از سلامتی  غذا خوب برای جلوگیری از سرطان!
مسیر فعلی شما در سایت دهکده دانلود بخش دانلود کتاب :
مجله سرگرمی شیثار-->>> سلامتی-->>> از سلامتی غذا خوب برای جلوگیری از سرطان!

از سلامتی غذا خوب برای جلوگیری از سرطان!

  • زمان درج : 42 ماه قبل
  • تاریخ درج : 2016-08-15 00:00:00
  • تعداد بازدید : 621
    بازدید ماه:621
    بازدید هفته:1
  • بخش مربوطه :

هماننوع تمام اطلاع داریم میدانید مواد خوراکی سوخاری شده برای تندرستی مناسب نیست و پیامد های بسیاری دارد البته فقط مواد سوخاری نیست و اساسا غذا اشتباه سبب بروز مریضی می شود که مواد خوراکی سوخاری هم شامل آنانست.

جلوگیری از سرطان 
 
اگرچه سرطان یک مریضی چند فاکتوری است که مجموعه ای از دلایل و فاکتور های ریسکساز در بروز آن اثر دارند و به جمله دیگر نمی توان سرطان را فقط دراثر یک علت نمایان دانست اما کسی در این مطلب ترنظر ندارد که غذا ناسالم قادراست زمینه ساز دچار به سرطان باشد.


رواج گونه های و اقسام خوراکی های حاضر و مهیا معروف به فست فود، یکی از مصادیق بارز غذا ناسالم است و در میان، یکی از بدترین گونه های آن، خوراکی های سوخاری هستند.مادربزرگ پیری داشتم که همیشه می گفت: «قدیم ها قابله خوراکی یمان را روی چراغ خوراک پزی می گذاشتیم و می رفتیم دنبال کارمان. یکی دو باری هم به آن« سرمی زدیم و نمک و چاشنی اش را اضافه می کردیم. خودش آرام آرام می پخت. کی ما این تمام خوراکی ی سرخ شده می خوردیم؟»


دلیل مرگ او هم کهولت سن بود و هیچ مسئله گوارشی نداشت. امروز اما خوراکی های متگونه و خوشمزه بی‌شماری وجود دارند که با شیوه های پخت گوناگون و در کمترین وقت امکان پذیر پیش روی تان قرار می گیرند و به همان اندازه روز به روز بر آمار مبتلایان به مریضی ها و سرطان های دستگاه گوارش افزوده می شود.


یکی از این شیوه های پخت، سوخاری کردن مواد خوراکی است. زیادی از مردم علاقمند هستند بعضی مواد خوراکی مثل نان، مرغ، گوشت و حتی برخی از سبزی ها را سوخاری کنند. این شیوه پخت بخصوص در رستوران ها برای جذب زیادتر مشتری کاربرد بسیاری دارد.


با پزشک غلامرضا جاهد، کارشناس بهداشت مواد خوراکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم دکتری تهران درباره معایب و عواقب این شیوه پخت و غذا گفتگو کدسته ایم.


عیب سوخاری کردن چیست؟
– یکی از معایب سوخاری کردن مصرف روغن بسیار برای طبخ است؛ درنتیجه استفاده این قبیل خوراکی ها به همین علت و بدون در دید گرفتن دیگر معایب سبب چاقی می شود اما ممسئله باارزشتر این است که در تاثیر حرارت بسیاری که به روغن و مواد خوراکی غوطه ور در آن داده می شود، ترکیب های ناسالمی به وجود می آید که پس از ورود به دستگاه گوارش به راحتی جذب جسم می شوند.


یکی از این ترکیب های ناسالم، آکریلدلگرمی است. آکریلدلگرمی یک ماده سرطان زاست که زمان سوختن، برشته شدن بسیار یا پختن با حرارت بالای مواد قندی و کربوهیدراتی مثل غلات، سیب زمینی، نان و … ایجاد می شود. حتی ورود مقدار کم آکریلدلگرمی به جسم هم قادراست پرمخاطره باشد. نان یکی از مواد کربوهیدراته ای است که حرارت بسیار دادن بسیار آن سبب سوختگی بخش هایی از آن می شود و این ماده پرمخاطره و سرطان زا (آکریلدلگرمی) را ایجاد می کند.


درنتیجه به هیچ وجه نبایست بخش های سوخته یا زیاد قهوه ای نان ها را استفاده کرد. اگرچه نان ها در تاثیر برشته شدن همواره مزه و ظاهر مناسبتری نمایان می کنند ولی مقدار بسیاری آکریلدلگرمی وارد جسم می کنند. مثال بارز این قبیل نان ها هم ته دیگ است که متاسفانه طرفداران بسیاری دارد اما به علتی که ذکر شد زیاد زیان آور است.


آکریلدلگرمی چه پیامدهای دارد؟
– آکریلدلگرمی روی سلول ها و ساختار ژنی مردمی که بسیار از مواد خوراکی برشته یا سوخاری مصرف می کنند، اثر سوء می گذارد به طوری که قادراست حتی سبب جهش ژنی در DNA، بروز سرطان، تضعیف سیستم ایمنی و عصبی بدن، ایجاد زمینه برای بروز گونه های عفونت ها، تغییر در رفتار، آشفتگی در هوشیاری، ضعف و بی حالی، برانگیختن پذیری، بروز مریضی های مزمن قلبی – عروقی و دیابت، برانگیختن و تغییر رنگ پوست به سمت قرمز شدن، زیاد شدن چین و چروک پوست، قرمز شدن چشم ها و … شود. این ماده قادراست روی باروری اثر بگذارد و سبب تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و حتی سقط شود. این ترکیب به نحوی با عنوان ایجاد کننده پیری نیز مطرح است و زندگی انسان را کوتاه می کند.


در تاثیر برشته شدن مواد خوراکی گوشتی چه ترکیب های پرمخاطرهی ایجاد می شود؟
– در درجه حرارت های بیش از 200 درجه سانتیگراد، به علت عدم موفقیته شدن یا تجزیه ساختار پروتئینی مواد خوراکی پروتئین دار و خوراکی هایی که شامل اسیدهای آمینه تریپتوفان، فنیل آلانین، لیزین و اسید گلوتامیک خیلی بالایی هستند، مثل گوشت قرمز و گوشت مرغ، تک آمین های حلقوی ایجاد می شود که تاثیر سویی بر تندرستی انسان دارد و حتی قادراست سبب جهش ژنی در سلول شود. تحقیق های انجام گرفته نشان می دهد که سرخ کردن داخل ماهیتابه یا کباب کردن به نوع ای که سبب سوختگی میزان گوشت شود هم قادراست مقدار بسیاری از این ترکیب ها را به وجود بیاورد در حالی که شیوه هایی نظیر پختن متداولی با درجه حرارت کم هیچ گاه چنین مسئلهی ایجاد نمی کند.


در مورد ماهی هم همینطور؟
– بله، برشته یا بریان کردن ماهی، بخصوص ماهی هایی که پروتئین بالایی دارند نظیر ساردین هم قادراست در حرارت زیاد بالا سبب عدم موفقیته شدن اسیدهای آمینه و ایجاد ترکیب های زیان آور شود. از این رو در کشورهایی مثل ژاپن به دلیل استفاده بسیار ماهی سوخاری یا برشته شده، مقدار بروز سرطان معده بالاست.


هیچ راهی برای کم شدن جذب این مواد در جسم وجود ندارد؟
– چرا، مصرف فیبرها سبب کم شدن حذف ترکیب های سرطان زای موجود در خوراکی ها می شود، درنتیجه استفاده میوه و سبزی و ادویه ها قادراست در کم شدن مقدار تاثیر این ترکیب ها بر جسم اثر بسیاری داشته باشد؛ مثل مصرف آب هویج، آبلیمو، آب گریپ فروت، آب پرتقال. به طور کلی میوه هایی با ویتامین C زیادتر، زیادترین تاثیر ضدسرطانی را دارند. آبمیوه های تازه، ویتامین C یا ترکیب های آنتی اکسیدانی بالایی دارند و زیادتر می توانند تاثیر سوء مواد زیان آور را در جسم کم کنند.


با پخته شدن سبزی ها هم مواد غذایی موجود در آنان کم شدن می یابد اما آب پز کردن یا بخارپز کردن تاثیر کمتری در کم شدن مواد سودمند و ویتامین های آنان دارد اما همین سبزی ها زمانی سوخاری می شوند، ترکیب های زیان آوری در آنان به وجود می آید. پس کسی نبایست فکر کند با سوخاری کردن سبزی ها و میل کردن آنان به خودش لطف کدسته است.

آمثبت

نام فایل توضیحات رمز لینک دانلود
برچسب ها

  • آخرین مطالب
  • پربازدید ترین
  • سایر مطالب
    • 2 ماه قبل
    • 2019-12-29 09:00:02
    • انواع راههای پیشگیری و درمان بیماری پوستی اگزما

      اگزما گونهی مریضی پوستی است که بر تاثیر خشکی پوست و به علت حساسیت و یا مسئله وجودی در جسم رخ میدهد. مناسبترین شیوه معالجه این مریضی عدم مصرف وسایل حساسیت زا نظیر دستکش ،نرم کننده و… است. در بخش زیر گونه های روشهای معالجه مریضی پوستی اگزما را گذاشته ایم. برای آشنایی با گونه های م
    • 2 ماه قبل
    • 2019-12-23 09:00:07
    • اطلاعاتی درباره زگیل و روش های پیشگیری

      امکان پذیر است مردم متفاوتی برتاثیر رعایت نکردن بهداشت به مریضی زگیل تناسلی مبتلا شوند که اگر این مریضی به موقع شناسایی داده نشود تبدیل به سرطان می شود. می توانید از واکسن این ویروس به منظور جلوگیری از زگیل تناسلی مصرف نمایید. در بخش زیر نکاتی باارزش در ارتباط با واکسن زگیل را
    • 2 ماه قبل
    • 2019-12-22 00:00:00
    • روش هایی برای کنترل ترشح اسید معده

      پذیر است معده تان اسیدی شده باشد در اینصورت از میل کردن خوراکی های اسیدی بپرهیزید همینطور مناسبتر است برای کم شدن اسید معده از میل کردن خوراکی های چرب و سنگین پیشگیری نمایید و سه ساعت قبل از خواب چیزی نخورید. مصرف داروهای آنتی اسید نیز برای کم شدن اسید در معده سودمند است. در بخ
    • 2 ماه قبل
    • 2019-12-21 09:00:01
    • راه حل هایی برای حل مشکلات ناحیه تناسلی

      گاهی امکان پذیر است در ناحیه تناسلی گرفتار مسئله شده باشید. صابون و مواد بهداشتی سبب حساسیت و مسئله در ناحیه تناسلی میشود. زگیل تناسلی نیز یکی دیگر از مسائل ناحیه تناسلی است که از طریق نزدیکی منتقل می شوند و دراثر همان ویروس های زگیل دست می باشد. در بخش زیر شیوه معالجه مسائل دست
    • 4 ماه قبل
    • 2019-10-19 09:00:01
    • دلایل ابتلا به کهیر و روش های کنترل کهیر

      خیلیی از مردم به ویژه در فصل تابستان مبتلا به کهیر می شوند.کهیر به شکل ورم ‌دانه‌های گرد سرخ بر روی پوست که با خارش شدید همراه است.از علت ها دچار به کهیر می توان بعضی خوراکی ها ،حشرات و خز حیوانات را نام برد.در بخش زیر گونه های روشهای معالجه کهیر و علت ها دچار به آن را گذاشته
    • 4 ماه قبل
    • 2019-10-17 09:00:01
    • آیا سیر درمانی برای بواسیر است؟

      بواسیر نام یک مریضی است که در این مریضی یک رگ خونی در ناحیه مقعد ملتهب و متورم می شود. یبوست و اسهال مزمن از دلیل های رایج مریضی بواسیر هستند. بواسیر هم نظیر آپاندیس در تمام مردم وجود دارد اما این مشکل در مردمی حاد می شود که زمان دفع بیش از اندازه به خودشان فشار می آورند. استفاده
    • 4 ماه قبل
    • 2019-10-13 09:00:03
    • اطلاعاتی در مورد سرفه خشک شبانه

      سرفه یکی از بیمارهای خیلی ناراحت کننده است که دلایل متفاوتی دارد . خیلیی از دکتران هستند که باور دارند سرفه نگهبان ریه است . سرفه در تعریف دکتری یک بازدم انفجاری می باشد که مکانیزمی حفاظتی برای پاک کردن ریه ها از ترشحات و اجسام خارجی ایجاد می کند . افزون بر این تعریف ، سرفه یک زن
    • 4 ماه قبل
    • 2019-10-11 09:00:02
    • خوراکی های طبیعی برای ریزش مو

      زمانی نوبت به خوراکی های خوب برایپرورش و پرپشتی مو می رسد، بشقاب خوراکی ی شما بایست زیادتر شامل خوراکی های گیاهی باشد. یک رژیم خوراکیمناسب قادراست مواد خوراکی کلیدی برای تندرستی پوست، مو و ناخن را فراهم کند. با بعضی از مناسبترین مواد خوراکی برای پیشگیری از ریزش مو آشنا خواهید
    • 69 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • مکمل های کاهش دهنده وزن چه چیزهایی هستند؟

      14متأسفانه، کاهش وزن برای برخی افراد سخت تر است و نیاز به روش های تکمیلی دارد. از جمله این روش ها استفاده از برخی مکمل هاست که علاوه بر مفید بودن برای سلامت جسمی، باعث کاهش وزن نیز می شود. در این مطلب به ۶ نوع از بهترین انواع مکمل های کاهش وزن اشاره شده است.
    • 68 ماه قبل
    • 2014-06-18 00:00:00
    • دمنوش هایی که هم خواب و هم آرامش را به شما باز میگرداند

      14به گفته ی یک متخصص بهترین زمان خواب نیمه شب است که می توانید با خوردن دمنوش ها و نوشیدنی ها استرس خود را کاهش دهید و آرام و راحت به خواب خود ادامه دهید.شما از بهداشت خواب اطلاعی دارید؟می دانید بهداشت خواب یعنی چه؟به نظر شما باید به آن اهمیت داد؟بهداشت خواب یعنی اینکه مردم چگونه
    • 59 ماه قبل
    • 2015-03-17 00:00:00
    • 3 سوال نجات دهنده

      14امروز 3 سوال پزشکی رو براتون داریم که میتونه حتی موجب نجات زندگی شما دوستان بشه پس بهتره به اون ها توجه نمایید
    • 62 ماه قبل
    • 2014-12-08 00:00:00
    • مراقبت از چشم بعد از عمل لیزر

      14عمل چشم یکی از حساسترین عمل هایی است که در این روزها صورت میگیرد و باید قبل و بعد از عمل چشم مراقبت های خاصی رو از چشم انجام داد که امروز لیست کوتاهی از اونارو براتون داریم
    • 57 ماه قبل
    • 2015-05-17 00:00:00
    • رژیم دش، رژیم معروفی است که باعث لاغری میشود

      14رژیم دش، رژیم معروفی است که باعث لاغری(تا 10 کیلوگرم) و کاهش فشار خون بالا می‌شود. در این مطلب شما را با 5 قانون طلایی این رژیم و منوهای پیشنهادی آن آشنا می‌کنیم.
    • 44 ماه قبل
    • 2016-06-14 00:00:00
    • دید سلامتی خاصیت ها بی شمار گیاه خرفه!

      خرفه از جمله مفید ترین سبزی های خوراکی به شمار میرود که می تواند در زمینه های زیادی باعث درمان مشکلات مختلف بدن شود در ماه رمضان از این سبزی در وعده های سحری و افطار بیشتر مصرف کنید.
عشق به کتاب

عشق به کتاب

امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب

لینک های مهم

لینک های مهم

فعلا خالی

توضیحات

توضیحات

در حال ساخت

تماس با ما

تماس با ما

از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید