در فصل تابستان با توجه به گرمای بیشتر و عدم رعایت بهداشت امکان پذیر است گرفتار مریضی وبا شوید. مریضی وبا که یک عفونت حاد رودهای دراثر باکتری «ویبریوکلرا» است، از۴۰سال پیش تاکنون در ایران وجود داشته است.در متن زیر گونه های راه های جلوگیری از مریضی وبا را گذاشته ایم که می توانید با رعایت بهداشت و شستشوی بیشتر مواد خوراکی از آن پیشگیری نمایید.برای زیاد شدن اطلاعاتتان در مورد سیستم ایمنی جسم ما را در سایت شیثار دنبال نمایید.
– وبا یکی از قدیمیترین و شناخته شدهترین مریضیهای مسری در طول تاریخ به شمار میرود مرکز اصلی این مریضی،
دلتای رودخانه گنگ و برهماپوترا در هند و پاکستان است که ابتدای قرن ۱۹در این کشورها ملاحظه شد و سپس
شرق آسیا و بعد خاورمیانه و اروپا آلوده شدند.
[URL=”[Only registered and activated users can see links]”]وبا ([Only registered and activated users can see links]) پس از تمامگیریهای بیشتر
فصلی و یا ناگهانی در سال ۱۹۶۱ در اندونزی، درجنوب شرقی آسیا شعلهور شد و در سال ۱۹۶۳ به بنگلادش،
در سال ۱۹۶۴ به هند، در سال ۱۹۶۵ و ۱۹۶۶به شوروی، عراق و ایران رسید.
این مریضی در سال ۱۹۷۰ آفریقای غربی را – که بیشاز ۱۰۰ سال بود وبا در آن رخ نداده بود-
مورد حمله قرار داد.
این مریضی مسری به شتاب در تعدادی ازکشورهایآفریقایی نیز گسترش یافت و در اکثر نقاط این قارهشکل محلی «آندمیک» بهخود
گرفت.
مریضی وبا در سال۱۹۹۱ آمریکای جنوبی را که بیش از یک قرن عاری از وبا بود فراگرفت، در طول یک
سال به ۱۱ کشور گسترش یافت و در نهایت تمام این قاره را در کام خود فرو برد.
مریضی وبا که یک عفونت حاد رودهای دراثر باکتری «ویبریوکلرا» است، از۴۰سال پیش تاکنون در ایران وجود داشته و
به شکل بومی در کشور درآمده و هر سال تعدادی را مبتلا میسازد.
به اعتقاد متخصصان بهداشتی، هر گاه تعداد مبتلایان به وبا در دوره متوسط ۳ سال زیاد شدن نمایان کند، اپیدمی آغاز
میشود.
وبا (cholera) مریضی اسهالی مناطق گرمسیری (یا در فصول گرم مناطق دیگر) است که توسط باکتریای بهنام ویبریوکلرا ایجاد میشود
که منحصراً انسان را مبتلا میکند.
نشانه ها آن هم دراثر سمی است که توسط میکروب در روده انسان ترشح میشود.
سرایت مریضی از طریق دستهای آلوده، ارتباط با مواددفعی و استفراغ بیماران و ملافهها و لوازم آلوده، همینطور آب آلوده
به مدفوع، سبزی و میوههای خام آلوده یا شسته شده با آب آلوده و یا خوراکی ی آلوده شده توسط دست
یا مگس امکانپذیر است.
ویژگی نمایان وبا آغاز ناگهانی اسهال جهنده بدون فشار و آبکی است که بهدنبال آن استفراغ، کم آب شدن سریع،
گرفتگی ماهیچهها و کاهش ادرار فرا میرسد.
مقدار کشندگی مریضی درصورت عدمجانشینی سریع مایعات و الکترولیت جسم ۳۰ الی۴۰درصد است.
محدوده ۸۰ درصد بیماران مبتلا به وبا بدون نشانه هستند و فقط۲۰ درصد مردم مبتلا به وبا گرفتار اسهال حاد
آبکی میشوند.
از این تعداد ۱۰ تا ۲۰ درصد هم گرفتار اسهال آبکی شدید همراه با استفراغ میشوند.
راه های جلوگیری از مریضی وبا به یک منطقه غیرامکان پذیر است ولی میتوان با انجام اقدامات مواظبتی بهموقع از گسترش آن پیشگیری
کرد.
یک طرح و برنامه جامع آمادگی مقاومت با طغیان وبا در کشور و در مناطقی که در آنان وقوع فصلی
مریضی انتظار میرود، مناسبترین وسیله مقاومت با طغیان است.
مناسبترین راه جلوگیری از وبا و دیگر مریضیهای اسهالی در دراز مدت هم، خوب شدن و تامین آب نوشیدنی سالم، بهسازی
محیط، تندرستی خوراکی و آمادگی و هوشیاری جامعه است.
با این حال در مرحله حاد مریضی، تعداد میکروب وبای موجود در هر میلیلیتر مدفوع بیش از یک میلیون عدد
است و هر مریض مبتلا به وبا امکان پذیر است طی مریضی خود یک تا ۶۰ لیتر و بهطور متوسط بیش
از ۱۰ تا ۲۰ لیتر مدفوع آبکی دفع کند.
بیماران مبتلا به وبای خفیف بهدلیل توانایی حرکت و جا بهجایی و نقل و محل سهم زیادتری در انتشار فاکتور
مریضی دارند.
همین طور مبتلایان بدون نشانه، پرمخاطرهند و اثر بارزتری در انتشار عفونت دارند.
میکروب وبا در مقابل فاکتور های محیطی نظیر گرما و خشکی مقاومت ندارد و در عرض چند ساعت حیات خود را
از دست میدهد.
مثلا در دمای ۵۵ درجه سانتیگراد در عرض ۱۵ دقیقه از بین میرود.
اما، چه مردمی زیادتر به وبا مبتلا میشوند؟ مردمی که کم شدن اسیدیته معده در تاثیر مریضی مزمن معده و مصرف
از آنتی اسید دارند زیادتر و شدیدتر به وبا مبتلا میشوند.
همینطور مردمی که وضع غذا خوبی نداشته و از سوء غذا رنج میبرند، استعداد زیادتری برای دچار به وبا دارند.
افزون بر این مردمی که گروه خونی O دارند ۲ تا ۳ برابر زیادتر از دیگر گروههای خونی مبتلا میشوند.
دوره کمون دوره کمون مریضی چند ساعت تاچند روز و بهطور متداول در محدوده ۲ تا ۳ روز است.
بعد از طی دوره کمون و سرایت ۱۲ساعته تا ۶ روزه، بیشتر موارد وبا بهصورت بدون نشانه یا با نشانه ها
بالینی مختصری تظاهر مییابند، بهطوری که به ازای هر یک مورد مریض مبتلا به وبای التور دارای نشانه در محدوده
۲۰ تا ۱۰۰ مورد مریضی بدون نشانه رخ میدهد.
عفونت دراثر میکروب وبای التور زیادتر از گونه های دیگر است و موارد خفیف و بدون نشانه زیادتری ایجاد میکند.
راههای سرایت سرایت مریضی از طرق مستقیم و غیرمستقیم صورت میگیرد.از طریق ارتباط مستقیم دست با مدفوع و استفراغ شخص
بیمار و یا جابهجایی وسایل و لوازم آلوده مریض وبایی، از طریق ارتباط غیرمستقیم مثل میل کردن آب و خوراکی ی آلوده،
میل کردن سبزی و میوه که با آب آلوده شسته شدهاند، شستوشوی لباس و ظروف خوراکی در آبهای آلوده، استحمام و
شنا در آبهای آلوده.
نشانه ها و علامتهای مریضی – زیاد شدن حرکات دودی روده که نخستین نشانه مریضی است و بیمارآن را بهصورت احساس پری
و سروصدا(غرغر) در شکم بیان میکند، مدفوع شل و آبکی، استفراغ بدون وضعیت تهوع قبلی و عق زدن، عطش
و تشنگی شدید، زیاد شدن ضربان قلب، کم شدن فشار خون و غیرقابل لمس بودن نبض مچ دست.
در این مرحله جسم مریض بهویژه دست و پای او، سر دو نوک انگشتان، زبان و لبها کبود میشود.
– دردهای کرامپی هیکلها و گاهی درد ماهیچههای شکم بهدنبال از دست دادن مقادیر بیشتر املاح بدن.
راههای جلوگیری رعایت نکات زیر برای جلوگیری از مریضیهای قابل سرایت به وسیله آب و مواد خوراکی از جمله مریضیهای
اسهالی و حفظ تندرستی خود و اطرافیان در منزل، تفریحگاهها و پارکها ضروری و الزامی است.
۱- مصرف آب لولهکشی تصفیه شده در تمام زمان ها.
چنانچه از تندرستی آب در دسترس اعتماد ندارید، ابتدا آن را جوشانده و پس از سرد کردن استفاده نمایید.
۲- شستن دقیق و درست دستهای خود با آب و صابون قبل از دست زدن به موادخوراکی و غذا و
همینطور قبل از خوراکی میل کردن و بعد از رفتن به توالت ۳- شستن دستها با آب و صابون قبل از
آماده و دادن خوراکی یا شیردادن به بچه و بعد از تمیز کردن بچه ۴- پرهیز از نوشیدن آبهای مشکوک
در پارکها، باغها، فضای سبز، اماکن و فضاهای عمومی ۵- پیشگیری از استفاده موادخوراکی، آبمیوه و آب هویج، معجون و
دیگر مواد غذا و آشامیدنیهایی که توسط فروشندگان دورهگرد عرضه میشود.
۶- مصرف خوراکی های طبخشده در منزل تا آنجا که امکان پذیر است.
۷-مراقبت مواد غذا در ظروف سربسته و دور از دسترس مگس و حشرات ۸-مراقبت زباله در کیسههای مخصوص
زباله و دفع در محل خوب ۹-مراقبت خوراکی های فاسدشدنی بهاندازه احتیاج در یخچال ۱۰- پیشگیری از قرار دادن سبزی
و میوهجات شسته نشده در یخچال ۱۱- مصرف همیشه از شیر و فرآوردههای لبنی پاستوریزه یا جوشاندن شیر بهمدت ۲۰دقیقهقبل از استفاده
۱۲- قرار ندادن اقلامی مثل نان که قابل شستوشو و پختن مجدد نیستند در موقع خرید و
حمل موادخوراکی در کنار میوه و سبزیجات شسته نشده و گوشت خام ۱۳- به همراه دارا بودن آب و خوراکی ی سالم
زمان سفر یا مصرف آشامیدنیها و خوراکی های با بستهبندی مطمئن.
شیوه سالمسازی میوهها و سبزیجات برای پیشگیری از دچار به مریضیهای انگلی و رودهای نظیر وبا، حصبه و اسهال خونی
بایست میوه و سبزی را قبل از میل کردن در ۴ مرحله سالمسازی کرد.
مرحله اول، پاکسازی است.
در این مرحله میوهها یا سبزیها را با دقت و به مناسبی پاک نمایید تا گل ولای و مواد مضر
و الیاف خراب و بخشهای گندیده آن بهطور کامل رفع شود و سپس در آب تمیز و سالم شستوشو دهید.
در مرحله دوم در یک ظرف با توجه به میزان و حجم میوه یا سبزی پاک شده آب ریخته وسپس
به ازای هر یک لیتر آب ۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشویی اضافه کرده و به هم بزنید.
بهمدت ۵ دقیقه میوه و سبزی را بهطور کامل در کفاب گذاشته و مجدد میوهها یا سبزیها را با
آب تمیز و سالم شستوشو دهید تا تخم انگلها جدا شود.
بعد از انگلزدایی، میکروبهای مریضیزا را با مواد و محلولهای ضدعفونی مورد تایید وزرات بهداشت بایست از بین برد.
در این مرحله برای از بین بردن میکروبهای مریضیزا، به ازای هر ۵ لیتر آب به میزان یک گرم پودر
پرکلرین در ظرف آب ریخته و صبر نمایید تا مناسب حل شود و سپس بهمدت ۵ دقیقه میوه یا سبزیهای
انگلزدایی شده را در آن قرار دهید.
پس از انجام ضدعفونی میوهها یا سبزیجات، آنان را مجدد در ظرف آب تمیز و سالم بریزید تا باقی مانده
محلول پرکلرین یا مواد ضدعفونی از میوه یا سبزیها جدا شود.
پس از شستوشوی نهایی با اعتماد میتوان میوهها یا سبزیها را میل کرد.
آیا وبا قابل معالجه است؟ مریضی وبا قابل معالجه است.
هدف از معالجه هم جبران و جانشینی آب و الکترولیتهای از دست رفته از طریق اسهال و استفراغ است.
آب و الکترولیت ۸۰ تا ۹۰ درصد بیماران وبایی را تنها با محلول غذا ORS میتوان جبران کرد.
در موارد شدید، آب و الکترولیت را بایست با شتاب از طریق محلولهای وریدی جبران کرد و طی تجویز وریدی
مایعات و پس از آن به محض اینکه مریض بتواند مایعات بنوشد، بایست از ORS مصرف کرد.
بیش تر بدانید : معالجه وبا با پیاز
باتوجه به علم آیورودا، پیاز در معالجه مریضی وبا مؤثر است. پیاز دارای خصوصیات ضد باکتری و همینطور خصوصیات آنتی بیوتک و آنتی سپتیک است. افزون بر این برای کم شدن نشانه ها وبا نظیر خشکی دهان، بیقراری و شنگی نیز مؤثر است.
نصف یک پیاز را با ۷ تا ۸ عدد فلفل سیاه له نمایید و به ۳ دوز تقسیم نمایید و ۳ بار در روز از آن استفاده نمایید
همینطور شما میتوانید ۲ قاشق چای خوری آب پیاز سفید با خیار چنبر تلخ (کدوی تلخ) آمیخته نمایید و ۱ قاشق چای خوری آب لیمو را به آن اضافه نمایید و ۲ بار در روز میل کنید تا سریع خوب شدن نمایان نمایید
همشهری آنلاین
نام فایل | توضیحات | رمز | لینک دانلود |
---|
امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب
فعلا خالی
در حال ساخت
از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید