هوالرزاق






برای خوردن نوبرانه ها چه نکاتی باید رعایت کرد؟

برای خوردن نوبرانه ها چه نکاتی باید رعایت کرد؟

خوردن نوبرانه اگرچه لذتبخش است ولی می‌تواند مخاطراتی نیز برای سلامت بدن به‌همراه داشته باشد. در طب سنتی یک اصل کلی برای خوردن میوه‌ها وجود دارد و آن رعایت تقویم فصلی میوه‌هاست؛ یعنی هر میوه‌ای بسته به نیاز‌های موجودات و انسان‌های هر اقلیم به‌وجود می‌آید. بهتر است میوه‌های همان سرزمینی که در آن زندگی می‌کنید را مصرف کنید.

 

در خوردن میوه‌های نوبرانه به چند نکته توجه کنید؛ اول اینکه کشاورزان محاسبه اقتصادی روی فروش این میوه‌ها نکرده و آن را به‌صورت کال وارد بازار نکنند. اگر فرایند طبخ میوه‌ها در طبیعت طی نشود باعث سنگینی و درد و سوزش معده می‌شود و افراد معمولا پس از خوردن این میوه‌ها دچار دل‌درد و تهوع می‌شوند.

 

از آنجا که نوبرانه‌ها ترش هستند باید به میزان خوردن توجه کنید. گوجه سبز در میان میوه‌های بهاری هر چه درشت‌‌تر باشد بهتر است؛ درجه ترشی معتدل‌تری دارد و در نتیجه برای بدن مفید‌تر است. استفاده از خربزه در میان روز بسیار مفید است چرا که باعث تخلیه صفرای زائد و تنظیم سیستم گوارش و کبد می‌شود. هندوانه را در ساعت‌هایی که معده خالی است مصرف نکنید چون باعث ترشح هیستامین و در نتیجه ترشح ماده اسیدکلرید‌ریک در بدن می‌شود.

 

برای اینکه از عوارض دل درد شدید آن کاسته شود بهتر است کمی شکر قهوه‌ای یا سفید به هندوانه افزوده شود تا جلوی تحریک معده گرفته شود.فصل میوه‌های زمستانی گذشته است و بیشترشان سردخانه‌ای شده‌اند. میوه‌هایی مانند پرتقال را در بهار مصرف نکنیم چراکه این میوه‌ها ریتم دستگاه گوارش را از بین می‌برند و مواد نگهدارنده آنها در این مرحله به بافت میوه نفوذ پیدا کرده و باعث مسمومیت جزئی می‌شود.

 

سیب در این شرایط کمتر از پرتقال آسیب می‌رساند.وی به افراد توصیه کرد که از مصرف نمک با نوبرانه‌هایی مانند چاغاله و گوجه‌سبز خودداری کنند و افزود: نمک برای افراد میانسال به بالا می‌تواند بسیار مضر است، بهتر است از این میوه‌ها و همچنین از سبزی‌های این فصل مانند کنگر و ریواس خورش درست کنید تا از خواص آنها بیشتر استفاده کنید. از سبزی‌هایی مانند والک و قازآیاقی (شبیه پای‌غاز است) بیشتر استفاده کنید.

 

میوه خطرناک این موقع از بهار زردآلو است که پوستی زرد و درونی سبز رنگ دارد. این میوه بدین‌شکل کال است و می‌تواند منجر به دل‌درد بسیار شدید شود. اگر پس از مصرف نوبرانه‌ها سیستم گوارشتان به هم ریخت توصیه می‌شود که از دمنوش زنجبیل استفاده کنید تا عوارض ناشی از آن از بین برود.

 

معمولا آبی که برای تازه نشان دادن چغاله بادام و گوجه سبز روی آنها ریخته می شود، بهداشتی نیست بنابراین امکان وجود آلودگی های میکروبی در نوبرانه هایی که دستفروش ها می فروشند، بالاست پس حتما پیش از مصرف، آنها را با آب بهداشتی بشویید تا به اسهال و استفراغ مبتلا نشوید.

 

مصرف یک وعده نوبرانه در طول روز می تواند مانند یک وعده میوه و سبزی محسوب شود اما این موضوع در مورد نوبرانه های کال صدق نمی کند.ترش و اسیدی بودن گوجه سبز باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندان ها می شود.گوجه سبز طبع سردی دارد و بهتر است آن را با گلپر مصرف کنید.مقدار فیبر غذایی گوجه سبز و چغاله بادام از میوه رسیده آنها کمتر است

 

معمولا در ایران انواع میوه ها برای مصون ماندن از آفت های گیاهی، سمپاشی می شوند و در بیشتر موارد این سم تا زمان رسیدن و چیدن میوه تجزیه می شود و از بین می رود اما در میوه هایی مانند گوجه سبز، چغاله بادام و زردآلوی کال که نارس چیده می شوند، امکان نفوذ سم و باقی ماندن آن در بافت میوه وجود دارد و این سم با شستن هم از بین نمی رود. به همین دلیل می گوییم اصلا در مصرف نوبرانه ها افراط نکنید و بچه ها را به خوردن آنها عادت ندهید. مصرف چنین میوه های نارسی به خانم های باردار هم توصیه نمی شود.

 

نوبرانه های رسیده مانند همه میوه ها، ارزش تغذیه ای خوبی دارند و حاوی ویتامین ها، املاح، آنتی اکسیدان ها و فیبرها هستند اما میوه های کالی مانند گوجه سبز یا چغاله بادام، پیش از تبدیل شدن به میوه کامل و رسیده از درخت چیده می شوند بنابراین زمان کافی برای ایجاد قندهای ساده، املاح و ویتامین ها در بافت آنها وجود ندارد.


برای خوردن نوبرانه ها چه نکاتی باید رعایت کرد؟

برچسب های
برای خوردن نوبرانه ها چه نکاتی باید رعایت کرد؟ - - - - - - - - - - -

آمار و ارقام
زمان قرار گرفتن در سایت :
کل بازدید : 3,094
تعداد بازدید ماه جاری : 2,397
تعداد بازدید در هفته جاری : 5
تعداد علاقه مندی ها : 0
تعداد 0رای به برای خوردن نوبرانه ها چه نکاتی باید رعایت کرد؟ داده شده است
و میانگین امتیازات برابر است با: 50 %
نظر شما راجع به برای خوردن نوبرانه ها چه نکاتی باید رعایت کرد؟