این رسم از قدیم الایام در بین ما ایرانیان شایع بوده که سفره شب عیدشان با سبزی پلو و ماهی رنگین کنند می خواهیم در مورد خصوصیات این غذای پرطرفدار بگوییم با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
سبزی پلو و ماهی
*مریم آریافر؛: سبزی نشان از سرسبزی بهار و برنج نشان از برکت و پرباری دارد. همینطورماهی نیز سمبلی از جنب و جوش و شیوهنی بوده و اخیرا هم به سمبلی از تندرستی تبدیل شده است، درنتیجهآغاز سال نو با نشانههای مناسبخدا نوعی شکرگزاری بر نعمتهای او خواهد بود.
از دیر باز و طبق سنن قدیم رسم بر این بوده است که ناهار یا شام روز اول بهار سبزی پلو و ماهی باشد، زیرا سبزی نشان از سرسبزی بهار و برنج نشان از برکت و پرباری دارد. همینطورماهی نیز سمبلی از جنب و جوش و شیوهنی بوده و اخیرا هم به سمبلی از تندرستی تبدیل شده است، درنتیجهآغاز سال نو با نشانههای مناسبخدا نوعی شکرگزاری بر نعمتهای او خواهد بود.
حفظ اهمیت خوراکیمواد مصرفی در علم غذازیادبااهمیت میباشد و بهره گیری از این دانش مطمئنا بر اهمیت مواد خوراکیخواهد افزود. اولین گام در این مرحله انتخاب مواد اولیه سالم است. در این زمینه، انتخاب ماهی سالم و تازه اهمیت ویژه ای دارد که بایستبه آن توجه کرد.
راههای تشخیص ماهی سالم از فاسد
۱- بوی ماهی: ماهیهایی که تازه هستند، تقریبا بوی مطبوعی دارند و اگر از آبهای شیرین صید شده باشند، بوی گیاهان آبزی همان منطقه را میدهند، ولی ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد که بیشتر اوقات بوی آمونیاک و ترشیدگی و در تاثیرپیشرفت فساد بوی گندیدگی میدهد. به هر حال، تشخیص تندرستی ماهی از روی بوی آن، احتیاجبه تجربه دارد. اگر تجربه کافی ندارید، تنها به کنترل بوی ماهی اکتفا ننمایید.
۲- حالت فلسها و پولکها در ماهی: در ارتباطبا ماهیهای تازه، فلسها کاملا به بدن چسبیدهاند و به سختی جدا میشوند، در حالی که در ماهیهای فاسد فلسها برجسته هستند و به راحتی کنده میشوند.
۳- شکل بدن ماهیها: بدن ماهیهای تازه قابلیت ارتجاعی دارد و فاقد ترشحات میباشد، ولی اگر با انگشتان فشاری بر روی بدن ماهیهای فاسد وارد شود، کاملا ایجاد فرورفتگی میکند. همینطورترشحات بدن ماهیهای فاسد زیاد است و این ترشحات حالت چسبنده دارند.
۴- چشمهای ماهی: چشم ماهیهای تازه علاوه بر اینکه شفاف و درخشان است، حالت کاملا محدب دارد، در صورتی که چشم ماهیهای فاسد تیره و کدر است و کره چشم به طور کامل در حفره چشم فرو رفته است.
۵- سرپوش گوشها: در ماهیهای تازه سرپوشها به طور کامل و تقریبا چسبیده هستند و میزانداخلی آنانلکه ندارد، ولی در ماهیهای فاسد این سرپوشها تقریبا جدا هستند و بر روی میزانداخلی آنانلکههای قهوهای و قرمز رنگ دیده میشود.
۶- حالت آبششها: در ماهیهای تازه آبششها مرطوب و به رنگ قرمز شیوهن هستند، ولی در ماهیهای فاسد آبششها مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارند.
خصوصیات ماهی
امروزه کمتر کسی است که از خصوصیات ماهی چیزی نشنیده باشد. نام ماهی همواره یادآور امگا-3 در اذهان است. این ماده خوراکیدر هرم خوراکیدر گروه گوشتها جای میگیرد و محدوده60 تا 90 گرم آن معادل یک واحد گوشت کم چرب در دیدگرفته میشود، در حالی که چربی موجود در آن عمدتا از گونهچربیهای غیراشباع مانند امگا- 3 است.
امگا-3 که جزء گروه چربیهای ضروری به حساب میآید، اعمال زیادگسترده و پیچیدهای در بدن بر عهده دارد که زیادحیاتی هستند. همینطورمصرفامگا-3 در معالجهافسردگی موثر است. طبیعتا میزانامگا-3 در بین ماهیهای متفاوت تفاوتهایی دارد.
اصولا ماهیهای ساکن آبهای سرد و ماهیهای چرب مانند کپور، قباد، آزاد، ساردین، قزلآلای دریاچهای و ماهی تن از ماهیهایی هستند که از منابع غنی امگا-3 به حساب میآیند. مسأله بعدی حفظ اهمیت خوراکیسبزی پلو ماهی شب عید با رعایت اصول صحیح پختوپز میباشد.
قبل از هر چیز پیشنهاد میشود به جای سرخکردن ماهی، آن را بخارپز نمایید و یا در فر یا مایکروویو طبخ نمایید، زیرا سرخ کردن باعث از بین رفتن مواد غذاییو افزایش کالری دریافتی میشود و زمینه را برای ابتلا به مضراتیچون چاقی و اضافه وزن فراهم میسازد…
لزوما ماهیهایی که قیمت ارزانتری دارند، اهمیت خوراکیکمتری ندارند، ولی طبیعتا ماهیهای دریاهای آزاد، اسید چرب امگا-۳ بیشتری دارند و از دیداهمیت خوراکیبهترند.
در طبخ ماهی از حداقل نمک مصرفنمایید و برای ایجاد عطر و طعم مطبوع از گونههایادویهجات و سبزیجات معطر مصرفنمایید. همینطوراز ماهی دودی مصرفننمایید، زیرا اغلب ماهیهایی که حالت مانده پیدا کرده اند و احتمالا بخشی از پروسه فسادشان را هم طی کردهاند، جهت دودی شدن انتخاب میشوند.
علاوه بر آن ثابت شده است که در ذرات دود موادسرطانزایی وجود دارد که باعث آلوده شدن گوشت ماهی به این ذرات میگردد. همینطورتوجه داشته باشید که لزوما ماهیهایی که قیمت ارزانتری دارند، اهمیت خوراکیکمتری ندارند، ولی طبیعتا ماهیهای دریاهای آزاد، اسید چرب امگا-۳ بیشتری دارند و از دیداهمیت خوراکیبهترند. البته ماهیهای پرورشی و دیگر گونههایماهیها نیز دارای پروتئین کافی و اهمیت خوراکیبالا هستند و همگی آنانشاملید و کلسیم میباشند.
افزودن سیر به سبزی پلو نیز زیادسودمند میباشد. پژوهشگرانسیر را قوی ترین آنتی اکسیدان طبیعی معرفی کردهاند. بو و طعم تند سیر مربوط به ترکیب آلیسین موجود در آن میباشد که یک ترکیب آنتیاکسیدانی است. آلیسین ماده اصلی ضدمیکروبی و دارای تاثیرهایکاهندگی کلسترول خون در سیر است.
جالب است بدانید که از سیر میتوان به عنوان معالجهکمکی در کم شدن چربی خون، جلوگیری از تصلب شرایین وابسته به سن و آرتروز مصرفکرد، ولی اگر مشکل انعقاد خون دارید و از وارفارین مصرفمینمایید، در استفادهسیر زیادهروی ننمایید، زیرا خود سیر در کم شدن انعقاد خون نقش دارد و استفادههم وقتوارفارین و میزانزیاد سیر، وقتانعقاد خون را به 2 برابر افزایش میدهد.
اگر مبتلا به چربی خون بالا یا دیابت هستید، استفادههر چه بیشتر ماهی را به شما پیشنهاد میکنیم، ولی خوبتراست ماهی را بخارپز نمایید و یا در فر تهیه نمایید، زیرا سرخ کردن آن باعث گرفتنکالری بیشتر و بنابراینبروز اضافه وزن خواهد شد. در هر حال، استفاده2 وعده ماهی در هفته برای تماممردمسالم و 3 بار در هفته برای بیماران ذکر شده سودمند است و استفادههر روزه آن ضروری نمیباشد.
نگهداری در یخچال
اگر برنج را قبل از اینکه کاملا سرد شود در یخچال قرار دهید، با ایجاد رطوبت در محیط به شکل قطرات آب، زمینه را برای پرورش میکروبی و کپکها زیادمساعد مینماید که خود را به صورت لزج شدن برنج نشان میدهد. ماهی نیز دارای گوشت لطیف و حساسی است که بایستسریعا نسبت به استفادهآن اقدام نمایید. شما میتوانید غذا را پس از سرد شدن در ظرف خوببریزید و آن را بدون دستکاری برای 3 تا 4 روز در یخچال نگاه دارید، اما فراموش ننمایید که هیچ چیز به اندازه غذای تازه، غذایینخواهد بود.
زندگی آنلاین
نام فایل | توضیحات | رمز | لینک دانلود |
---|
لاغزی و خوش هیکل بودن یکی از چیزهایی است که اکثر ما با هر سن و سالی از اون لذت میبریم و در پی اون هستیم اما اینکه چگونه در کمترین زمان ممکن این کار رو بکنیم خودش مسئله ای است
کیست تخمدان یکی از مشکلاتی است که خیلی از ما ممکن است با آن روبرو بشیم و برای همین بد نیست اطلاعاتی درباره آن داشته باشیم
همه این روزها حداقل یک موبایل رو همواه همراه خود داریم و از موبایل های خودمون در طول روز استفاده فراوانی میکنیم
امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب
فعلا خالی
در حال ساخت
از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید