اگر شما هم به خوراکی های شمالی علاقه مندید و دوست دارید هر جا در شهر خود مزه خوراکی های شمالی را بچشید ما امروز تصمیم گرفته ایم سراغ یک خورشت لذیذ گیلانی برویم و مزه بی نظیر ان را به شما کادو دهیم. با شیثار همراه باشید تا طرز آماده طرز آماده خورشت چغرتمه گیلانی را به شما آموزش دهیم.
به راستی که میتونیم سفرههای شمالی کشورمون رو یک کلکسیون بی نظیر از خوراکهای خوش مزه
و بی نظیر به حساب بیاریم. تگونه بسیاز بیشتر و در عین حال مصرف مواد خوراکی متگونه و با کیفیت فرهنگ
خوراکی این خطه از کشور عزیزمون رو بی نظیر کرده. خورشت چغرتمه یکی از این خوراکی هاست که طرز آماده آن را آوردیم.
گیلان از دید تگونه خوراکی های محلی نخستین استان ایران است. ۱۷۰ خوراکی ی محلی در گیلان پخت میشود.
میرزاقاسمی، ترش تره، باقلاقاتوق، ماهی فویج، فسنجان، اناربیج، کولی غورابیج، سیر قلیه، گل در چمن
و کال کباب از باارزشترین غذهای محلی گیلان است. به عقیده متخصصان آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان،
آمادگی رشد گونه های غذاهای طبیعی شامل: صیفیجات، میوهها، حبوبات و غیره دلیل اصلی متگونه بودن
خوراکی های محلی گیلان است. مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده ۶ خوراکی ی محلی است که در نوبت ثبت ملی است.
یکی از خوراکی های محلی گیلان خورشت چغرتمه است. در این گونه خورشت از مرغ و تخم مرغ مصرف
میشود و با آب لیمو و آب نارنج و ادویهجات مزه داده میشود. مزه خیلی خوشمزهای دارد
در زیر به دستور آماده این گونه خورشت میپردازیم دلگرمیواریم در منزل آماده نمایید
و با خانواده میل بفرمایید و لذت به اندازه را ببرید.
مواد لازم
مرغ خرد شده ۲ تکه
ژعفران دم کرده ۲ تا ۳ قاشق خوراکی خوری
فلفل سیاه، زردچوبه، پودر تخم گشنیز و پودر دارچین از هر کردام ۱ قاشق چای خوری
نمک به مقدار لازم
تخم مرغ ۲ عدد
پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
آب نارنج یا آبغوره ۵۰ میلی لیتر
استاک مرغ ۲۰۰ میلی لیتر
۱٫ برای این خورشت بایست اول تکه های مرغمون رو مزه دار کنیم به همین خاطر، اندکی نمک و فلف سیاه رو به
همراه نیمی از ژعفران به تکه های مرغ اضافه میکنیم و ظرف رو با یک محافظ خوراکی می پوشونیم و
داخل یخچال قرار می دیم و ۳۰ دقیقه اجازه استآسان به مرغ میدیم تا مزه دار بشه.
۲٫ بعد از این مدت، تکه های مرغ رو از یخچال خارج می کنیم و داخل یک قابلمه میزانی روغن میریزیم
و سپس تکه های مرغ رو داخلش سرخ می کنیم تا دو طرفشون طلایی رنگ بشه.
۳٫ حالا پیازی رو که خرد کردیم توی همون روغنی که مرغ رو توش تفت دادیم می ریزیم و سرخشون میکنیم.
۴٫ زمانی پیاز ها طلایی شدن، نمک رو به همراه ادویه ها اضافه میکنیم و یه تفت کوچیم بهشون
میدیم تا عطر ادویه ها بلند بشه.
۵٫ بعد تکه های مرغ تفت داده شده رو اضافه می کنیم و بعد استاک مرغ رو اضافه می کنیم.
میتونیم از همین میزان آب جوش به همراه ۱/۲ قرص عصاره مرغ مصرف کنیم. اجازه میدیم تا مرغ ها بپزن.
۶٫ در اواخر پخت مرغ هامون و قتی آب خورشت کم شده بود تخم مرغ ها رو توی یک کاسه می شکنیم
و اندکی نمک و فلفل و پودر دارچین بهش اضافه می کنیم و بعد با یک همزن
دستی یا چنگال مناسب همشون می زنیم تا از وضعیت لختگی دربیاد.
۷٫ حالا مابقی زعفران رو هم اضافه می کنیم و با تخم مرغ آمیخته می کنیم.
۸٫ حالا میزان اندکی روغن رو توی ماهیتابه می ریزیم زمانی داغ شد، تخم مرغ
زعفرونی رو داخل تابه میریزیم و اجازه میدیم تا خودش روبگیره.
۹٫ وقتی که تخم مرغ خودش رو گرفت، به آرومی همش می زنیم تا اندکی توی روغن تفت بخوره و سرخ بشه.
۱۰٫ در ۵ دقیقه پایانی پخت مرغ، تخم مرغ سرخ شده رو اضافه می کنیم و و بعد آبغوره یا آب نارنج رو اضافه می کنیم.
۱۱٫ اجازه میدیم تا ۲-۳ دقیقه خورش جوش بخوره و بعد قابلمه رو از روی حرارت بر میداریم.
خورشت رو در ظرف مورد دیدمون کشیده و همراه با چلو زعفرانی سرو می کنیم.
ویتامین آ ۱٫۲ μg
ویتامین ای ۰٫۰۶ mg
ویتامین ب١ ۰٫۰۲ mg
ویتامین ب٢ ۰٫۰۱ mg
Niacin ۰٫۲۴ mg
ویتامین ب۶ ۰٫۰۱ mg
فولات ۷٫۸ μg
پانتوتنیک اسید ۰٫۰۷ mg
ویتامین ث ۲۱ mg
سدیم ۰٫۶ mg
پتاسیم ۱۱۴ mg
کلسیم ۶ mg
منیزیم ۶ mg
فسفر ۴٫۸ mg
آهن ۰٫۰۶ mg
مس ۰٫۰۱ mg
منگنز ۰٫۰۱ mg
استار ـ هفت گنج
نام فایل | توضیحات | رمز | لینک دانلود |
---|
امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب
فعلا خالی
در حال ساخت
از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید