هوالرزاق






تأثیر تغذیه در پیشگیری و ابتلا به سرطان پروستات

تأثیر تغذیه در پیشگیری و ابتلا به سرطان پروستات

بدون شک می‌دانید که داشتن برنامه‌ی غذایی کم‌چرب و کم‌کالری و سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل برای سلامت سودمند است. اما اگر خدانکرده دچار سرطان پروستات شده باشید باید بدانید هر آنچه میل می‌نمایید نقش مهمی در پیشرفت سرطان دارد. علاوه بر این انتخاب مواد غذایی مناسب در جلوگیری از ابتلا به این بیماری و یا افزایش خطر آن نقش دارد. با ما همراه باشید تا تأثیر تغذیه در این بیماری بیشتر آشنا شوید.

 
کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با تغذیه‌ی مناسب
دریافت میزان کافی ویتامین‌ها و مواد معدنی از طریق مصرف مواد غذایی سالم و سودمند یک شیوه کلیدی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پروستات است. بنابراین اگر می‌خواهید بدنتان را از شر سرطان پروستات خلاص و یا از ابتلا به این بیماری جلوگیری نمایید به سراغ مواد غذایی مناسبی بروید که امتحان خود را در جهت مقابله با ترکیبات سرطان‌زا پس داده‌اند. این مواد غذایی ضدسرطان پروستات عبارت‌اند از:

گوجه‌فرنگی
یکی از بهترین و موثرترین مواد غذایی پیشگیری‌کننده از سرطان گوجه‌فرنگی است و به همین دلیل یک آیتم ویژه به آن تخصیصمی‌دهیم. می‌پرسید چرا؟ به خاطر اینکه سرشار از لیکوپن است و این ماده‌ی سودمند تأثیر زیادی در جلوگیری از ابتلا به سرطان پروستات، ریه و سرطان معده دارد. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که میزان بالای لیکوپن در خون ارتباط زیادی با کم شدن خطر ابتلا به سرطان پروستات دارد و حتی به کم شدن تکثیر سلول‌های سرطانی کمک زیادی می‌کند. محققان بر این عقده هستند که لیکوپن دریافت شده از منابع طبیعی مانند مواد غذایی تازه موثرتر از دریافت مکمل است. پیشنهاد می‌کنیم گوجه‌فرنگی و محصولات به دست آمده از آن را به رژیم غذایی خود افزوده و از خصوصیات آن نهایت بهره را ببرید. توجه داشته باشید که تفت دادن گوجه‌فرنگی با اندکی روغن بخصوص روغن‌زیتون باعث آزاد شدن هر چه بیشتر لیکوپن موجود در آن می‌شود.

لازم هست که در خصوص مصرف زیاد غلات تصفیه‌شده یعنی غلاتی که فیبر کمی دارند مانند برنج و پاستاهای تهیه شده از آرد سفید یا بیسکوییت و غیره نیز هشدار دهیم چون محققان سوئدی بر این عقیده هستند که این مواد غذایی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را بالا می‌برند

میوه‌های تازه
داشتن یک برنامه‌ی غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات برای جلوگیری از ابتلا به اکثر سرطان‌ها موثر است. میوه‌های حاوی لیکوپن مانند هندوانه و پاپایا و غیره برای تندرستی پروستات فوق‌العاده‌اند. نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که فیبر پکتین که در میوه‌هایی مانند سیب، زردآلو، آلو و مرکبات موجود است و برای غلیظ شدن انواع مرباها و مارمالادها استفاده می‌شود به کم شدن 40 درصدی سلول‌های سرطانی کمک می‌کند. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم که به برنامه‌ی غذایی روزانه‌تان میوه‌های تازه را اضافه نمایید. مصرف یک عدد پرتقال به‌عنوان میان وعده‌ی بعدازظهر و یا اضافه کردن سیب به غلات صبحانه باعث افزایش میزان فیبر دریافتی‌تان می‌شود.

سبزیجات
نتایج پژوهش‌ها در دانشگاه کولورادو نشان داده است که مردان آسیایی در مقایسه با مردان غربی کمتر به این سرطان مبتلا می‌شوند. به خاطر اینکه رژیم غذایی‌شان سرشار از سبزیجات و فیبرهای غذایی است. محققان بر این عقیده هستند که دریافت فیبرهای غذایی باعث کم شدن پرورش و گسترش بیماری می‌شود. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که بروکلی و گل‌کلم تأثیر ویژه‌ای در کم شدن ابتلا به سرطان پروستات دارد به خاطر اینکه خانواده‌ی کلم‌ها به کم شدن پرورش سلول‌های سرطانی در بدن کمک می‌کنند. بهتر است روزانه از مصرف سالاد سبزیجات با انواع سبزیجات رنگی غافل نشوید.

چای سبز و سویا
با وجود اینکه محققان نظرات مختلفی در خصوص تأثیر این مواد غذایی در خصوص سرطان پروستات دارند اما نتایج اکثر پژوهش‌ها از تأثیر محافظتی این دو ماده‌ی غذایی خبر می‌دهند. پیشنهاد می‌کنیم چای سبز را در برنامه‌ی روزانه‌تان بگنجانید و به قهوه‌تان کمی شیر سویا اضافه نمایید.

ماهی
ماهی‌هایی مانند ماهی آزاد سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به کم شدن خطر ابتلا به سرطان پروستاتکمک می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم هر هفته چند مرتبه ماهی میل نمایید.
 
 
مواد غذایی افزایش‌دهنده‌ی خطر ابتلا به سرطان پروستات
همان‌طور که برخی مواد غذایی به دلیل داشتن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی به جلوگیری از ابتلا به این بیماری جلوگیری می‌کنند برخی دیگر به افزایش خطر ابتلا به این سرطان و پرورش سلول‌های سرطانی کمک می‌کنند. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهند آقایانی که گوشت قرمز زیادی مصرف می‌کنند بیشتر در معرض این بیماری قرار می‌گیرند. نتایج یک پژوهش جنظرکه در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده است تأیید می‌کند که گوشت قرمز کباب شده به‌ویژه گوشت گاو، خطر ابتلا به مشکلات پروستات را دو برابر بیشتر می‌کند.

توجه داشته باشید که گوشت‌های قرمز دیگر و مواد غذایی فراوری‌شده نیز در افزایش احتمال ابتلا به این بیماری نقش دارند. بنابراین آقایان باید از زیاده‌روی در مصرف این مواد غذایی بپرهیزند. محققان پیشنهاد می‌کنند که پروتئین مورد احتیاج بدن خود را از طریق مصرف تکه‌های تازه و کم‌چرب گوشت، لوبیا و حبوبات دیگر تأمین نمایید.
بهتر است حواستان به محصولات لبنی نیز باشد. درست است که میزان چربی موجود در لبنیات کمتر از گوشت قرمز است اما با این حال این محصولات غذایی نیز حاوی همان اسیدهای چربی هستند که در گوشت قرمز وجود دارند. بنابراین می‌توانند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند.


لازم هست که در خصوص مصرف زیاد غلات تصفیه‌شده یعنی غلاتی که فیبر کمی دارند مانند برنج و پاستاهای تهیه شده از آرد سفید یا بیسکوییت و غیره نیز هشدار دهیم چون محققان سوئدی بر این عقیده هستند که این مواد غذایی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را بالا می‌برند. این احتمال با مصرف زیاد نوشیدنی‌های شیرین نیز به‌طور چشمگیری بالا می‌رود.
یکی از بهترین و موثرترین مواد غذایی پیشگیری‌کننده از سرطان گوجه‌فرنگی است و به همین دلیل یک آیتم ویژه به آن تخصیصمی‌دهیم. می‌پرسید چرا؟ به خاطر اینکه سرشار از لیکوپن است و این ماده‌ی سودمند تأثیر زیادی در جلوگیری از ابتلا به سرطان پروستات، ریه و سرطان معده دارد


محققان معتقدند میزان کلی کربوهیدرات‌های مصرف شده در روز نقش چندانی در ابتلا به این بیماری ندارد بلکه نوع کربوهیدراتی که مصرف می‌نمایید خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد. توجه داشته باشید که غلات تصفیه‌شده شاخص گلیسمی بالایی دارند و در ابتلا به برخی از سرطان‌ها مانند سرطان پروستات نقش زیادی دارند.

سخن آخر
سخن آخر اینکه در مصرف هیچ ماده‌ی غذایی زیاده‌روی ننمایید. داشتن یک رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات به‌ویژه گوجه‌فرنگی، غلات کامل و درعین‌حال کم شدن مصرف گوشت قرمز و مواد غذایی تصفیه‌شده و صنعتی ضامن تندرستی شما خواهد بود.

تبیان


تأثیر تغذیه در پیشگیری و ابتلا به سرطان پروستات

برچسب های
تأثیر تغذیه در پیشگیری و ابتلا به سرطان پروستات - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

آمار و ارقام
زمان قرار گرفتن در سایت :
کل بازدید : 1,632
تعداد بازدید ماه جاری : 1,632
تعداد بازدید در هفته جاری : 2
تعداد علاقه مندی ها : 0

تعداد 0رای به تأثیر تغذیه در پیشگیری و ابتلا به سرطان پروستات داده شده است
و میانگین امتیازات برابر است با: 50 %
نظر شما راجع به تأثیر تغذیه در پیشگیری و ابتلا به سرطان پروستات