آشنایی با فواید سبزی خوردن
مسیر فعلی شما در سایت دهکده دانلود بخش دانلود کتاب :
مجله سرگرمی شیثار-->>> ازهمه جا-->>> آشنایی با فواید سبزی خوردن

آشنایی با فواید سبزی خوردن

  • زمان درج : 64 ماه قبل
  • تاریخ درج : 2014-05-01 00:00:00
  • تعداد بازدید : 14873
    بازدید ماه:9389
    بازدید هفته:3
  • بخش مربوطه :

سبزی خوردن جزء مواد غذایی است که با ماشینی شدن زندگی نیاز به اون هر روز بیشتر میشود اما بر عکس مصرفش در بین خانواده ها کم و کمتر میشود وبرای تشویق بیشتر به مصرف سیزی خوردن امروز برای شما یکسری از خواص اون رو داریم

خواص سبزی خوردن

کارشناسان تغذیه مصرف روزانه 3 تا 5 سروینگ سبزیجات را به افراد توصیه می کنند.هر سروینگ یا واحد معادل یک لیوان سبزیجات خام یا نصف لیوان سبزیجات پخته است.

سبزی ‌های خوش ‌مزه و اشتها آوری که پای ثابت سفره ی بسیاری از خانواده ‌های ایرانی است، هر کدام ویژگی ‌های تغذیه ‌ای و درمانی خاص خودشان را دارند. خوب می باشد برای شروع، کمی‌ درباره ی خواص چند قلم از سبزی ‌های رایج حرف بزنیم، سبزی ‌هایی مانند شاهی، ریحان، تره، نعنا، جعفری، ترخون، مرزه، تربچه و...

بدانید تمام گیاهان معطر یا اسانس ‌دار مانند ریحان، نعناع، مرزه و... در چهار خاصیت مشترک هستند: ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب. اما جدا از این خواص مشترک، هر کدا‌م ‌شان ویژگی‌ های خاص خودشان را دارند.

خواص سبزی خوردن - خواص ریحان

ریحان خاصیت آنتی ‌اکسیدانی دارد و در نتیجه ضد سرطان است.ریحان اشتها آور، خلط آور(جهت درمان سرفه) و ضد تهوع است. ریحان موجود در سبزی خوردن باعث تحریک ترشح شیر در مادران شیرده می شود و در از بین بردن کرم های روده ای و در درمان کرامپ معده، ورم معده، یبوست و التهاب روده هم کاربرد دارد. ریحان بر روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد و در درمان تحریک های عصبی، خستگی، افسردگی، اضطراب و بی خوابی نقش قابل توجهی دارد.

خواص سبزی خوردن -خواص تره

یکی دیگر از سبزی های موجود در سبزی خوردن تره است، تره تا حدی قادر می باشد بیماری آسم را تسکین دهد. تره در جلوگیری از بروز بیماری های قلبی نقش دارد و برای بهبود بواسیر هم به کار می رود. در ضمن با افزودن تره به غذا هایی مثل گوشت و ماهی می توان بوی بد آن ها را کاهش داد.

خواص سبزی خوردن -خواص مرزه

مرزه سبزی دیگر موجود در سبزی خوردن می باشد از خانواده ی نعناع که بوی خیلی نافذی دارد و به دلیل تند و تیزی مزه ‌اش، کمتر به شکل تازه استفاده می‌ شود ولی برخی خانواده‌ ها در سبزی خوردن ‌شان مقادیری مرزه می‌ گذارند.

مرزه خاصیت ضدمیکروب بالایی دارد، تعریق را کنترل می ‌کند و به همین دلیل به‌ عنوان گیاه ضدتشنگی برای افراد مبتلا به مرض قند تجویز می ‌شود. این گیاه ضد ویروس تبخال، ضدانگل، خلط‌آور، محرک و تقویت ‌کننده ی معده است.

خواص سبزی خوردن -خواص نعناع

نعناع یکی از سبزی‌ های پُرمصرف بوده و در سبزی خوردن نیز به وفور استفاده می ‌شود. نعناع یک گیاه بوته‌ ای چند ساله می باشد که انواع متعددی دارد. از خصوصیات کلی آن می‌ شود به این موارد اشاره کرد: ضد تهوع و استفراغ، ضد ویروس تبخال، ضد خارش، ضد تب، بازکننده ی برونش و رفع احتقان، صفرا‌ آور و خارج کننده سموم بدن. یکی دیگر از خواص نعناع، ضددرد و مسکن بودن آن است.

خواص سبزی خوردن -خواص جعفری

جعفری هم یکی از سبزی ‌های خوش خوراکی می باشد که در سبزی خوردن استفاده می‌ شود: این گیاه از خانواده ی چتریان یا همان خانواده ی جعفری است. این سبزی کاهش ‌دهنده ی اسیداوریک بوده و در پایین آوردن فشارخون نیز مفید شناخته شده است. بنابراین مصرف آن به میانسالان توصیه می ‌شود. به ‌علاوه، منبع ویتامین‌ های C و بتاکاروتن می باشد و مواد معدنی مانند آهن و کلسیم دارد.

خواص سبزی خوردن -خواص ترخون

ترخون از دیگر سبزی‌ های معطر موجود در سبزی خوردن می باشد که خصوصیاتی کمی ‌متفاوت از بقیه ی سبزی ‌ها دارد. این سبزی، گیاهی از خانواده ی کاسنی و منبع مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم است.

این ماده غذایی هم علاوه بر خصوصیات کلی گیاهان معطر یعنی ضد اسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضدمیکروب بودن، خواب ‌آور، ضد التهاب و آماس و مسکن درد دندان نیز هست. در کتاب قانون ابن ‌سینا ذکر شده که ترخون دارای نیروی مخدر ضعیف است؛ شاید مسکن بودن ‌اش هم به همین دلیل باشد. خوردن ترخون برای درمان زخم ‌ها و جوش ‌های دهان و دندان نیز مفید شناخته شده می باشد از این رو، به شما توصیه می ‌کنیم حتما آن را در میان اجزای سبزی خوردن ‌تان بگنجانید.

تقویت حافظه با سبزی‌ خوردن

سبزی ‌های تازه نقش آنتی اکسیدانی دارند و مصرف آن ها موجب افزایش حافظه می‌ شود. در واقع سبزی ‌های تازه با خنثی کردن رادیکال ‌‌های آزاد می ‌توانند حالت ارتجاعی رگ ‌های خونی را حفظ کنند و موجب خون ‌رسانی بهتر به مغز و اعصاب ‌شوند و بدین ترتیب از کاهش توانایی ‌های فکری و حافظه پیشگیری کند.

سبزی خوردن را درهم بخورید

هنگام مصرف سبزی خوردن سر سفره ی غذا هر یک از اعضا به سراغ یک گیاه خاص می ‌روند مثلا بچه‌ ها تره می ‌خورند و پدر، ریحان و نعناع را ترجیح می ‌دهد اما مادر خانواده ترکیبی از همه این سبزی ‌ها را میل می ‌کند اما به نظر شما کدام درست ‌تر رفتار کرده ‌اند؟

سبزی ‌‌ها انواع مختلفی از گیاهان هستند که در حقیقت اگرچه ترکیبات یکسانی ندارند اما از نظر مواد تشکیل‌ دهنده مشابه هم هستند. به عنوان نمونه تمامی گیاهان با درصدهای متفاوتی از نظر وجود آب، چربی، میزان کم یا زیاد، فیبر و رنگ با هم مشترک هستند.

اما در مواردی نیز برخی از مواد تشکیل‌ دهنده فقط در یک نوع گیاه وجود دارد و این مساله باعث متمایز بودن‌ شان می ‌شود. به طور کلی اگر از نظر وجود B1، B6، B5، روی،‌ املاح، پتاسیم، منگنز و... جدولی را در نظر بگیریم و در آن 10 گیاه را در کنار هم قرار دهیم اگرچه ممکن می باشد گاهی اوقات درصد آن ها شبیه به هم باشد اما به هم ریختگی خاصی از نظر ترکیبات قابل مشاهده است.

از سوی دیگر، با توجه به این که هر گیاه املاح و ویتامین خاص خود را دارد، باید توجه داشت که مصرف نوع خاصی از آن باعث ورود پتاسیم، آهن، روی، منگنز یا ویتامین C بیشتری به بدن می‌ شود و در نتیجه تمامی مواد مورد نیاز و ضروری با خوردن یک نوع سبزی دریافت نخواهند شد. بنابراین مصرف مخلوط سبزی خوردن به عنوان یک عادت غذایی مناسب توصیه می ‌شود.

تمام گیاهان معطر یا اسانس ‌دار مانند ریحان، نعناع، مرزه و... در چهار خاصیت مشترک هستند: ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب

نکاتی در مورد برخی سبزی های موجود در سبزی خوردن

خانم‌های باردار و شیرده باید با احتیاط ریحان بخورند!

در دوران بارداری و شیردهی خانم‌ ها نباید بیش از حد معمول ریحان بخورند؛ در حد همان سبزی خوردن ایرادی ندارد ولی مقادیر زیاد و طولانی ‌مدت ممکن می باشد خطرناک باشد.

مرزه نبین چه ریزه!

مرزه برای انسان مسمومیت یا عوارضی ندارد اما مصرف بیش از اندازه‌ اش، به دلیل تند و تیزی ای که دارد، ممکن می باشد التهاباتی را در مخاط دهان ایجاد کند.

جعفری و حساسیت نوری!

جعفری گیاه قاعده‌ آوری می باشد مقادیر زیادش، بیش از 200 گرم در روز برای زنان باردار خطر سقط را به همراه دارد. ضمن این که بعضی افراد به گیاهان خانواده ی جعفری حساسیت دارند، به این ترتیب که اگر جعفری مصرف کنند و در معرض نور آفتاب قرار گیرند، روی پوست‌ شان تاول و بثورات پوستی ظاهر می ‌شود. به این عارضه حساسیت نوری می ‌گویند و کسانی که این علایم را داشته باشند نباید گیاهان خانواده جعفری را مصرف کنند.

نگهداری سبزی خوردن در یخچال

برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک نمایید و بشویید. سپس در پارچه ی نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. در صورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای این که سالم تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشویید.

نام فایل توضیحات رمز لینک دانلود
  • آخرین مطالب
  • پربازدید ترین
  • سایر مطالب
    • 5 روز قبل
    • 2019-09-14 12:47:15
    • چجوری از چشم ها در تابستان مراقبت کنیم

      اگر در فصل تابستان به مدت زیاد جلوی نور خورشید قرار بگیرید احتمال اینکه چشم هایتان ضرر ببیند خیلی بیشتر است.برای همین مناسبتر است از روشهایی برای پیشگیری از ضرر دیدن چشم هایتان در مقابل نور آفتاب در فصل تابستان مصرف نمایید.یک شیوه خوب مصرف عینک های آفتابی طبی می باشد.در بخش زی
    • 1 هفته قبل
    • 2019-09-08 21:00:02
    • با این خوراکی های تابستونی راحتتر لاغر شوید

      شما در فصل تابستان به علت کم اشتهایی دراثر گونه آب و هوا می توانید خوراکی یهای پرکالری کمتری میل کنید. و همینطور میوه های تابستانی آبدار زیادتری برای سیر شدن میل نمایید. با نکات رژیم تابستانی در شیثار آشنا شوید
    • 1 هفته قبل
    • 2019-09-07 09:00:02
    • کمک به تقویت حافظه با روش های طبیعی

      گاهی امکان پذیر است احساس نمایید که حافظه تان اندکی ضعیف شده و نمی توانید به مناسبی بعضی مسائل را یادآوری نمایید.به همین منظور مصرف آنتی اکسیدان هایی که درون عصاره نعنا و رزماری وجود دارند از بروز و گسترش آشفتگیات شناختی کهمنجر به بروز مریضی آلزایمر می‌شوند پیشگیری می‌کنند.
    • 1 هفته قبل
    • 2019-09-06 21:00:02
    • بستنی شکلاتی یکی از بهترین تنقلات تابستانی

      بستنی با مزه های متفاوت عرضه می شود ولی بستنی هایی که در آن ها از شکلات مصرف شده است می توانند خوشمزه ترین بستنی هایی باشند که خورده اید. شکلات در آماده گونه های بستنی خیلی سختکوشبرد است. طرز آماده بستنی نان شکلاتی را در شیثار ببینید
    • 4 هفته قبل
    • 2019-08-20 21:00:03
    • راه کارهایی برای کاهش عرق کردن در تابستان های گرم

      باتوجه به گرمای شدید در روزهای زیاد مناسبتر است در فصول گرم، لباس‌های نخی نازک و روشن بپوشید که نور خورشید را کمتر جذب می‌کنند و خنک‌تر هستند تا از عرق کردن بدنتان پیشگیری نمایید.در متن زیر شیوه کم شدن عرق جسم را گذاشته ایم.می توانید برای آشنایی با راههای پیشگیری از عرق کردن
    • 1 ماه قبل
    • 2019-08-07 21:00:01
    • دلیل سفر اکثر ایرانی ها به استانبول

      کشور ترکیه و تور ترکیه یکی از محبوبترین مقاصد دنیا برای ایرانیان است، چراکه هم سفر به آن آسان است و دردسرهای گرفتن ویزا را ندارد و هم اینکه تلفیقی از چندین فرهنگ متفاوت را در خود جای داده که برای هر گردشگری دلبرا و جالب توجه است. جالب است بدانید که ایرانیان بیشتری هر ساله، شهره
    • 1 ماه قبل
    • 2019-08-06 09:00:01
    • بهترین زمان برای اینکه چربی بیشتری بسوزانیم

      مردمی که به ورزش رزمی موی تای علاقه بیشتری دارندبایست وزنشان را به اندازه ایده آل و خوب برای این ورزش برسانند به همین علت مردم علاقه مند به این ورزش به دنبال راههایی برای کم شدن وزن هستند ولی کم شدن وزن بصورت سریع سبب مسائل متفاوت برای شخص می شود.پس بایست با روش ای تدریجی و از چن
    • 1 ماه قبل
    • 2019-08-05 21:00:03
    • روش های کنترل عفونت ادرار و درمان این بیماری

      برای زیادتر بیمارانی که بستری هستند از سوند مصرف می کنند امکان پذیر است در داخل لوله های سوند میکروب های متفاوتی وجود داشته باشد و شخص گرفتار عفونت ادراری شده باشد.در متن زیر راههای ضدعفونی کردن سوند و ازبین بردن میکروب های آن را گذاشته ایم. برای آشنایی با روشهای مقاومت با عفو
    • 64 ماه قبل
    • 2014-05-01 00:00:00
    • نو کردن کیف های قدیمی با کمی خلاقیت

      14امروز برای شما دوستان راهکاری داریم که با استفاده از اون شاید بتونین به خوبی کیف های قدیمی خودتون رو کمی نونوار بکنید و کیف های زیباتر و بهتری داشته باشید
    • 51 ماه قبل
    • 2015-05-24 00:00:00
    • حقایقی درباره بادام

      14بادام خوشمزه است به عنوان مظهر سلامتی و زیبایی است. در میان دانه ها, مغذی ترین آنها است و برای سلامتی بسیار خوبست.
    • 44 ماه قبل
    • 2015-12-28 00:00:00
    • مواد غذایی که باعث نفخ شکم می شوند!

      ورای تأثیراتی که نفخ شکم بر زیبایی ظاهری افراد دارد، باید بدانید که چنین التهابات و ورم هایی حاصل تلاش زیاد دستگاه گوارش برای هضم ماده غذایی مصرف شده است؛ این ورم ها عموماً با خوردن مواد غذایی سنگین و دیر هضم شکل می گیرند.
    • 44 ماه قبل
    • 2015-12-25 00:00:00
    • نیمه های شب غذا خوردن چه عوارضی دارد؟!

      اگر شما هم جزو افرادی هستید که تا پاسی از شب بیدار می مانید و سراغ یخچای می روید بهتر است بدانید سخت در اشتباهید و با این کار به سلامتتان ضربه وارد خواهید کرد نیمه های شب موقع غذاخوردن نیست و می تواند در عملکرد بدن اختلال ایجاد کند.
    • 44 ماه قبل
    • 2015-12-22 00:00:00
    • آشنایی با شب یلدا در طب سنتی

      شب یلدا یکی از سنت های پسندیده است که در آن افراد دور هم جمع می شوند و تجدید خاطرات و صله رحم صورت می گیرد، ولی افراد باید در مصرف خوردنی ها و نوشیدنی ها احتیاط نمایند تا دچار عوارض ناشی از پرخوری در این شب نشوند.
    • 45 ماه قبل
    • 2015-12-16 00:00:00
    • فکر کردن مرگ!

      همه ما به مرگ فکر می کنیم و هیچ وقت نمی توانیم آن را به نقطه ای در پس ذهنمان برانیم. بعضی از ما آن را خیلی نزدیک احساس می کنیم و بعضی هایمان آن را چنان دور فرض می کنیم که انگار فقط مال همسایه است!
    • 45 ماه قبل
    • 2015-12-14 00:00:00
    • دروغ های بزرگ تاریخ

      مي‌دانيد كه دروغ و دروغگويي يكي از رفتارهاي ناپسندي است كه هم در اديان مختلف به آن اشاره شده است.
    • 45 ماه قبل
    • 2015-12-14 00:00:00
    • خانه مردگان

      عکس‌های قدیمی و جدید، در سالگرد آش‌های قجری و چی و چی و چی... درست بعد از این‌که از میرزارضا می‌نویسم، می‌بینم دوستی برایم پیغام گذاشته که بساط پشت پرده و اخلاق شاهان قاجار به ما چه.
    • 50 ماه قبل
    • 2015-06-27 00:00:00
    • برای پس از افطار این نوشیدنی را فراموش نکنید

      طب سنتی به ما توصیه می کنید که اگر می خواهید در ماه مبارک رمضان از سلامتی برخوردار شوید دچار بیماری نشوید از نوشیدنی های طبیعی مصرف کنید منظور از نوشیدنی های طبیعی همان عرقیجات است.
    • 50 ماه قبل
    • 2015-06-26 00:00:00
    • همه ی خواص بی نظیر قارچ

      قارچ‌های خوراكی ارزش غذایی خوبی دارند و به همین دلیل می‌توانند در كنار سبزیجات پرخاصیت ‌مهمان همیشگی سبد غذایی خانواده‌ها شوند. قارچ‌ها كالری كمی دارند، هیچگونه چربی یا كلسترولی در آنها پیدا نمی‌شود و مقدار نمك بسیار كمی را در خودشان جای داده‌اند.
    • 50 ماه قبل
    • 2015-06-25 00:00:00
    • آشنایی با فواید گیاه و میوه موز

      میوه های زرد رنگ دارای “پتاسیم و پکتین، زیادی هستند لورا فلورس، یک متخصص تغذیه می گوید موز یک منبع خوبی برای منیزیم و ویتامین های C و B6 می باشد. “موز آنتی اکسیدان بالایی دارد ، درخت موز در واقع بلندترین درخت در جهان است.
عشق به کتاب

عشق به کتاب

امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب

لینک های مهم

لینک های مهم

فعلا خالی

توضیحات

توضیحات

در حال ساخت

تماس با ما

تماس با ما

از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید