با سلامتی استفاده کدام نان توسط کارشناسان غذا برای تندرستی ما پیشنهاد می شود؟!
مسیر فعلی شما در سایت دهکده دانلود بخش دانلود کتاب :
مجله سرگرمی شیثار-->>> سلامتی-->>> با سلامتی استفاده کدام نان توسط کارشناسان غذا برای تندرستی ما پیشنهاد می شود؟!

با سلامتی استفاده کدام نان توسط کارشناسان غذا برای تندرستی ما پیشنهاد می شود؟!

  • زمان درج : 40 ماه قبل
  • تاریخ درج : 2016-06-19 00:00:00
  • تعداد بازدید : 712
    بازدید ماه:712
    بازدید هفته:1
  • بخش مربوطه :

استفاده کدام نان توسط کارشناسان غذا برای تندرستی ما پیشنهاد می شود مزیت نان ها براساس چه عاملهایی در دید گرفته می شود.

استفاده نان

نان، اصلی‌ترین خوراکی ی ما ایرانی‌ها یا همان قوت غالبمان است؛ غذا که البته زیادترین کم لطفی‌ها را هم در حقش می‌کنیم؛ بد از آن نگهداری می‌کنیم، آن را دور می‌ریزیم و آداب مصرف این برکت را نمی‌دانیم.با این حال، نان همچنان زیادترین سهم را در تأمین انرژی ما و سوخت رسانی به جسم ما دارد.


، درباره اهمیت‌های خوراکی نان و انتخاب نان سالم و خوب با پزشک سعید نورعلی، کارشناس غذا گفت‌وگو کردیم و پیشنهاد‌های او را شنیدیم.


چه نانی بخوریم؟
نان فقط یک خوراکی ی سیر‌کننده نیست. منشای است از کربوهیدرات، فیبر، روغن، املاح و بعضی ویتامین‌ها؛ یعنی قسمت بسیاری از آنچه جسم ما برای سوخت‌وساز احتیاج دارد، در نان به چشم می‌خورد. اما همین نان هم گونه های متفاوتی دارد و بسته به روش پخت و موادی که در پخت آن به‌کار رفته، قادراست اهمیت زیادتر یا کمتری داشته باشد. در میان نان‌های قدیمی، سالم‌ترین آنان، نان سنگک است که کمترین دور ریز را دارد و به‌علت وجود سبوس (اگر رنگ آن تیره باشد) زود هضم‌تر است.

بعد از سنگک، بربری از دوست داشتنی‌ترین نان‌هاست که اگر خمیر نباشد و با حرارت یکنواخت و ملایم پخته شود، قادراست احتیاجهای خوراکی ما را تأمین کند. در این نان هم از سبوس مصرف می‌شود که در سال‌های اخیر، متأسفانه مقدار آن کم شده. اما اگر از شاطر بخواهید نان بربری‌تان را پر سبوس پخت کند یا دوطرف آن را سبوس بپاشد، می‌توانید یک نان سالم و زیاد ترد داشته باشید. نان‌های لواش و تافتون به‌علت ماندگاری زیاد‌تر و در دسترس بودن بین ایرانی‌ها حسابی دوست داشتنی هستند. این نان‌ها اما اهمیت خوراکی پایینی دارند چون همواره با افزودن جوش شیرین و نمک بسیار در مدت کوتاهی تخمیر و پخته می‌شوند. از این گذشته، دور ریز بسیاری هم دارند و استفاده بسیار آنان امکان پذیر است سبب آشفتگی در جذب املاح شود.


صنعتی‌ها مناسبتر از قدیمی‌ها
نان‌های صنعتی که در کارگاه‌ها و کارخانه‌های بهداشتی تولید نان طبخ می‌شوند، از مناسبترین و سالم‌ترین نان‌ها هستند چرا که به روش‌ای بهداشتی تهیه می‌شوند و دخالت نیروی انسانی در آنان کمتر است. با این حال، با وجود اینکه سال‌هاست در کشور ما طبخ می‌شوند اما نتوانسته‌اند در سفره ایرانی جایگاهی دائمی نمایان کنند. در واقع نان‌های قدیمی خوشمزه خودمان آنقدر طرفدار دارند که حذف آنان کار ساده‌ای نیست.

اما اگر قرار باشد بین نان‌های صنعتی و قدیمی یکی را انتخاب کنیم، دکتران و کارشناسان غذا طرف نان‌های صنعتی را می‌گیرند چون در پخت آنان همواره وقت تخمیر به اندازه کافی است و مصرف سبوس و آرد باکیفیت و بهبوددهنده‌های نان سبب می‌شود تردتر، خوش مزه‌تر و سالم‌تر باشند. تمام بخش‌های این نان‌ها حتی خمیرشان قابل مصرف است، درنتیجه نان‌های حجیم هیچ دورریزی ندارند. البته نان‌های قدیمی را هم می‌توان به روش صنعتی تهیه کرد و از مزایای آن برخوردار شد.


از سوی دیگر، نان‌های صنعتی و نان‌های حجیم و نیمه حجیم، امکان خلاقیت و تغییر زیادتری در دستور تهیه دارند. به‌جمله دیگر، می‌توان این نان‌‌ها را با کیفیت‌تر کرد؛ مثلا آرد غنی شده در آنان به‌کار برد، ترکیبی از آرد جو و آرد گندم، یا آرد سیب‌زمینی و پروتئین سویا به آنان اضافه کرد و حتی از سبزیجات و دانه‌های روغنی در پخت آنان مصرف کرد. به این ترتیب، نان اهمیت خوراکی استثنائی زیادتری نمایان می‌کند و تگونه مناسبتری هم خواهد داشت. البته مطلب باارزش درباره این نان‌ها، اعتبار تولید‌کننده و داشتن مجوزهای بهداشتی است که زمان خرید بایست به آنان دقت نمایید.


نگهداری نان به‌مدت زیاد
همان قدر که کیفیت پخت در اهمیت نان تأثیر‌گذار است، نگهداری درست از نان هم بر آن تاثیر دارد. زیادتر نان‌ها را اگر در دمای خوب و بسته بندی مناسب نگه‌دارید، برای مدت زیاد ماندگار خواهند بود. فریز کردن نان زمانی هنوز تازه است، یکی از مناسبترین راه‌ها برای حفظ کیفیت آن و پیشگیری از دور ریز نان است. متأسفانه هر سال محدوده 2هزار میلیارد تومان نان در ایران دور ریخته می‌شود که دلیل اصلی آن خرید بیش از اندازه و نگهداری ناخوب آن است. برای آنکه نان مدت زیادتری سالم بماند، زمان خرید، نان‌های برشته و نسوخته را انتخاب نمایید. به نان تازه و داغ مجال دهید تا اندکی خنک شود و بلافاصله پس از خنک شدن، آن میزان را که لازم دارید در کیسه پارچه‌ای بپیچید و بقیه را قطعه قطعه کدسته و فریز نمایید.

هر بار برای مصرف نان یخ زده، حتی نان‌های قدیمی، آن را در توستر قرار دهید یا روی شعله زیاد ملایم گاز، روی شعله پخش‌کن گرم نمایید. اجازه ندهید نان در کیسه خمیر شود و همینطور آن را هرگز لای روزنامه نپیچید چون خشک خواهد شد. تا حد امکان پذیر، به اندازه احتیاجتان نان بخرید تا دور ریز نداشته باشید.


نان میل کردن به روش رژیمی
نان اگرچه در ایران خوراکی ی اصلی به‌حساب می‌آید و زیادترین مقدار انرژی‌مان را از نان می‌گیریم اما زمانی پای رژیم لاغری یا مریضی‌های متابولیک به میان می‌آید، مصرف نان یا بایست ممحدوده شود و یا نان‌های دیگری جانشین نان‌‌های شایع شود. نان سفید یا همان نان گندم، پرکالری‌‌ترین نان است. تمام این نان، کربوهیدرات ساده است و به فاصله اندکی از میل کردنش، قند خونتان بالا می‌رود.

تا اینجا برای مردم سالم یا لاغر مسئلهی نیست اما برای مردم چاق یا مبتلا به دیابت، نان سفید زیان آور است و بایست نان قهوه‌ای (نان سبوس‌دار) جانشین آن شود. سبوس با ایجاد احساس سیری سبب می‌شود نان کمتری بخورید. از سوی دیگر فیبر موجود در نان سبوس‌دار، مسائل گوارشی را حل کدسته و به دفع مناسبتر یاری می‌کند. سبوس نان همینطور لبریز از ویتامین ب و Niacin است، سبب می‌شود قند خون به آهستگی بالا برود، کلسترول و چربی خون را کم شدن می‌دهد و در یک کلام، مناسبترین نان برای تمام مردم، به‌ویژه چاق‌ها و دیابتی‌هاست. یادتان باشد که حذف نان در هیچ رژیمی عاقلانه نیست، حتی برای مردم دیابتی چون قسمت باارزشی از انرژی، املاح و ویتامین‌هایی که جذب می‌نمایید از نان است. به جای حذف نان، مناسبتر است نان خود را عوض نمایید یا سراغ نان‌هایی با کالری پایین‌تر رفته و به اندازه مورد احتیاج از آنان بخورید. کالری نان‌هایی که ما همواره مصرف می‌کنیم، مطابق جدول زیر است:


نان و اندازه و کالری
سنگک یک کف دست 75 تا 80
بربری یک کف دست 75 تا 80
لواش یک کف دست 25
تافتون یک کف دست 35
نان جو یک کف دست 75 تا 80
تست یک عدد متوسط 80
نان همبرگر 30گرم 80
باگت 30گرم 75
نان سوخاری (بدون شکر) یک تکه متوسط 35تا 40


نکاتی درباره نان مناسب
نان سالم ویژگی‌هایی دارد که نبود هر کدام از آنان قادراست کیفیت و اهمیت خوراکی نان را زیر سؤال ببرد.


1- نان سالم کاملا پخته و برشته است اما میزان آن نبایست علامت‌ای از سوختگی داشته باشد.
2- در فرایند تخمیر، نبایست از جوش‌شیرین مصرف شود. جوش شیرین یکی از فاکتور های کم شدن جذب ریزغذایی‌های نان است.
3- یک نان مناسب، بافت نرم و یکنواختی دارد، به راحتی بریده می‌شود و زود بیات نمی‌شود.
4- اگر نان صنعتی بسته‌بندی شده می‌خرید، به برچسب اهمیت خوراکی آن نگاه نمایید که نان‌ها با قند کم و ترجیحا بدون قند و نسبت کربوهیدرات به فیبر حداقل 10به یک باشد.

همشهری آنلاین

نام فایل توضیحات رمز لینک دانلود
  • آخرین مطالب
  • پربازدید ترین
  • سایر مطالب
    • 3 هفته قبل
    • 2019-10-19 09:00:01
    • دلایل ابتلا به کهیر و روش های کنترل کهیر

      خیلیی از مردم به ویژه در فصل تابستان مبتلا به کهیر می شوند.کهیر به شکل ورم ‌دانه‌های گرد سرخ بر روی پوست که با خارش شدید همراه است.از علت ها دچار به کهیر می توان بعضی خوراکی ها ،حشرات و خز حیوانات را نام برد.در بخش زیر گونه های روشهای معالجه کهیر و علت ها دچار به آن را گذاشته
    • 3 هفته قبل
    • 2019-10-17 09:00:01
    • آیا سیر درمانی برای بواسیر است؟

      بواسیر نام یک مریضی است که در این مریضی یک رگ خونی در ناحیه مقعد ملتهب و متورم می شود. یبوست و اسهال مزمن از دلیل های رایج مریضی بواسیر هستند. بواسیر هم نظیر آپاندیس در تمام مردم وجود دارد اما این مشکل در مردمی حاد می شود که زمان دفع بیش از اندازه به خودشان فشار می آورند. استفاده
    • 4 هفته قبل
    • 2019-10-13 09:00:03
    • اطلاعاتی در مورد سرفه خشک شبانه

      سرفه یکی از بیمارهای خیلی ناراحت کننده است که دلایل متفاوتی دارد . خیلیی از دکتران هستند که باور دارند سرفه نگهبان ریه است . سرفه در تعریف دکتری یک بازدم انفجاری می باشد که مکانیزمی حفاظتی برای پاک کردن ریه ها از ترشحات و اجسام خارجی ایجاد می کند . افزون بر این تعریف ، سرفه یک زن
    • 4 هفته قبل
    • 2019-10-11 09:00:02
    • خوراکی های طبیعی برای ریزش مو

      زمانی نوبت به خوراکی های خوب برایپرورش و پرپشتی مو می رسد، بشقاب خوراکی ی شما بایست زیادتر شامل خوراکی های گیاهی باشد. یک رژیم خوراکیمناسب قادراست مواد خوراکی کلیدی برای تندرستی پوست، مو و ناخن را فراهم کند. با بعضی از مناسبترین مواد خوراکی برای پیشگیری از ریزش مو آشنا خواهید
    • 1 ماه قبل
    • 2019-10-07 09:00:01
    • معجزه مالیدن روغن زیتون به کف پا

      روغن زیتون یکی از پرفایده ترین روغن ها در جهان است که برای خیلی از مریضی ها و دردها استفاده دارد و به راحتی مریضی ها را معالجه می کند. امروز می خواهیم از خصوصیات مالیدن روغن زیتون به کف پا با شما صحبت کنیم. با شیثار همراه باشید تا درباره این شیوه زیادتر بدانید
    • 1 ماه قبل
    • 2019-09-29 09:00:02
    • چجوری از سنگ کلیه پیشگیری کنیم

      فاکتور های متفاوتی سبب ایجاد سنگ کلیه در جسم می شود ولی با رعایت چند مطلب از سنگ کلیه پیشگیری نمایید.برای اینکه به سنگ کلیه مبتلا نشوید مناسبتر است آب به میزان به اندازه بنوشید و از میوه ها و موادی که شامل اگزالات و کلسیم می باشد زیادتر مصرف نمایید.در متن زیر راههای پیشگیری از س
    • 28 ماه قبل
    • 2017-07-12 00:00:00
    • دلیل سیخ شدن موی سر

      14همواره برای همه ما پیشاومده که موی سرمون سیخ بشه یا این احساس رو داشته باشیم امروز نگاهی انداختیم به دلیل سیخ شدن موی سر
    • 63 ماه قبل
    • 2014-08-12 00:00:00
    • چند حدیث در مورد آب

      14پرهیز از زیاد نوشیدن اب: امام صادق ع :زیاد اب منوش زیرا منشآ هر دردی است پرهیز از نوشیدن اب بر روی غذای چرب: پیامبرخدا ص :اشامیدن اب بعد از چربی بیماری را تحریک میکند
    • 66 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • غذا های سمی که ما همه زیاد میخوریم

      14گاهی لیست غذاهای سمی لیستی دوست داشتنی و البته جذاب است لیستی است که در آون غذاهیی رو میبینیم که خیلی از ما ها اون هارو میخوریم و به اون ها علاقه نیز داریم
    • 56 ماه قبل
    • 2015-02-25 00:00:00
    • پیشگیری از اگزما با رعایت نکات زیر

      14اگر شما نیز مشکل اگزما دارید و هر از گاهی این مشکل شما رو اذیت میکنه ، میتونین با رعایت کردن نکاتی شاید ساده از دست این بیماری رهایی پیدا کنید
    • 53 ماه قبل
    • 2015-05-17 00:00:00
    • بستنی نیتروژنی؛ یک بستنی نوظهور

      14آیا تولید بستنی با استفاده از نیتروژن مایع، ضرری برای مصرف‌کننده ندارد؟ آیا می‌توان به سلامت چنین محصولی اطمینان کرد؟ آیا تمام گروه‌های سنی و جنسی، مجاز به خرید و مصرف بستنی نیتروژنی هستند؟
    • 45 ماه قبل
    • 2016-01-26 00:00:00
    • با خوراکی های آنتی اکسیدان دار آشنا شوید!

      چه نوع مواد غذایی می توانند در تقویت سیستم ایمنی بدن ما نقش داشته باشند مصرف مواد غذایی فیبردار چه تاثیرات مختلفی روی سبک غذایی ما میگذارند با استفاده از این قبیل مواد غذایی برای چه افرادی مضر است و چه رده سنی باید بیشتر از آن ها مصرف کنند.
    • 45 ماه قبل
    • 2016-01-26 00:00:00
    • داشتن تغذیه ای مناسب برای پیشگیری از سرطان پروستات!

      عوامل متعددی در ابتلا به سرطان پروستات نقش دارند؛ از عوامل ژنتیکی گرفته تا سن و سال و سبک زندگی نادرست. در این بین یکی از مهم ترین کارها برای پیشگیری از این بیماری داشتن تغذیه ای مناسب است.
    • 45 ماه قبل
    • 2016-01-27 00:00:00
    • آموزش روشهایی برای کاهش عوارض مواد غذایی سرخ شده!

      برای کاهش عوارض مواد غذایی سرخ شده از چه روش های خوراکی باید کمک بگیریم و توصیه ها و ترفندهای سرآشپزها در این زمینه چیست آن ها با چه روش هایی از جذب بیشتر روغن به مواد خوراکی کمک می کنند؟
    • 45 ماه قبل
    • 2016-01-27 00:00:00
    • اگر به فکر سلامتی تان هستید چیزی که می گوئیم بخورید!

      اگر به فکر سلامتی تان هستید توصیه می کنیم سیر مصرف کنید و بدنتان را با این کار در برابر انواع سرطان ها و سکته های قلبی محافظت کنید این گیاه تاثیرات زیادی در سم زدایی از بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن ما دارد.
    • 45 ماه قبل
    • 2016-01-27 00:00:00
    • کمبود کدام املاح و ویتامین ها رایج است؟

      کلسیم برای تمامی سلول های بدن لازم و ضروری است و از اجزاء اصلی استخوان و دندان می باشد که برای سلامتی آن ها خصوصاً در دوران های رشد، لازم و ضروری است.
    • 45 ماه قبل
    • 2016-01-25 00:00:00
    • گوشه چشمی به این ماده ی مغذی داشته باشید!

      پتاسیم مسئول عملکرد خوب عضلات، کنترل مایعات بدن و دیگر عملکردهای ضروری بدن محسوب می شود. اگر شما هم دچار گرفتگی عضلات شده باشید باید گوشه چشمی به احتمال کمبود این ماده ی مغذی نیز داشته باشید.
    • 45 ماه قبل
    • 2016-01-25 00:00:00
    • نتایج جالب و مفیدی در زمینه مصرف پنیر!

      محققین به تازگی به نتایج جالب و مفیدی در زمینه مصرف پنیر دست یافته اند و با آزمایش های مختلف پی به خاصیت ضدسرطانی انواع پنیر ها برده اند مصرف پنیر در سم زدایی از بدن و تقویت سیستم ایمنی آن نقش بسزایی دارد.
عشق به کتاب

عشق به کتاب

امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب

لینک های مهم

لینک های مهم

فعلا خالی

توضیحات

توضیحات

در حال ساخت

تماس با ما

تماس با ما

از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید