بعضی خوراکی ها می توانند سبب بروز مسمومیت در بدنتان شوند مواظب پیامد دراثر آن ها باشید تا به تندرستی تان ضرری وارد نشود.
خوراکی های مسموم کننده
بعضی مسمومیت های خوراکی اگرچه ظرف یک یا دو روز از بین می روند ولی در بعضی موارد مسمومیت قادراست تهنظر کننده حیات باشد و برای همین باارزش است که مطمئن شوید چه فاکتور هایی منجر به بروز مسمومیت های خوراکی در شما می شوند.
،کلید پیشگیری از مسمومیت، این است که بدانید کدام خوراکی ها پرمخاطره هستند و چطور می توان از آنان بدون مریض شدن مصرف کرد. نوزادان و سالمندان از مردمی هستند که زیادتر در معرض ریسک مسمومیت قرار دارند، البته شما هم در صورت موارد زیر در معرض مسمومیت هستید:
اگر مریضی ویژهی دارید مثل مریضی مادرزادی یا دیابت
از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار باشید
زیادتر در حال سفر باشید
در عین حال خانم ها باردار و یا مادرانی که دوران شیدستهی را می گذارنند بایست زیادتر مواظب مسمومیت و مواد خوراکی آلوده باشند.
در اینجا 7 ماده خوراکی شایع که توسط آنان مسمومیت زیادتر رخ می دهد، معرفی شده است:
سبزیجات برگ سبز: بر هیچ کس پوشیده نیست که این سبزیجات لبریز از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، فیبر و دیگر مواد خوراکی سودمند هستند. اما در صورتی که این سبزیجات با آب آلوده آبیاری شده باشند، شامل باکتری های پنهان برای ایجاد مسمومیت خواهند بود. سبزیجاتی نظیر کاهو، کنگر فرنگی، اسفناج، کلم پیچ، برگ چغندر و … قبل از استفاده بایست به طور کامل شسته و ضد عفونی شوند.
تخم مرغ: تخم مرغ گزینه سالم برای استفاده در هر کدام از نوبت های خوراکی است. در این میان سالمونلا، گونهی باکتری است که درون و بیرون تخم مرغ را آلوده می کند و سبب مریضی شخصی می شود که این ماده خوراکی را خام و نیم پز استفاده کدسته است. تخم مرغ، مرغ، گوشت و دیگر مواد خوراکی، وقتی ایمن می شوند که به مناسبی پخته شده باشند. تخم مرغ و مرغ خامی که درون یخجال نگهداری و دقایقی پیش از طبخ خارج و پس از طبخ مجدد به یخچال بازگردانده شوند عاری از باکتری سالمونلا خواهند بود.
ماهی تن: اگرچه شامل پروتئین بالا، کم چرب و کم کالری است اما قادراست ریسک مسمومیت با جیوه و سم بوتولیوم را نیز زیاد شدن دهد. نشانه ها بوتولیسم در اغلب موارد 18 تا 36 ساعت پس از استفاده کنسرو آلوده بروز می یابد. هرقدر مقدار سم وارد شده به جسم زیادتر باشد نشانه ها زودتر آغاز می شود و شنظرتر خواهد بود. نشانه های مثل تاری نظر و دوبینی، افتادن پلک ها، خشکی دهان و آشفتگی در بلع، جویده جویده صحبت کردن، اسهال و استفراغ، ضعف دست و پا و فلج نتیجه دچار به بوتولیسم است. نارسایی تنفسی حاصل از بوتولیسم نیز به مرگ شخص منجر می شود. برای جلوگیری از این ریسک مهلک بایست حتما به تاریخ استفاده محصول توجه نمایید و کنسروهایی که قوطی آن برآمده است یا بدبو و بدمزه هستند را استفاده ننمایید، به علاوه حتما قبل از استفاده قوطی کنسرو را 20 دقیقه در آب بجوشانید.
سیب زمینی: سیب زمینی به طور طبیعی با سمی به نام گلیکو آلکالویید از خود در برابر فاکتور های خارجی دفاع می کند اما این سم قادراست برای انسان پرمخاطره باشد. سیب زمینی هایی بسیار در برابر نور خورشید قرار می گیرند بخش های سبزرنگ زیادتری دارند، درنتیجه سعی نمایید محصولات تازه را خریداری نمایید. البته کارشناسان معتقدند با جدا کردن بخش های سبزرنگ می توانید بقیه آن را استفاده نمایید.
پنیر: پنیرهایی که در فشیوهگاه ها در دمای خوب نگه داشته نمی شوند، می توانند با باکتری های پرمخاطره نظیر سالمونلا یا فهرستریا آلوده شده باشند. در موقع خرید پنیر حتما از دید دمای خوب آن را چک نمایید و به تاریخ استفاده آن دقت نمایید.
گوجه فرنگی: لبریز از ویتامین آ و فیبر است اما ماده ای سمی به نام سولانین در گوجه فرنگی سبز و نارس وجود دارد که میل کردن آن سبب مسمومیت می شود و دل پیچه، اسهال و باز شدن مردمک چشم ایجاد را می کند. از میل کردن گوجه فرنگی نارس پرهیز نمایید چون افزون بر این که سمی استف هضمش هم سنگین است و سبب ایجاد دل درد می شود.
جوانه ها: جوانه ها لبریز از فیبر، کم کالری و کم چرب هستند اما می توانند آلودگی باکتریایی هم داشته باشند. جوانه گندم، ماش و … جزو سبزیجاتی هستند که تمیز کردن آنان زیاد سخت است. آنان همینطور در محیط های گرم و مرطوبپرورش می کنند که مناسبترین مکان برایپرورش باکتری ها محسوب می شود. نظیر هر میوه و سبزی دیگر، کارشناسان غذا پیشنهاد می کنند که جوانه ها نیز به طور کامل شسته شوند.
آوای تندرستی
نام فایل | توضیحات | رمز | لینک دانلود |
---|
امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب
فعلا خالی
در حال ساخت
از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید