با سلامتی استفاده کدام نان توسط کارشناسان غذا برای تندرستی ما پیشنهاد می شود؟!
مسیر فعلی شما در سایت دهکده دانلود بخش دانلود کتاب :
مجله سرگرمی شیثار-->>> سلامتی-->>> با سلامتی استفاده کدام نان توسط کارشناسان غذا برای تندرستی ما پیشنهاد می شود؟!

با سلامتی استفاده کدام نان توسط کارشناسان غذا برای تندرستی ما پیشنهاد می شود؟!

  • زمان درج : 37 ماه قبل
  • تاریخ درج : 2016-06-19 00:00:00
  • تعداد بازدید : 699
    بازدید ماه:699
    بازدید هفته:2
  • بخش مربوطه :

استفاده کدام نان توسط کارشناسان غذا برای تندرستی ما پیشنهاد می شود مزیت نان ها براساس چه عاملهایی در دید گرفته می شود.

استفاده نان

نان، اصلی‌ترین خوراکی ی ما ایرانی‌ها یا همان قوت غالبمان است؛ غذا که البته زیادترین کم لطفی‌ها را هم در حقش می‌کنیم؛ بد از آن نگهداری می‌کنیم، آن را دور می‌ریزیم و آداب مصرف این برکت را نمی‌دانیم.با این حال، نان همچنان زیادترین سهم را در تأمین انرژی ما و سوخت رسانی به جسم ما دارد.


، درباره اهمیت‌های خوراکی نان و انتخاب نان سالم و خوب با پزشک سعید نورعلی، کارشناس غذا گفت‌وگو کردیم و پیشنهاد‌های او را شنیدیم.


چه نانی بخوریم؟
نان فقط یک خوراکی ی سیر‌کننده نیست. منشای است از کربوهیدرات، فیبر، روغن، املاح و بعضی ویتامین‌ها؛ یعنی قسمت بسیاری از آنچه جسم ما برای سوخت‌وساز احتیاج دارد، در نان به چشم می‌خورد. اما همین نان هم گونه های متفاوتی دارد و بسته به روش پخت و موادی که در پخت آن به‌کار رفته، قادراست اهمیت زیادتر یا کمتری داشته باشد. در میان نان‌های قدیمی، سالم‌ترین آنان، نان سنگک است که کمترین دور ریز را دارد و به‌علت وجود سبوس (اگر رنگ آن تیره باشد) زود هضم‌تر است.

بعد از سنگک، بربری از دوست داشتنی‌ترین نان‌هاست که اگر خمیر نباشد و با حرارت یکنواخت و ملایم پخته شود، قادراست احتیاجهای خوراکی ما را تأمین کند. در این نان هم از سبوس مصرف می‌شود که در سال‌های اخیر، متأسفانه مقدار آن کم شده. اما اگر از شاطر بخواهید نان بربری‌تان را پر سبوس پخت کند یا دوطرف آن را سبوس بپاشد، می‌توانید یک نان سالم و زیاد ترد داشته باشید. نان‌های لواش و تافتون به‌علت ماندگاری زیاد‌تر و در دسترس بودن بین ایرانی‌ها حسابی دوست داشتنی هستند. این نان‌ها اما اهمیت خوراکی پایینی دارند چون همواره با افزودن جوش شیرین و نمک بسیار در مدت کوتاهی تخمیر و پخته می‌شوند. از این گذشته، دور ریز بسیاری هم دارند و استفاده بسیار آنان امکان پذیر است سبب آشفتگی در جذب املاح شود.


صنعتی‌ها مناسبتر از قدیمی‌ها
نان‌های صنعتی که در کارگاه‌ها و کارخانه‌های بهداشتی تولید نان طبخ می‌شوند، از مناسبترین و سالم‌ترین نان‌ها هستند چرا که به روش‌ای بهداشتی تهیه می‌شوند و دخالت نیروی انسانی در آنان کمتر است. با این حال، با وجود اینکه سال‌هاست در کشور ما طبخ می‌شوند اما نتوانسته‌اند در سفره ایرانی جایگاهی دائمی نمایان کنند. در واقع نان‌های قدیمی خوشمزه خودمان آنقدر طرفدار دارند که حذف آنان کار ساده‌ای نیست.

اما اگر قرار باشد بین نان‌های صنعتی و قدیمی یکی را انتخاب کنیم، دکتران و کارشناسان غذا طرف نان‌های صنعتی را می‌گیرند چون در پخت آنان همواره وقت تخمیر به اندازه کافی است و مصرف سبوس و آرد باکیفیت و بهبوددهنده‌های نان سبب می‌شود تردتر، خوش مزه‌تر و سالم‌تر باشند. تمام بخش‌های این نان‌ها حتی خمیرشان قابل مصرف است، درنتیجه نان‌های حجیم هیچ دورریزی ندارند. البته نان‌های قدیمی را هم می‌توان به روش صنعتی تهیه کرد و از مزایای آن برخوردار شد.


از سوی دیگر، نان‌های صنعتی و نان‌های حجیم و نیمه حجیم، امکان خلاقیت و تغییر زیادتری در دستور تهیه دارند. به‌جمله دیگر، می‌توان این نان‌‌ها را با کیفیت‌تر کرد؛ مثلا آرد غنی شده در آنان به‌کار برد، ترکیبی از آرد جو و آرد گندم، یا آرد سیب‌زمینی و پروتئین سویا به آنان اضافه کرد و حتی از سبزیجات و دانه‌های روغنی در پخت آنان مصرف کرد. به این ترتیب، نان اهمیت خوراکی استثنائی زیادتری نمایان می‌کند و تگونه مناسبتری هم خواهد داشت. البته مطلب باارزش درباره این نان‌ها، اعتبار تولید‌کننده و داشتن مجوزهای بهداشتی است که زمان خرید بایست به آنان دقت نمایید.


نگهداری نان به‌مدت زیاد
همان قدر که کیفیت پخت در اهمیت نان تأثیر‌گذار است، نگهداری درست از نان هم بر آن تاثیر دارد. زیادتر نان‌ها را اگر در دمای خوب و بسته بندی مناسب نگه‌دارید، برای مدت زیاد ماندگار خواهند بود. فریز کردن نان زمانی هنوز تازه است، یکی از مناسبترین راه‌ها برای حفظ کیفیت آن و پیشگیری از دور ریز نان است. متأسفانه هر سال محدوده 2هزار میلیارد تومان نان در ایران دور ریخته می‌شود که دلیل اصلی آن خرید بیش از اندازه و نگهداری ناخوب آن است. برای آنکه نان مدت زیادتری سالم بماند، زمان خرید، نان‌های برشته و نسوخته را انتخاب نمایید. به نان تازه و داغ مجال دهید تا اندکی خنک شود و بلافاصله پس از خنک شدن، آن میزان را که لازم دارید در کیسه پارچه‌ای بپیچید و بقیه را قطعه قطعه کدسته و فریز نمایید.

هر بار برای مصرف نان یخ زده، حتی نان‌های قدیمی، آن را در توستر قرار دهید یا روی شعله زیاد ملایم گاز، روی شعله پخش‌کن گرم نمایید. اجازه ندهید نان در کیسه خمیر شود و همینطور آن را هرگز لای روزنامه نپیچید چون خشک خواهد شد. تا حد امکان پذیر، به اندازه احتیاجتان نان بخرید تا دور ریز نداشته باشید.


نان میل کردن به روش رژیمی
نان اگرچه در ایران خوراکی ی اصلی به‌حساب می‌آید و زیادترین مقدار انرژی‌مان را از نان می‌گیریم اما زمانی پای رژیم لاغری یا مریضی‌های متابولیک به میان می‌آید، مصرف نان یا بایست ممحدوده شود و یا نان‌های دیگری جانشین نان‌‌های شایع شود. نان سفید یا همان نان گندم، پرکالری‌‌ترین نان است. تمام این نان، کربوهیدرات ساده است و به فاصله اندکی از میل کردنش، قند خونتان بالا می‌رود.

تا اینجا برای مردم سالم یا لاغر مسئلهی نیست اما برای مردم چاق یا مبتلا به دیابت، نان سفید زیان آور است و بایست نان قهوه‌ای (نان سبوس‌دار) جانشین آن شود. سبوس با ایجاد احساس سیری سبب می‌شود نان کمتری بخورید. از سوی دیگر فیبر موجود در نان سبوس‌دار، مسائل گوارشی را حل کدسته و به دفع مناسبتر یاری می‌کند. سبوس نان همینطور لبریز از ویتامین ب و Niacin است، سبب می‌شود قند خون به آهستگی بالا برود، کلسترول و چربی خون را کم شدن می‌دهد و در یک کلام، مناسبترین نان برای تمام مردم، به‌ویژه چاق‌ها و دیابتی‌هاست. یادتان باشد که حذف نان در هیچ رژیمی عاقلانه نیست، حتی برای مردم دیابتی چون قسمت باارزشی از انرژی، املاح و ویتامین‌هایی که جذب می‌نمایید از نان است. به جای حذف نان، مناسبتر است نان خود را عوض نمایید یا سراغ نان‌هایی با کالری پایین‌تر رفته و به اندازه مورد احتیاج از آنان بخورید. کالری نان‌هایی که ما همواره مصرف می‌کنیم، مطابق جدول زیر است:


نان و اندازه و کالری
سنگک یک کف دست 75 تا 80
بربری یک کف دست 75 تا 80
لواش یک کف دست 25
تافتون یک کف دست 35
نان جو یک کف دست 75 تا 80
تست یک عدد متوسط 80
نان همبرگر 30گرم 80
باگت 30گرم 75
نان سوخاری (بدون شکر) یک تکه متوسط 35تا 40


نکاتی درباره نان مناسب
نان سالم ویژگی‌هایی دارد که نبود هر کدام از آنان قادراست کیفیت و اهمیت خوراکی نان را زیر سؤال ببرد.


1- نان سالم کاملا پخته و برشته است اما میزان آن نبایست علامت‌ای از سوختگی داشته باشد.
2- در فرایند تخمیر، نبایست از جوش‌شیرین مصرف شود. جوش شیرین یکی از فاکتور های کم شدن جذب ریزغذایی‌های نان است.
3- یک نان مناسب، بافت نرم و یکنواختی دارد، به راحتی بریده می‌شود و زود بیات نمی‌شود.
4- اگر نان صنعتی بسته‌بندی شده می‌خرید، به برچسب اهمیت خوراکی آن نگاه نمایید که نان‌ها با قند کم و ترجیحا بدون قند و نسبت کربوهیدرات به فیبر حداقل 10به یک باشد.

همشهری آنلاین

نام فایل توضیحات رمز لینک دانلود
  • آخرین مطالب
  • پربازدید ترین
  • سایر مطالب
    • 1 روز قبل
    • 2019-07-20 21:00:02
    • دلیل درد آلت تناسلی آقایان چیست

      بعضی از آقایان از درد ناحیه تناسلی شان رنج می برند ولی پیگیر این دردشان نیستند. درد آلت تناسلی آقایان قادراست دلیل های متفاوتی داشته باشد نظیر عفونت پروستات یا مریضی های آمیزشی یا مسائل مربوط به مجاری ادرار. که هرکدام از اینها باشد بایست نزد دکتر رفته و اقدام به معالجه مریضی خ
    • 3 روز قبل
    • 2019-07-18 09:00:03
    • رازهایی ساده که در زیبایی شما تاثیر گزار است

      پوست صورت آیینه تمام نمای سیستم درونی شماست و تا حد بیشتری تندرستی جسم شما را نشان می دهد. خیلیی از مسائل پوستی با تغییر در روش زندگی و غذا رفع می شوند. امروز در شیثار میخواهیم چند راز زیبایی پوست را به شما معرفی کنیم که خیلی آسان و اثربخش است. با ما همراه باشید
    • 5 روز قبل
    • 2019-07-16 09:00:03
    • با این روش ها از ابتلا به زیگیل پیشگیری کنیم

      امکان پذیر است در هر بخش از جسم زیگیل بوجود بیایید ولی زیادترین احتمال بوجود آمدن زیگیل در ناحیه ی تحتانی و پاهاست.فاکتور های متفاوتی نظیر استخر،اگزما،برانگیختن پذیری و … سبب دچار به زیگیل می شوند.برای پیشگیری از دچار به زیگیل از پوشیدن کفش هایی که سبب عرق کردن پاهایتان می شو
    • 1 هفته قبل
    • 2019-07-13 21:00:01
    • چند روش و ماسک خانگی برای تقویت مو

      برخی از ماسک موهایی که در داروخانه ها برای خوب شدن ضرر های وارده بر مو و همینطور تثبیت موی سر به فشیوه می رسند، مسئله مو را حل می کنند ولی قیمت های خیلی بالایی هم دارند. در اینجا ما به شما ماسک موهای خانگی و طبیعی را، توصیه می کنیم که هم مقرون به صرفه هستند و هم با مصرف مداوم از آن
    • 1 هفته قبل
    • 2019-07-11 21:00:02
    • آشنایی با چند ماسک مناسب صورت

      نگهداری و مواظبت از پوست صورت کار ساده ای نیست و بایست هماهنگ با گونه پوست از آن مواظبت کرد. ماسک های که بریا پوست صورت توصیه میش ود بایست با توجه به خشک بودن و یا چرب بودن پوست به مناسبی و آگاهانه انتخاب شوند. ماسک خوب برای صورت را در شیثار ببینید
    • 6 روز قبل
    • 2019-07-15 11:09:34
    • مهمترین عوامل پوسیدگی دندان ها

      فاکتور های پوسیدگی دندان ها بیشتر است، در واقع پوسیده شدن دندان ها یک گونه مریضی است چندین فاکتور مختلف قادراست داشته باشد. یک از فاکتور های پوسیدگی دندان ها در مردم وجود باکتری در دهان است. هم چنین ارتباط دارا بودن زیاد مدت مواد خوراکی با دندان ها قادراست سبب پوسیدگی دندان شو
    • 2 هفته قبل
    • 2019-07-06 09:00:02
    • به رنگ ادرار خود توجه کنید و دلایل تفاوت رنگ را بدانید

      ادرار یک شیوه برای دفع سموم جسم به وسیله ی کلیه است.که می توانیم از روی رنگ ادرار تندرستی یا وجود مسائل در جسم را شناسایی دهیم.رنگ ادرار باتوجه به مقدار آبی که جذب می کند تغییر رنگ میدهد و گاها نیز به علت مسائل در جسم رنگ ادرار تغییر می کند.در متن زیر علت ها رنگ های متفاوت ادرار ر
    • 2 هفته قبل
    • 2019-07-06 00:00:00
    • چند دلیل شکستن ناخن ها

      می توانید با کاشت ناخن و ناخن مصنویی یا بصورت طبیعی ناخن هایتان را زیباتر نمایید.حال انتخاب با خودتان است که باکمی زمان گذاشتن بصورت طبیعی این کار را انجام دهید یا به وسیله ی کاشت و… ما نیز در بخش پایین راههای تندرستی ناخن را گذاشته ایم برای فهمیدن دلیل شکنندگی ناخن ها ما را در
    • 2 هفته قبل
    • 2019-07-03 09:00:02
    • نحوه صحیح استفاده از مسواک و نخ دندان

      مسواک‌ زدن یک راه بهداشتی برای تمیز کردن دهان و دندان می باشد. مسواک کردن دندان ها بایست به طور صیح انجام شود اگر نا به اندازه باشد سبب می‌ شود لایه‌ های مملو از میکروب میان دندان‌ ها و نزدیک لبه لثه‌ ها ایجاد شود که پلاک دندانی ندلگرمیه می‌ شود. این پلاک‌ ها سبب پوسیدگی دندا
    • 2 هفته قبل
    • 2019-07-02 09:00:01
    • تسکین دندان درد در خانه

      معالجه خانگی برای دندان درد در مردم برای شما آورده شده است. دندان درد های شدید و ناگهانی یکی از مسائلی است که همواره مردم حداقل یک‌ بار در زندگی خود آن را تجربه کرده‌ اند. رجوع به دندان دکتر روش خوبی برای معالجه قطعی مسئله است ولی در این میان می‌ توان تا زمان رجوع به دنداندکتر
    • 24 ماه قبل
    • 2017-07-12 00:00:00
    • دلیل سیخ شدن موی سر

      14همواره برای همه ما پیشاومده که موی سرمون سیخ بشه یا این احساس رو داشته باشیم امروز نگاهی انداختیم به دلیل سیخ شدن موی سر
    • 62 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • با تب کودکان چه باید کرد؟

      14وقتی گرمتان می‌شود، عرق می‌کنید و حس می‌کنید حالتان خوب نیست، سراغ دماسنج می‌روید. اگر دماسنج نشان دهد که تب دارید، چه می‌کنید؟ قطعا سراغ قفسه داروها می‌روید و قرصی را نوش‌جان می‌کنید، اما آیا این کار که به نظرتان خیلی طبیعی است، کار خوبی است؟احساس خستگی و کسالت دارید، ع
    • 62 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • اگر کاشت ناخن انجام داده اید ... بخوانید

      14افزایش طول ناخن ها ممکن است به وسیله ناخن‌های پلاستیکی که کل ناخن یا انتهای ناخن را می‌پوشاند انجام شود. ناخن‌های مصنوعی با چسب‌هایی چسبانده می‌شوند که حاوی methacrylate هستند که یک ماده حساسیت‌زا می‌باشد. چسب‌های بدون methacrylate ممکن است باعث شکاف و ترک ناخن شوند. جعبه‌های مخصوص
    • 50 ماه قبل
    • 2015-05-17 00:00:00
    • 10 میوه ای که آب زیادی دارد

      14آب برای اکسیژن رسانی بدن بسیار لازمست. بدن نمی تواند بدون آب کافی وظایفش را انجام دهد، 60 درصد از وزن بدن انسان را آب تشکیل می دهد. آب نقش های حیاتی در بدن دارد، از سم زدایی گرفته تا جذب مواد مغذی .
    • 32 ماه قبل
    • 2016-10-23 00:00:00
    • تازه ترین مطلب خاصیت ها خرمالوی نارس برای بدن!

      14همانطور که میدانید روده و معده ۲ جزء اصلی بدن هستند و انسان بدون آن ها توان زندگی کردن ندارد.بنابراین باید به این ۲ عضو مهم بدن توجه ویژه ای کرد،چرا که با بی توجهی انسان خودش آسیب میبیند و به مرور زمان سلامتی اش دچار خطرات جدی میشود.از این رو باید در تقویت بهبود روده و معده سعی م
    • 39 ماه قبل
    • 2016-04-09 00:00:00
    • تازه ترین مطلب خصوصیات تمشک میوه ای ترش و شیرین و پرطرفدار

      14تمشک میوه ای ترش و شیرین و پرطرفدار است که میانه ی خوبی با انواع دسرها دارد. این توت خوشرنگ و خوشمزه علاوه بر طعم و زیبایی، خواص زیادی نیز دارد. در این مطلب شما را با گوشه ی کوچکی از خواص این میوه آشنا می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
    • 9 ماه قبل
    • 2018-10-11 09:00:02
    • هپاتیت ب و ملتهب شدن کبد

      14ملتهب شدن کبد یا هپاتیت ب توسط چند ویروس انجام خواهد شد ، از بین ویروس ها می توان به مهم ترین و شایع ترین آنها یعنی نوع A و B اشاره داشت.
    • 62 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • چگونه در کمترین زمان لاغر شویم

      14

      لاغزی و خوش هیکل بودن یکی از چیزهایی است که اکثر ما با هر سن و سالی از اون لذت میبریم و در پی اون هستیم اما اینکه چگونه در کمترین زمان ممکن این کار رو بکنیم خودش مسئله ای است

    • 38 ماه قبل
    • 2016-05-08 00:00:00
    • متفاوت متفاوت: ضرر های ناشی از فست فود میل کردن!

      فست فودها مهمترین غذاهای پرطرفدار امروزی هستند که می توانند سلامت جامعه را تهدید کنند خاصیت منفی ان ها اعتیاد آوربودن آن هاست که باعث جذب طرفداران به سمت ان ها می شود.
    • 38 ماه قبل
    • 2016-05-09 00:00:00
    • بخوانید امگا 3 را چنوع می توانیم گرفتن کنیم؟!

      امگا 3 را چگونه می توانیم دریافت کنیم این ماده مهم برای بدن با چه روش های خوراکی قابل دریافت خواهد بود در این مطلب مهمترین منابع طبیعی برای این ماده معدنی مهم را به شما معرفی می کنیم.
عشق به کتاب

عشق به کتاب

امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب

لینک های مهم

لینک های مهم

فعلا خالی

توضیحات

توضیحات

در حال ساخت

تماس با ما

تماس با ما

از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید