بعضی مواد خوراکی سالم می توانند در حفظ تندرستی عمومی بدنتان اثربخش باشند و سبب زیاد شدن قدرت سیستم ایمنی بدنتان در برابر فاکتور های مریضی زا شوند جهت جلوگیری از بروز مسائل متفاوت جسمانی به بعضی از سالم ترین خوراکی ها ذکر خواهیم کرد.
مواد خوراکی سودمند
انتخاب مواد خوراکی سالم بی شک برای دفع مریضی های جدی نظیر دیابت, سرطان, مریضی های قلبی و تثبیت سیستم ایمنی جسم الزامی هستند؛ ضمن این که از تندرستی پوست محافظت کدسته و به کم شدن وزن اثربخش یاری می کنند.،انجمن دکتران آمریکا در سال 2010، 13 ماده خوراکی را به خانم ها سراسر دنیا برای حفظ تندرستی عمومی و جلوگیری از بعضی مریضی های ویژه معرفی کرد:
پنیر: کلسیم و استفاده آن بخصوص در خانم ها، کلیدی برای جلوگیری از پوکی استخوان است. افزون بر شیر و ماست, استفاده هر نصف فنجان پنیر کم چرب در روز، 75 میلی گرم کلسیم، 14 گرم پروتئین و 5 گرم کربوهیدرات به جسم می رساند. پروتئین موجود در پنیر ماهیچه های میکروسکوپی را که در تاثیر تمرینات ورزشی سخت، تحلیل رفته اند، تثبیت میکند.
سیب: لبریز از کورستین است؛ یک آنتی اکسیدان قوی که قادراست توانایی مبارزه با مریضی های را از طریق تثبیت سیستم ایمنی جسم بالا ببرد. پژوهشگران آمریکایی گزارش داده اند که فقط 5 درصد از مردمی که این آنتی اکسیدان را به طور منظم گرفتن می کنند، گرفتار عفونت های تنفسی می شوند.
عدس: افزون بر این که کم کالری است، ولی استفاده هر فنجان پخته شده آن، 30 درصد احتیاج به آهن هر روزه را تامین می کند. این در حالی است که 12 درصد از خانم ها در سنین جوانی مبتلا به کم خونی شنظر فقر آهن هستند.
کلم بروکلی: کلم بروکلی یکی از خوشمزه ترین غذا ها برای مبارزه با سرطان سینه است و منشا مناسبی برای گرفتن ویتامین ث و آ محسوب می شود. این ماده خوراکی که جزو گروه سبزی ها تقسیم بندی می شود، لبریز از فیبر، اسیدفولیک، کلسیم، آهن و پتاسیم است و تمام این ریزغذایی ها برای خانم ها زیاد لازم و الزامی اعلام شده اند. به علاوه، میل کردن یک نوبت (یک فنجان) کلم بروکلی، کمتر از 30 کالری انرژی را به جسم وارد می کند. میل کردن 2 تا 4 فنجان کلم بروکلی خام یا بخارپز شده در هفته به تمام خانم ها توصیه می شود.
سیب زمینی: میزانی نمک و یک عدد سیب زمینی پخته شده یک دستور خوراکی ساده و محلول در آب را تشکیل می دهد. سدیم و پتاسیم به حفظ تعادل مایعات جسم در بیرون و خارج از سلول ها یاری کدسته و منجر به عملکرد بهینه ماهیچه ها، مبارزه با مریضی های قلبی و حفظ فشار خون در حد پایین می شود.
اسفناج: این سبزی تیره رنگ لبریز از ویتامین کا، کلسیم و منیزیم است و به کم شدن شتاب از دست رفتن توده استخوانی یاری می کند. اسفناج همینطور شامل فولات و ویتامین ب است که به پیشگیری از نواقص زمان تولد یاری می کند. هر یک فنجان اسفناج خام فقط 7 کالری دارد.
تخم مرغ: یک عدد تخم مرغ در روز 215 میلی گرم از کلسترول خون را تامین می کند. انجمن قلب آمریکا استفاده هر روزه بیش از 300 میلی گرم توصیه می کند. به علاوه، زدسته تخم مرغ منشا مناسبی از آهن و لبریز از لسیتین است.
قارچ: یک مطالعه نشان داد خانم های که در روز یک سوم اونس قارچ خام استفاده می کنند، با کم شدن ریسک 64 درصدی دچار به سرطان سینه مواجهند. تحقیقات دیگر نشان می دهد که استفاده قارچ منجر به کم شدن تاثیرات آروماتاز می شود؛ یعنی پروتئینی که منجر به تولید استروژن و درنهایت ریسک دچار به سرطان سینه می شود.
ماهی: میل کردن ماهی های چرب لبریز از امگا3 برای خانم ها زیاد سودمند است و اگر در ترکیب این ماهی ها ماده ای به نامdhaهم وجود داشته باشد زیاد عالی می شود. این دو ماده غذایی که به وفور در ماهی آزاد وجود دارد، سبب حفظ تندرستی خانم ها در طول دوران بارداری خواهد شد. همینطور امگا3 می تواند از افسردگی پیش از قاعدگی و پس از زایمان هم پیشگیری کند و یک دشمن جدی برای مریضی آلزایمر به شمار آید. از پروتئین و ویتامین دی بیشمار موجود در ماهی آزاد هم نمیشود چشم پوشی کرد. استفاده حداقل دو نوبت ماهی های چرب در هفته برای تمام خانم ها الزامی است.
آووهدیه: لبریز از چربی های اشباع نشده برای کم شدن وزن است. کم شدن مقدار کلسترول بد توسط این میوه به جسم در حفظ تندرستی و شادابی یاری می کند. طبق مطالعات، خانم های که هر روزه 23 درصد از کالری هر روزه خود را از راه چربی های اشباع نشده به دست می آورند، مقدار چربی شاندکی آنان 5 پوند کمتر از کسانی است که رژیم خوراکی با کربوهیدرات بالا استفاده می کنند.
فلفل: غنی از لوتئین و زیگزانتین و ویتامین ث برای حفظ تندرستی چشم، پیشگیری از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن وکاتارکت است. یک فنجان فلفل قرمز، زرد و نارنجی و استفاده آن برای دو بار در روز مقدار احتیاج به ویتامین ث را تامین کرد ضمن این که 116 میکروگرم لوتئین و 562 میکروگرم زیگزانتین به جسم می رساند.
روغن زیتون: پژوهشگران دانشگاه کلمبیا روغن زیتون را فاکتوری برای مقاومت با آلزایمر و زوال عقل می دانند و محققان اسپانیایی هم اقبال دچار به سرطان سینه را در خانم های که به صورت منظم روغن زیتون می خورند، زیاد پایین اعلام کدسته اند. مناسبتر است خانم ها روزی 2 قاشق خوراکی خوری روغن زیتون روی سالاد یا خوراکی یشان بریزند تا افزون بر کم شدن ریسک دچار به سرطان سینه، ریسک دچار به مریضی های قلبی را هم در خود به حداقل برسانند.
موز: این میوه لبریز از پتاسیم بوده و برای درد پهلو نیزمناسب است. اگر چه فقدان سدیم در تحلیل عضلات اثربخش است اما تحقیقات نشان داده پتاسیم نیز در این میان اثر دارد. پتاسیم در جذب آب از دست رفته جسم در تاثیر عرق کردن اثر عمده ای دارد. موز همینطور لبریز از کربوهیدراتهای انرژی زاست. یک موز متوسط 400 میلی گرم پتاسیم دارد که به اندازه پتاسیم موجود در دو تکه نام گندم است.
آوای تندرستی
نام فایل | توضیحات | رمز | لینک دانلود |
---|
امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب
فعلا خالی
در حال ساخت
از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید