هوالرزاق






9 توصیه برای کاهش نمک مصرفی

9 توصیه برای کاهش نمک مصرفی

با وجود اینکه میزان احتیاج روزانه‌ی ما به این ماده به 2300 میلی‌گرم در روز محدود می‌شود اما اکثر ما چند برابر این میزان نمک مصرف می‌کنیم. نمک فشارخون را بالا می‌برد و کار کلیه‌ها را بیشتر می‌کند. علاوه بر این خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد. در نتیجه لازم است تمام تلاشتان را برای کم شدن مصرف آن به کار ببندید. در این مطلب چند توصیه‌ی ساده برای کم شدن مصرف نمک ارائه می‌دهیم.

آشپزی نمایید
فقط یک‌چهارم نمک مصرفی ما از نمکدان تأمین می‌شود و مابقی را با مصرف مواد غذایی مهیا و صنعتی دریافت می‌کنیم. اگر عادت داشته باشید که آشپزی نمایید میزان نمک مصرفی را کم شدن می‌دهید. حواستان باشد که 2300 میلی‌گرم سدیم در روز معادل حدود یک قاشق چای‌خوری نمک در روز است. پیشنهاد می‌کنیم آستین‌ها را بالا بزنید و آشپزی نمایید. مصرف غذاهای مهیا و کنسروی را کم شدن دهید. پیش از مصرف کنسرو محتویات آن را آبکشی نمایید.

حواستان به نمک دریایی باشد
اکثر افراد تصور می‌کنند که نمک دریایی برای تندرستی بهتر است. اما این باور نادرست است. به خاطر اینکه میزان سدیم موجود در آن فرقی با میزان سدیم موجود در نمک‌های متداولی ندارد. نمک دریایی حاوی املاح معدنی بیشتری است اما برای بهره‌مندی از این مواد باید میزان زیادی نمک دریایی مصرف نمایید. این در حالی است که نمک مصرفی روزانه‌ی ما حاوی ید است که یک ماده‌ی مغذی ضروری محسوب می‌شود.
واقعیت این است که ما بیشترین نمک را برای طعم‌دار کردن غذاهای بی‌مزه به کار می‌بریم. اما شما می‌توانید با افزودن سبزیجات معطر تازه یا خشک، ادویه‌ها، سیر یا زنجبیل طعم غذا را بهتر کرده و احتیاج کمتری به افزودن نمک داشته باشید
به طعم‌های دیگر فرصت بدهید
همه‌ی طعم‌ها در نمک خلاصه نمی‌شود. زبان قادر است 4 نوع طعم دیگری غیر از شوری را تشخیص می‌دهد که عبارت است از شیرینی، تلخی، ترشی و حتی «اومامی» که به معنی خوشمزه است. یاد بگیرید از طعم تلخ اسفناج بدون اضافه کردن نمک لذت ببرید و به طعم‌های دیگر مجال بدهید تا درک شوند.

حواستان به چاشنی‌ها باشد
زمانی که برای افراد مبتلا به پرفشاری خون لیست غذایی داده می‌شود متداولاً سس سویا را حذف می‌کنند. باید بدانید که تمام چاشنی‌ها حتی سس کچاپ و خردل سرشار از نمک هستند. در واقع یک قاشق چای‌خوری سس خردل حاوی 57 میلی‌گرم سدیم است. همین میزان کچاپ نیز 190 میلی‌گرم سدیم دارد. در خصوص سس سویا اوضاع بدتر است به خاطر اینکه همین میزان حاوی 335 میلی‌گرم سدیم است که معادل 14 درصد احتیاج روزانه‌ی ما به سدیم می‌باشد. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم حواستان به نمک پنهان موجود در چاشنی‌ها باشد.
ادویه

قفسه‌ی ادویه‌ها را غنی‌سازی نمایید
واقعیت این است که ما بیشترین نمک را برای طعم‌دار کردن غذاهای بی‌مزه به کار می‌بریم. اما شما می‌توانید با افزودن سبزیجات معطر تازه یا خشک، ادویه‌ها، سیر یا زنجبیل طعم غذا را بهتر کرده و احتیاج کمتری به افزودن نمک داشته باشید. پس سعی نمایید تمام این ادویه‌ها و سبزیجات را در منزل داشته باشید و به غذاها اضافه نمایید.
 

برچسب محصولات غذایی را با دقت بخوانید
از آنجایی که اهمیت غذایی و ترکیبات موجود در مواد غذایی روی بسته‌بندی آن قید می‌شود راحت‌تر می‌توانید به میزان سدیم موجود در آن پی ببرید. این دو عدد را هرگز فراموش ننمایید: 5 درصد یا کمتر که نشان‌دهنده‌ی نمک کم است و بالای 15 درصد که نشان‌دهنده‌ی وجود نمک زیاد در هر محصول غذایی است.
همه‌ی طعم‌ها در نمک خلاصه نمی‌شود. زبان قادر است 4 نوع طعم دیگری غیر از شوری را تشخیص می‌دهد که عبارت است از شیرینی، تلخی، ترشی و حتی «اومامی» که به معنی خوشمزه است. یاد بگیرید از طعم تلخ اسفناج بدون اضافه کردن نمک لذت ببرید و به طعم‌های دیگر مجال بدهید تا درک شوند
آب بنوشید
گفته می‌شود که باید روزانه حدود 8 لیوان آب مصرف شود. اما بهتر است حواستان به میزان سدیم مصرفی‌تان باشد و در مصرف آب‌های معدنی افراط ننمایید. برخی از این آب‌ها در هر لیتر تا 1700 میلی‌گرم سدیم دارند. البته در برخی مناطق آب چاه نیز حاوی میزان زیادی سدیم است. توجه داشته باشید که ورزشکارانی که ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند می‌توانند از آب‌های حاوی سدیم بالا استفاده کنند تا الکترولیت‌های از دست رفته را جبران کند. حواستان باشد افرادی که در باشگاه و ورزش‌های سبک انجام می‌دهند احتیاجی به این آب‌ها ندارند.


قبل از نمک زدن غذا را بچشید
حتماً شما هم در اطرافتان یک یا چند نفر را می‌شناسید که با دیدن بشقاب غذا پیش از هر کاری نمکدان را برداشته و در غذایشان خالی می‌کنند. این افراد حتی غذا را نمی‌چشند. این عادت نادرست باعث افزایش میزان نمک دریافتی می‌شود. پیش از این کار غذایتان را بچشید. اگر در رستوران غذا می‌خورید مطمئن باشید که آقای آشپز به میزان کافی (و صدالبته بیش از آنچه احتیاج است) به غذایتان نمک زده است. پس احتیاجی نیست که سر سفره نمکدان را داخل بشقابتان خالی نمایید.
 
محصولات غذایی تازه را دریابید
بدون شک خودتان بهتر می‌دانید که سبزیجات تازه طعم بهتری از سبزیجات کنسروی دارند. علاوه بر طعم، میزان نمک آن‌ها نیز کمتر است. اگر حق انتخاب داشته باشید از محصولات غذایی تازه یا یخ‌زده استفاده نمایید. یادتان باشد که یک فنجان نخودفرنگی کنسروی، 21 درصد میزان نمک روزانه را وارد بدنتان می‌کند. در حالی که همین میزان نخودفرنگی یخ‌زده شامل 6 درصد نمک مورد احتیاج روزانه است.
تا حد امکان دنبال مواد غذایی باشید که کم‌نمک هستند. خوشبختانه می‌توانید سس، تن ماهی، سوپ، خورشت‌های مهیا و نان و محصولات غذایی دیگری که حاوی نمک کمتری هستند را پیدا و خریداری نمایید. با همین کارهای ساده می‌توانید تا حد زیادی جذب سدیم را کم شدن دهید و گام بزرگی را در جهت ارتقای سلامتی‌تان بردارید.

تبیان


9 توصیه برای کاهش نمک مصرفی

برچسب های
9 توصیه برای کاهش نمک مصرفی - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

آمار و ارقام
زمان قرار گرفتن در سایت :
کل بازدید : 1,878
تعداد بازدید ماه جاری : 1,878
تعداد بازدید در هفته جاری : 1
تعداد علاقه مندی ها : 0

تعداد 0رای به 9 توصیه برای کاهش نمک مصرفی داده شده است
و میانگین امتیازات برابر است با: 50 %
نظر شما راجع به 9 توصیه برای کاهش نمک مصرفی