بستنی نیتروژنی؛ یک بستنی نوظهور
مسیر فعلی شما در سایت دهکده دانلود بخش دانلود کتاب :
مجله سرگرمی شیثار-->>> سلامتی-->>> بستنی نیتروژنی؛ یک بستنی نوظهور

بستنی نیتروژنی؛ یک بستنی نوظهور

  • زمان درج : 52 ماه قبل
  • تاریخ درج : 2015-05-17 00:00:00
  • تعداد بازدید : 2271
    بازدید ماه:2271
    بازدید هفته:5
  • بخش مربوطه :

چند روز قبل که گشتی در شهر می‌زدم، یک بستنی‌فشیوه ی جنظر در محله‌مان دیدم که مدعی تولید بستنی‌ای به نام بستنی نیتروژنی (البته برای اولین بار در ایران) بود. شیوه کار این فشیوه نده به این صورت بود که مشتری‌ها می‌توانستند میوه‌هایی با طعم و ذائقه دلخواه خود انتخاب کنند تا با مخلوط کردن این میوه‌ها همراه شیر، خامه و کاکائو، ترکیب یکنواختی به دست بیاید. سپس با افزودن نیتروژن مایع (با دمای منفی 196 درجه سانتی‌گراد) به این ترکیب، باعث یخ زدن آن و ایجاد بافتی شبیه به بستنی در ترکیبی که با طعم‌های دلخواه مشتری درست شده است، شود.


احتمالاً به مرور این بستنی نوظهور در گوشه و کنار شهر رواج پیدا خواهد کرد اما سوالی که در این میان برای من و بسیاری از مشتری‌های دیگر مطرح می‌شود، این است که آیا تولید بستنی با استفاده از نیتروژن مایع، ضرری برای مصرف‌کننده ندارد؟ آیا می‌توان به سلامت چنین محصولی اطمینان کرد؟ آیا تمام گروه‌های سنی و جنسی، مجاز به خرید و مصرف بستنی نیتروژنی هستند؟ به همین دلیل در این مطلب برای پی بردن به پاسخ این سوال‌ها و چند سوال دیگر، پای صحبت‌های پزشک آراسب دباغ‌م گام ، کارشناس بهداشت مواد غذایی و نایب رئیس کمیسیون بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی نشستیم.
 
آیا تولید بستنی با این شیوه کار مرسومی است؟
به‌طورکلی بستنی از مواد متداول ی مانند شیر، خامه و مواد جانبی مثل میوه، تکه‌های شکلات و... ساخته می‌شود، بنابراین اگر فشیوه نده‌ای این مواد را مخلوط و بستنی درست کند، کار اشتباهی نکرده است و این کار در نقاط دیگر دنیا هم مرسوم و اصلاً پایه بستنی‌سازی همین است و مشکلی هم ندارد.

آیا در صنعت هم بستنی را با همین شیوه تهیه می‌کنند؟
البته در صنعت، کاری به اسم Over run کردن هم برای تولید بستنی انجام می‌دهند؛ یعنی به‌اندازه حجم بستنی، در آن هوا تزریق می‌کنند و با انجام شدن این مرحله، هم حجم بستنی زیاد می‌شود و هم حالت یکنواخت به بستنی داده می‌شود و بستنی صاف و نرمی با بافت مطلوبی، تولید خواهد شد این در حالی است که در بستنی‌های سنتی و خانگی این کار انجام نمی‌شود.

برای یخ زدن بستنی در صنعت از چه شیوه ی استفاده می‌کنند؟
شیوه خنک کردن در صنایع متفاوت مختلف است؛ مثلاً در صنعت، محصول وارد فریزر می‌شود و در دمایی بین منفی 40 تا منفی 50 درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرد و بعد از منجمدشدن،  آن را از سمت بالای قالب بیرون می‌آورند و بعد، در دمای منفی 18 درجه سانتی‌گراد گذاشته می‌شود.

نظرتان در مورد استفاده از نیتروژن مایع برای یخ زدن ترکیب‌های موجود در بستنی چیست؟
نیتروژن یا ازت مایع هم ماده‌ای کاملاً مرسوم برای این منظور است. نیتروژن در حالت عادی، نوعی گاز خنثی است که هیچ اثر مضری برای بدن انسان ندارد و هوایی که تنفس می‌کنیم هم از مقدار زیادی نیتروژن یا ازت تشکیل شده است. نیتروژن در صنایع غذایی، به چند شیوه استفاده می‌شود. یک شیوه استفاده از آن این است که به شکل گاز در پاکت‌های مواد غذایی از جمله چیپس و پفک، تزریق می‌شود. اگر نیتروژن به‌صورت فشرده و به مایع تبدیل شود (نیتروژن در منفی 196 درجه سانتی‌گراد به مایع تبدیل می‌شود)، در حالتی قرار می‌گیرد که با برداشته شدن در محصول و از بین رفتن فشار، به حالت گاز درمی‌آید و در این فرایند، گرمای محیط را می‌گیرد بنابراین هر چیزی که کنارش باشد، منجمد می‌کند.

به‌طورکلی، استفاده از نیتروژن مایع برای ایجاد بافت مناسب در بستنی تأثیر بدی بر بدن ندارد و این ترکیب هم به‌صورت گاز و هم به‌صورت مایع در صنایع غذایی متفاوت استفاده می‌شود. البته نیتروژن در حالت مایع که سرد است، اصلاً نباید با چیزی، حتی بدن انسان، تماس داشته باشد زیرا باعث منجمد شدن سریع بافت بدن خواهد شد


نیتروژن مایع در صنایع غذایی دیگر هم کاربرد دارد؛ مثلاً در فرآیند تولید روغن هم از آن استفاده می‌شود. قوطی روغن‌های مایع، کاملاً از روغن پر نمی‌شوند و در فضای خالی بالای آن‌ها، یک قطره ازت مایع تزریق می‌شود که به‌سرعت تصعید می‌شود و بلافاصله اکسیژن را خارج می‌کند و بعد هم عملیات دربندی روغن انجام می‌گیرد، بنابراین می‌توان گفت که به‌طورکلی، استفاده از نیتروژن مایع برای ایجاد بافت مناسب در بستنی تأثیر بدی بر بدن ندارد و این ترکیب هم به‌صورت گاز و هم به‌صورت مایع در صنایع غذایی متفاوت استفاده می‌شود. البته نیتروژن در حالت مایع که سرد است، اصلاً نباید با چیزی، حتی بدن انسان، تماس داشته باشد زیرا باعث منجمد شدن سریع بافت بدن خواهد شد.

آیا مصرف چنین بستنی‌هایی به بستنی‌های مرسوم دیگر، ارجحیتی دارد؟
در این نوع بستنی‌های غیرپاستوریزه، اگر واقعاً از شیر سالم و پاستوریزه، خامه حیوانی و سالم و میوه باکیفیت استفاده شود، محصول از تولید به مصرف، قابل‌قبول و تازه‌ای به دست می‌آید که محصولی خوب و دارای اهمیت تغذیه‌ای بالایی است اما اگر در همین بستنی‌های فله‌ای یا سنتی از شیر غیرپاستوریزه یا از خامه‌هایی همراه با انواع چربی‌های غیرحیوانی مثل پالم استفاده شود، دیگر محصول سالم نخواهد بود. ما در بازرسی از بستنی‌های قیفی که کنار خیابان‌ها به فشیوه می‌رسند، چند مورد استفاده از شیرخشک دامی را کشف کرده‌ایم. کیفیت شیرخشک دامی با شیرخشک انسانی، تفاوت بسیار زیادی دارد و اساساً این محصول برای مصرف انسان تولید نشده است.

با توجه به اینکه مصرف‌کننده این بستنی‌ها، متداول اً کودکان،خانم ها باردار و گروه‌های آسیب‌پذیر هستند، نیتروژن مایع، خامه و شیر موجود در آن‌ها که شاید آلودگی داشته باشند، می‌توانند برای این افراد مشکل‌ساز شوند؟
به‌طورکلی نیتروژن، نوعی گاز خنثی است که فقط در وضعیت تبدیل از مایع به گاز نباید با بدن برخورد داشته باشد، در غیر این صورت مشکلی برای مصرف‌کننده به وجود نمی‌آورد و می‌تواند در مواد متفاوت خوراکی هم استفاده شود این در حالی است که شیر آلوده یا خامه نامرغوب در هر نوع بستنی، می‌تواند برای این افراد، به‌خصوصخانم ها باردار، مشکل‌ساز شود و باعث بیمار ی لیستریوز و حتی سقط جنین شود. از این رو به گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه پیشنهاد می‌شود که حتماً مواد غذایی استاندارد و ایمن را در برنامه غذایی خود بگنجانند. 

هفته‌نامه سلامت

نام فایل توضیحات رمز لینک دانلود
  • آخرین مطالب
  • پربازدید ترین
  • سایر مطالب
    • 2 روز قبل
    • 2019-09-16 00:00:00
    • هپاتیت C خطری در کمین کودکان

      مردمی که زیادتر در محیط های آلوده و ناخوب هستند و یا زیادتر دربرابر سرایت خون هستند امکان پذیر است به هپاتیت سی گرفتار شوند
    • 2 روز قبل
    • 2019-09-15 09:00:02
    • مهمترین نشانه های دیابت در خانم خانم ها

      دیابت یکی از پرمخاطره ترین مریضی ها در جهان است که سالانه جان میلیون ها انسان را می گیرد. این مریضی در خانم ها و آقایان تقریبا به یک مقدار رایج است. امروز در شیثار می خواهیم درباره پیامد دیابت در خانم ها صحبت کنیم . با ما همراه باشید
    • 3 روز قبل
    • 2019-09-14 21:00:02
    • راه های کنترل و درمان بواسیر در خانه

      یک شیوه از بین بردن هموروئید یا بواسیر لیزر رادیال است.برای از بین بردن هموروئید با دستگاه های متداولی ضروری است توده هموروئیدی یا سوزانده شود و یا به تمام نقاط آن بارها و بارها لیزر تابانده شود. که سوزاندن هموروئید خود پیامدهای دارد.همینطور می توانید با روشهای معالجه خانگی ن
    • 3 روز قبل
    • 2019-09-14 11:43:38
    • راه حل هایی برای مشکل عرق بیش از حد

      تقریبا همه ی مردم به علت گرمای شدید در فصل تابستان عرق می کنند.ولی امکان پذیر است مقدار عرق کردن در بعضی مردم بیش از اندازه باشد که این نشان دهنده ی گونهی مریضی و مسئله در شخص است.می توان با رجوع به دکتر و یا باشیوه های قدیمی و خانگی عرق بیش از اندازه را معالجه کرد.در بخش زیر علت ه
    • 1 هفته قبل
    • 2019-09-09 21:00:03
    • از خواص آبغوره و سرکه انگور بیشتر بدانیم

      غوره یا همان انگور کال که مزه ترش و گس بینظیری دارد خصوصیات بیشماری نیز دارد. در این قسمت میخواهیم درباره آبغوره و خصوصیات آن صحبت کنیم. آبغوره برای معالجه خیلیی از مریضی ها سودمند است و از دچار به بعضی مریضی ها جلوگیری می نماید. با شیثار همراه باشید تا درباره خصوصیات آبغوره را
    • 1 هفته قبل
    • 2019-09-09 09:00:02
    • این خوراکی ها رو در تابستان نخورید

      غذا هیا ناخوب فصل تابستان تعداد ممحدودهی دارند و مناسبتر است آنان را بشناسید و در فصل تابستان از میل کردن آنان صرف دید نمایید تا گرفتار مریضی های گوارشی در تابستان نشوید.ناخوب ترین غذا های تابستانی را در شیثار ببینید
    • 1 هفته قبل
    • 2019-09-04 09:00:02
    • راهکارهایی برای پیشگیری از ابتلا به فیبروئید رحمی

      خوراکی های پربار از بتاکاروتن: این خوراکی ها در جسم تبدیل به ویتامین آ می شوند و درپرورش بافت های سالم و بازسازیبافت که هر دو برای معالجه فیبروم سودمند است، اثر دارند. هویج، سیب زمینی، کلم پیچ و اسفناج لبریز از بتاکاروتن هستند
    • 3 هفته قبل
    • 2019-08-24 21:00:02
    • دلیل ضرورت آزمایش پروستات در مردان بالای 40 سال

      امکان پذیر است تا بحال برای شما هم مسائل ادراری ایجاد شده باشد ولی آن را بی ارزش برشمرده و با استفاده دارو و یا گذر وقت آن مسئله رفع شده باشد. اما مناسب است بدانید که مسائل ادراری به ویژه در آقایان بالای ۴۰سال میتواند پرمخاطره باشد و ضروری است آزمایش پروستات انجام دهند. در دنبال
    • 3 هفته قبل
    • 2019-08-22 09:00:01
    • روش کنترل جرم دندان ها در خانه

      زمانی که ذرات مواد خوراکی زیاد مدت بین دندان‌ ها و لثه بمانند، سبب به وجود آمدن جرم در میان دندان ها می‌ شوند. جرم دندان لبریز از نمک‌ های معدنی و ضایعات است که به شکل لایه‌ ای به رنگ زرد پشت دندان‌ ها جمع شدنمی کنند. اگر در وقت خوب برای از بین بردن جرم دندان ها اقدام نشود ، منج
    • 26 ماه قبل
    • 2017-07-12 00:00:00
    • دلیل سیخ شدن موی سر

      14همواره برای همه ما پیشاومده که موی سرمون سیخ بشه یا این احساس رو داشته باشیم امروز نگاهی انداختیم به دلیل سیخ شدن موی سر
    • 44 ماه قبل
    • 2015-12-26 00:00:00
    • پیامد و نتیجه خوردن کاچی چیست؟

      14به خانم هایی که تازه زایمان می کنند معمولا مصرف غذاهای مقوی و دسرهایی با طبع گرم پیشنهاد می شود و برای تجدید قوا و دریافت انرژی از دست رفته پس از وضع حمل اطرافیان به تهیه اینگونه غذاها می پردازند کاچی یکی از این غذاهاست.
    • 52 ماه قبل
    • 2015-05-17 00:00:00
    • بستنی نیتروژنی؛ یک بستنی نوظهور

      14آیا تولید بستنی با استفاده از نیتروژن مایع، ضرری برای مصرف‌کننده ندارد؟ آیا می‌توان به سلامت چنین محصولی اطمینان کرد؟ آیا تمام گروه‌های سنی و جنسی، مجاز به خرید و مصرف بستنی نیتروژنی هستند؟
    • 61 ماه قبل
    • 2014-08-12 00:00:00
    • چند حدیث در مورد آب

      14پرهیز از زیاد نوشیدن اب: امام صادق ع :زیاد اب منوش زیرا منشآ هر دردی است پرهیز از نوشیدن اب بر روی غذای چرب: پیامبرخدا ص :اشامیدن اب بعد از چربی بیماری را تحریک میکند
    • 60 ماه قبل
    • 2014-08-20 00:00:00
    • آیا میدانید...؟!

      14آیامیدانید...؟ تنها قسمت بدن که خون ندارد قرنیه چشم است. حیوان گوشتخوار گوشت حیوانی راکه صاعقه زده است نمیخورد. شیرتر هرگز ترش نمیشود و نمیبرد.
    • 52 ماه قبل
    • 2015-05-14 00:00:00
    • تقلب های کشکی

      14اگر غذایی کپک زد، باید آن را دور بریزیم. با جوشاندن کشک شاید سلول میکروب بمیرد اما اجزای این سلول و سم آن در ماده غذایی موجود است و می‌تواند مولد بیماری باشد.
    • 38 ماه قبل
    • 2016-07-15 00:00:00
    • از سلامتی فایده ویتامین ها و املاح معدنی موجود در آب هویج!

      14خاصیت ها ویتامین ها و املاح معدنی موجود در آب هویج به چه صورت است آب این میوه چه فایده هایی برای سلامتی مان دارد برای درمان چه عارضه هایی موثر ئ مفید است می خواهیم اهمیت نو شیدن آب هویج را برایتانشرح دهیم با ما همراه باشید
    • 64 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • باید ونباید استفاده از ذرت مکزیکی

      این روزهای خیلی باب شده است که در گوشه و کنار شهر اقادام به فروش ذرت مکزیکی میکنند واما باید این ذرت ها را مصرف کرد یا نه سئوالی است که رئیس انستیتو تغذیه کشور به آن پاسخ داده است
    • 64 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • شرایط استفاده از دارو های لاغری

      استفاده از داروهای لاغزی شاید ساده ترین کار برای کم کردن وزن باشد اما واقعا راه کار مناسبی است و همه میتوانند از این روش برای لاغز شدن استفاده کنند
    • 64 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • خوارکی های خطرناک

      اندازه نگه دار که اندازه نکوست خوردن بعضی خوراکی ها بیشتر از حد یا به صورت خام ممکن است مهلک باشد
    • 64 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • اگر از گردن درد رنج می برید بخوانید

      گردن درد هم مثل کمر درد و زانو درد بسیار رایج شده و درصد بالایی از انسانها از آن رنج میبرند که به دلایل مختلفی بروز میکند.
    • 64 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • مواد غذایی ضروری برای خانم های باردار

      مواد غذایی ضروری برای خانم های باردار امروز با بررسی یکی از ضروری تیرین مواد غذایی با شما دوستانیم وبراتون یکی از ضروری ترین مواد غذایی رو داریم
    • 64 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • با کودکان دارای اضافه وزن چه کنیم؟

      اضافه وزن برای کودکان نیز خطرناک است اما به علت رشد هر روزه و نیاز دائمی و بیش از بزرگسالان به املاح و ویتامین ها در کودکان رژیم های لاغری برای آنها نیز امری است دقیق ومهم
    • 64 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • علامت شایع ایدز و نکاتی راجب آن

      ایدز که یکی از بیماری های ویرانگر دنیای امروزی است توسط ویروس نقص ایمنی انسانی یا HIV (اچ آی وی) ایجاد می گردد.ویروس اچ آی وی با ورود به بدن می تواند به بیماری AIDS و یا سندروم نقص ایمنی منجر شود. علائم HIV متفاوت اند و بسیاری از مردم تا سال ها بعد از ابتلا، هنوز نمی دانند به این بیماری
    • 64 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • مسواک زدن برای کودک من چقدر ضروری است؟

      معمولا والدین با این منطق که دندانهای کودکشان شیری است و می افتد و دندان دائمی جایگزین آن می شود اهمیتی برای مسواک زدن فرزندشان قائل نیستند که امری است اشتباه . 
    • 64 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • سرطان در مردان چگونه است؟

      خستگی، بی اشتهایی و کاهش وزن شدید می تواند نشانه ابتلا به سرطان در مراحل پیشرفته باشد.بدن ما به طور طبیعی وقتی با مشکلی مواجه می شود علایمی را صادر می کند که نشان می دهد در جایی از بدن اشکالی وجود دارد. شناخت این علایم و توجه زودهنگام به آنها در تشخیص بیماری های خاص به خصوص سرطان
    • 64 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • ماشاژ و معجزه در تسکین درد

      هیچ باور میکنیک که ماساز میتواند در تسکین دردهای شما همانند معجزه کار کند و دردهای شما را تسکین دهد
عشق به کتاب

عشق به کتاب

امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب

لینک های مهم

لینک های مهم

فعلا خالی

توضیحات

توضیحات

در حال ساخت

تماس با ما

تماس با ما

از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید