صورت بود که مشتری‌ها می‌توانستند میوه‌هایی با طعم و ذائقه دلخواه خود انتخاب کنند تا با مخلوط کردن این میوه‌ها همراه شیر، خامه و کاکائو، ترکیب یکنواختی به دست بیاید. سپس با افزودن نیتروژن مایع (با دمای منفی 196 درجه سانتی‌گراد) به این ترکیب، باعث یخ زدن آن و ایجاد بافتی شبیه به بستنی در ترکیبی که با طعم‌های دلخواه مشتری درست شده است، شود.


احتمالاً به مرور این بستنی نوظهور در گوشه و کنار شهر رواج پیدا خواهد کرد اما سوالی که در این میان برای من و بسیاری از مشتری‌های دیگر مطرح می‌شود، این است که آیا تولید بستنی با استفاده از نیتروژن مایع، ضرری برای مصرف‌کننده ندارد؟ آیا می‌توان به سلامت چنین محصولی اطمینان کرد؟ آیا تمام گروه‌های سنی و جنسی، مجاز به خرید و مصرف بستنی نیتروژنی هستند؟ به همین دلیل در این مطلب برای پی بردن به پاسخ این سوال‌ها و چند سوال دیگر، پای صحبت‌های پزشک آراسب دباغ‌م گام ، کارشناس بهداشت مواد غذایی و نایب رئیس کمیسیون بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی نشستیم.
 
آیا تولید بستنی با این شیوه کار مرسومی است؟
به‌طورکلی بستنی از مواد متداول ی مانند شیر، خامه و مواد جانبی مثل میوه، تکه‌های شکلات و... ساخته می‌شود، بنابراین اگر فشیوه نده‌ای این مواد را مخلوط و بستنی درست کند، کار اشتباهی نکرده است و این کار در نقاط دیگر دنیا هم مرسوم و اصلاً پایه بستنی‌سازی همین است و مشکلی هم ندارد.

آیا در صنعت هم بستنی را با همین شیوه تهیه می‌کنند؟
البته در صنعت، کاری به اسم Over run کردن هم برای تولید بستنی انجام می‌دهند؛ یعنی به‌اندازه حجم بستنی، در آن هوا تزریق می‌کنند و با انجام شدن این مرحله، هم حجم بستنی زیاد می‌شود و هم حالت یکنواخت به بستنی داده می‌شود و بستنی صاف و نرمی با بافت مطلوبی، تولید خواهد شد این در حالی است که در بستنی‌های سنتی و خانگی این کار انجام نمی‌شود.

برای یخ زدن بستنی در صنعت از چه شیوه ی استفاده می‌کنند؟
شیوه خنک کردن در صنایع متفاوت مختلف است؛ مثلاً در صنعت، محصول وارد فریزر می‌شود و در دمایی بین منفی 40 تا منفی 50 درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرد و بعد از منجمدشدن،  آن را از سمت بالای قالب بیرون می‌آورند و بعد، در دمای منفی 18 درجه سانتی‌گراد گذاشته می‌شود.

نظرتان در مورد استفاده از نیتروژن مایع برای یخ زدن ترکیب‌های موجود در بستنی چیست؟
نیتروژن یا ازت مایع هم ماده‌ای کاملاً مرسوم برای این منظور است. نیتروژن در حالت عادی، نوعی گاز خنثی است که هیچ اثر مضری برای بدن انسان ندارد و هوایی که تنفس می‌کنیم هم از مقدار زیادی نیتروژن یا ازت تشکیل شده است. نیتروژن در صنایع غذایی، به چند شیوه استفاده می‌شود. یک شیوه استفاده از آن این است که به شکل گاز در پاکت‌های مواد غذایی از جمله چیپس و پفک، تزریق می‌شود. اگر نیتروژن به‌صورت فشرده و به مایع تبدیل شود (نیتروژن در منفی 196 درجه سانتی‌گراد به مایع تبدیل می‌شود)، در حالتی قرار می‌گیرد که با برداشته شدن در محصول و از بین رفتن فشار، به حالت گاز درمی‌آید و در این فرایند، گرمای محیط را می‌گیرد بنابراین هر چیزی که کنارش باشد، منجمد می‌کند.

به‌طورکلی، استفاده از نیتروژن مایع برای ایجاد بافت مناسب در بستنی تأثیر بدی بر بدن ندارد و این ترکیب هم به‌صورت گاز و هم به‌صورت مایع در صنایع غذایی متفاوت استفاده می‌شود. البته نیتروژن در حالت مایع که سرد است، اصلاً نباید با چیزی، حتی بدن انسان، تماس داشته باشد زیرا باعث منجمد شدن سریع بافت بدن خواهد شد


نیتروژن مایع در صنایع غذایی دیگر هم کاربرد دارد؛ مثلاً در فرآیند تولید روغن هم از آن استفاده می‌شود. قوطی روغن‌های مایع، کاملاً از روغن پر نمی‌شوند و در فضای خالی بالای آن‌ها، یک قطره ازت مایع تزریق می‌شود که به‌سرعت تصعید می‌شود و بلافاصله اکسیژن را خارج می‌کند و بعد هم عملیات دربندی روغن انجام می‌گیرد، بنابراین می‌توان گفت که به‌طورکلی، استفاده از نیتروژن مایع برای ایجاد بافت مناسب در بستنی تأثیر بدی بر بدن ندارد و این ترکیب هم به‌صورت گاز و هم به‌صورت مایع در صنایع غذایی متفاوت استفاده می‌شود. البته نیتروژن در حالت مایع که سرد است، اصلاً نباید با چیزی، حتی بدن انسان، تماس داشته باشد زیرا باعث منجمد شدن سریع بافت بدن خواهد شد.

آیا مصرف چنین بستنی‌هایی به بستنی‌های مرسوم دیگر، ارجحیتی دارد؟
در این نوع بستنی‌های غیرپاستوریزه، اگر واقعاً از شیر سالم و پاستوریزه، خامه حیوانی و سالم و میوه باکیفیت استفاده شود، محصول از تولید به مصرف، قابل‌قبول و تازه‌ای به دست می‌آید که محصولی خوب و دارای اهمیت تغذیه‌ای بالایی است اما اگر در همین بستنی‌های فله‌ای یا سنتی از شیر غیرپاستوریزه یا از خامه‌هایی همراه با انواع چربی‌های غیرحیوانی مثل پالم استفاده شود، دیگر محصول سالم نخواهد بود. ما در بازرسی از بستنی‌های قیفی که کنار خیابان‌ها به فشیوه می‌رسند، چند مورد استفاده از شیرخشک دامی را کشف کرده‌ایم. کیفیت شیرخشک دامی با شیرخشک انسانی، تفاوت بسیار زیادی دارد و اساساً این محصول برای مصرف انسان تولید نشده است.

با توجه به اینکه مصرف‌کننده این بستنی‌ها، متداول اً کودکان،خانم ها باردار و گروه‌های آسیب‌پذیر هستند، نیتروژن مایع، خامه و شیر موجود در آن‌ها که شاید آلودگی داشته باشند، می‌توانند برای این افراد مشکل‌ساز شوند؟
به‌طورکلی نیتروژن، نوعی گاز خنثی است که فقط در وضعیت تبدیل از مایع به گاز نباید با بدن برخورد داشته باشد، در غیر این صورت مشکلی برای مصرف‌کننده به وجود نمی‌آورد و می‌تواند در مواد متفاوت خوراکی هم استفاده شود این در حالی است که شیر آلوده یا خامه نامرغوب در هر نوع بستنی، می‌تواند برای این افراد، به‌خصوصخانم ها باردار، مشکل‌ساز شود و باعث بیمار ی لیستریوز و حتی سقط جنین شود. از این رو به گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه پیشنهاد می‌شود که حتماً مواد غذایی استاندارد و ایمن را در برنامه غذایی خود بگنجانند. 

هفته‌نامه سلامت

نام فایل توضیحات رمز لینک دانلود
  • آخرین مطالب
  • پربازدید ترین
  • سایر مطالب
    • 9 ساعت قبل
    • 2019-03-22 21:00:02
    • میگرن مقعدی چیست و چجوری باید آن را کنترل کرد

      درد در ناحیه مقعد علت ها متفاوتی دارد که از میان آن ها می توان به اسهال و یبوست مزمن ذکر کرد. میگرن مقعدی یکی از مسائلی است که بعضی مردم از آن شکایت دارند. در این مورد مریض از درد ناراحت کننده و ناآسان کننده ای در ۱۸۰ درجه در یک طرف مقعد شکایت می کند. میگرن مقعدی بیشترا در زنان دید
    • 1 روز قبل
    • 2019-03-21 09:00:02
    • سیستم دفاعی بدن ما در مقابله با ایدز چه میکنند

      اغلب مریضیهایی که ما بدان مبتلا میشویم مریضیهای عفونی هستند.در صورت بروز نشانه ها مریضی می فهمیم که مهاجم به سلول حمله کرده آنرا تضعیف نموده و درانتها منجر به مرگ سلول گشته است.بعضی ازاین مهاجمان باکتریها هستند که سبب مریضیهایی چون سل و تیفوئید میگردند، بعضی
    • 3 روز قبل
    • 2019-03-19 21:00:02
    • چرا کودکان شروع به جویدن ناخن میکنند

      ناخن جویدن یکی از عادت های بد شمرده می شود و بیشتر پدرومادر از بروز این موضوع در بچه شان ناآسان هستند. اما امروز در این قسمت از شیثار می خواهیم به جنبه دیگری از جویدن ناخن توسط بچه ها بپردازیم. با ما همراه باشید تا درباره خاصیت ها ناخن جویدن بچه ها زیادتر بدانید
    • 5 روز قبل
    • 2019-03-17 21:00:03
    • برنجی که می ماند چه تغییراتی میکند و چرا نباید برنج مانده را خورد

      یکی از علت ها باارزش مسمومیت های خوراکی میل کردن خوراکی های شب مانده است که به علت مناسب گرم نکردن و وجود باکتری هایی در آن سبب بروز مسمومیت های خوراکی می شود. در دنباله می خواهیم درباره پیامد میل کردن برنج مانده با شما صحبت کنیم. با شیثار همراه باشید
    • 5 روز قبل
    • 2019-03-17 09:00:01
    • استرس در زنان همراه بااین بیماری هاست

      دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که استرس فاکتور خیلیی از مریضی ها است. امروز در شیثار می خواهیم درباره مسائل استرس در خانم ها و مریضی هایی که امکان پذیر است ایجاد کند و یا سبب بیشتر شدن این مریضی شود صحبت کنیم
    • 6 روز قبل
    • 2019-03-16 09:00:02
    • با ماسک زردچوبه پوست صورتتون رو متفاوت کنید و زیباتر باشید

      زردچوبه افزون بر خصوصیات غذا بیشماری که برای جسم به ویژه کبد دارد دارای خصوصیات بیشماری برای پوست و زیبایی می باشد. امروز در شیثار می خواهیم درباره خاصیت ها زردچوبه برای زیبایی پوست زیادتر توضیح دهیم. با ما همراه باشید
    • 7 روز قبل
    • 2019-03-15 21:00:03
    • روغن فندق چه تاثیراتی بر روی زیبایی شما دارد

      مصرف روغن های طبیعی و گیاهی برای پوست به علت بی آسیب بودن آنان خیلی پیشنهاد می شود. امروز در شیثار می خواهیم درباره خاصیت ها روغن فندق برای زیبایی پوست و موی شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید
    • 1 هفته قبل
    • 2019-03-14 09:00:02
    • چجوری اسهال ناشی از آنتی بیوتیک رو کنترل کنیم

      استفاده آنتی بیوتیک ها گاهی در مردم متفاوت پیامد گوناگونی را نشان می دهد. اسهال یکی از پیامدهای است که انسان ها پس از استفاده آنتی بیوتیک ها امکان پذیر است به آن گرفتار شوند. داروهای آنتی بیوتیک گونهی از داروهای مورد مصرف برای معالجه کردن عفونت های باکتریایی هستند. آنتی بیوتیک
    • 1 هفته قبل
    • 2019-03-13 21:00:03
    • خاصیت های گوشت شترمرغ که خبر نداشتید

      گوشت شترمرغ از دسته گوشت های قرمز به شما می آید و خصوصیات خیلی بیشتری برای تندرستی دارد. گوشت شترمرغ طبعی گرم و خشک دارد به همین علت آسیبهای گوشت گاو و گوسفند را نیز ندارد. امروز در شیثار می خواهیم درباره خصوصیات گوشت شتر مرغ با شما صحبت کنیم
    • 1 هفته قبل
    • 2019-03-12 21:00:02
    • مراحل نهایی بیماری ایدز چیست

      به زمانیکه شخص آلوده به HIV به مرحله نهایی یعنی مریضی ایدز برسد آن زمانیست که تعداد سلولهای دفاعی اوکم شدن یافته است تا جایی که ارگانیسم شخص توانایی جنگیدن با فاکتور های مریضی زا را نداشته باشد.از این پس عفونتهای مجال طلبپرورش یافته که میتوانند سبب دردهای جانکاهی باشند.اغلب
    • 20 ماه قبل
    • 2017-07-12 00:00:00
    • دلیل سیخ شدن موی سر

      14همواره برای همه ما پیشاومده که موی سرمون سیخ بشه یا این احساس رو داشته باشیم امروز نگاهی انداختیم به دلیل سیخ شدن موی سر
    • 54 ماه قبل
    • 2014-08-31 00:00:00
    • داستانک - قضاوت گربه

      14قضاوت گربه تعدادی پرنده وحشی در دامنه یک کوهستان زندگی میکردند.یک کلاغ بالای درختی نزدیک پرندگان دیگر برای خودش لانه ساخته بود.یک کبک شاهی هم آنجا لانه ای داشت.یک روز کبک،تک و تنها به بیابان رفت ولی برنگشت....
    • 55 ماه قبل
    • 2014-08-15 00:00:00
    • طرز پخت کیک گردویی

      14موادلازم: پودر شکر 1ونیم پیمانه-تخم مرغ3عدد-شیر 1پیمانه-ماست نصف پیمانه...
    • 46 ماه قبل
    • 2015-05-17 00:00:00
    • 14 ماده‌ی غذایی با کمترین میزان آلودگی به سموم

      14محصولات کشاورزی حاوی سموم و آفت‌کش‌هایی هستند که متأسفانه برای سلامتی ما مضر ارزیابی می‌شوند. این سموم در میوه‌ها و سبزیجات باقی‌ مانده و با مصرف آن‌ها وارد بدن می‌شوند. البته منظورمان این نیست که شما را از مصرف میوه و سبزیجات منع کنیم. اما می‌خواهیم در خصوص میوه و سبزیجا
    • 46 ماه قبل
    • 2015-05-08 00:00:00
    • همه چیز درباره روی و منابع آن

      14روی یکی از مواد مفید است که تاثیرمهمی در کارکرد بدن دارد. باید بدانید که اگر این ماده مفید در بدن کم شود باعث بوجود آمدن مشکلاتی مثل خستگی، چین‌وچروک پوستی، بیماری‌ها، مشکلات پروستات، ریزش مو، اختلالات نعوظی در آقایان و غیره می‌شود. در این مطلب شما را با 6 منبع غذایی این عن
    • 45 ماه قبل
    • 2015-06-01 00:00:00
    • فواید بی نظیر نوشیدن آب گوجه ‌فرنگی

      14آیا می‌دانید که نوشیدن یک لیوان آب گوجه‌ فرنگی تأثیر زیادی در ارتقای سلامتی دارد. چون با این نوشیدنی میزان زیادی ویتامین و مواد معدنی قوی نصیبتان می‌شود که انرژی و قدرت کافی را برای شروع یک روز بانشاط به شما هدیه می‌دهد.
    • 29 ماه قبل
    • 2016-10-21 00:00:00
    • متفاوت متفاوت: اصول غذا بچهان زیر یک سال!

      14مراقب باشید از دادن برخی خوردنی ها به کودکان زیر یک سال پرهیز کنید خوراکی های مختلفی می توانیم به کودکمان بدهیم اما در مصرف برخی از آن ها باید دقت لازم را به خرج دهیم چون می توانند عاملی برای ایجاد حساسیت و یا بروز مشکلات روده ای و معده ای در فرزندمان شوند موادغذایی مانند شیر گا
    • 38 ماه قبل
    • 2016-01-12 00:00:00
    • همه ی عوامل پنهان چاقی (قسمت چهارم)

      14در قسمت های اول، دوم و سوم این مطلب به تعداد زیادی از عوامل پنهان چاقی اشاره شد. در این قسمت که بخش پایانی این مطلب هم می باشد دیگر عوامل و همچنین توصیه هایی برای برخورد با اضافه وزن بدون دلیل آورده شده است، با ما همراه باشید...
    • 35 ماه قبل
    • 2016-04-04 00:00:00
    • جدید کمبود روی چه اثراتی روی بدن دارد؟!

      14وقتی بدن با کمبود روی مواجه می شود از چه روش هایی برای جبران آن باید کمک بگیرد چه نشانه هایی به شما می فهمانند که دچار کمبود روی شده اید بهترین توصیه های متخصصین در این زمینه کدامند؟
    • 33 ماه قبل
    • 2016-06-14 00:00:00
    • دید سلامتی خاصیت ها بی شمار گیاه خرفه!

      خرفه از جمله مفید ترین سبزی های خوراکی به شمار میرود که می تواند در زمینه های زیادی باعث درمان مشکلات مختلف بدن شود در ماه رمضان از این سبزی در وعده های سحری و افطار بیشتر مصرف کنید.
عشق به کتاب

عشق به کتاب

امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب

لینک های مهم

لینک های مهم

فعلا خالی

توضیحات

توضیحات

در حال ساخت

تماس با ما

تماس با ما

از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید