وضعیت تهوع در بارداری امری خیلی آزاردهنده است که مادران باردار به آن گرفتار می شوند و همین امر سبب می شود که ماردان غذا مناسبی نداشته باشند که امکان پذیر است برای جنین و یا خودشان مسئله ساز باشد. در دنباله میخواهیم چندین شیوه به شما معرفی کنیم برای کم شدن تهوع در بارداری که خیلی کارآمد هستند. با شیثار همراه باشید
یکی از مسائل دوران بارداری که قادراست سبب بروز سوءغذا و اخلال در روند درست بارداری شود وضعیت
تهوع است که هموارهً در اوایل ماه دوم آغاز می شود.و همواره در پایان ۱۶هفتگی از بین می رود گرچه
بطور نادر در بعضی خانم ها تا پایان بارداری نیز دنباله می یابد.
نکاتی که کم شدن تهوع در بارداری بایست رعایت شود:
۱- تکرار در دفعات غذا و مصرف مواد خوراکی
کم حجم و کم چرب.
۲- مصرف نان های برشته و شور و میل کردن نخودچی قبل از برخواستن از رختخواب.
۳- پرهیز از استفاده خوراکی های سرخ شده٬ پرچرب و پر ادویه و نفاخ نظیر آش ٬ آبگوشت.
۴- عدم مصرف مایعات یک ساعت قبل و بعد از خوراکی .
۵- از خوراکی های خشک نظیر تخم مرغ پخته ٬ نان برشته ٬ سیب زمینی پخته ٬ گوشت های بدون چربی
٬ حبوبات پخته شده کم آب ٬ مربا ٬ شیرینی های خشک و کم چربی زیادتر مصرف نمایید.
۶- پرهیز از درازکشیدن بعد از صرف خوراکی (مناسبتر است تا نیم ساعت بعد از صزف خوراکی گام زده و
یا بصورت نیمه نشسته باشید تا به معده فشار کمتری وارد شود).
۷- مصرف نوشابه های گازدار نیز در
موارد تهوع شدید پیشنهاد می شود.( گاز کربنیک تا حد بیشتری تهوع را از بین می برد)
۸- مصرف
خوراکی های سرد که بوی خوراکی از بین رفته است و برانگیختن کننده نیست پیشنهاد می شود
۹- مصرف لیمو
ترش تازه همراه خوراکی نیز در کم کردن تهوع اثربخش می باشد.
۱۰- برای به حداقل رساندن وضعیت تهوع در صبح ناگهان از جا بلند نشوید و از مواد خوراکی خشک نظیر
تست یا سوخاری ٬ بیسکوئیت مصرف نمایید.
اگر شما هم باردار هستید و ویار امانتان را بریده، مناسبتر است بدانید بهجز قرصهای متداولی که استفاده مینمایید میتوانید با دارا بودن یک رژیم خوراکی خوب ومناسب از روزهای بارداریتان لذت زیادتری ببرید.
پرخوری را کنار بگذارید
امکان پذیر است در این روزها حرفهای عجیب و غریبی بشنوید که هیچ احتیاجی نیست به آن گوش نمایید. مثلا میگویند«حالا که بارداری پس بایست جای دو نفر خوراکی بخوری». این گفته کاملا اشتباه است و هیچ احتیاجی نیست در این روزها از دستگاه گوارش خود بیش از اندازه کار بکشید چون مطمئنا وضعیت تهوع شما شدیدتر میشود. درعوض بایست تعداد نوبتهای خوراکی را بیشتر و حجم خوراکی ها را کم نمایید. اگر در هر نوبت خوراکی تنها دو، سه قاشق گنجایش خوراکی میل کردن دارید، اشکالی ندارد، شما حتی میتوانید تعداد نوبتهای خوراکی را به ۱۵ بار در روز هم برسانید.
خوراکی ی نفخدار ممگونه
میتوانید دکتر خودتان باشید و با اندکی توجه به عادات خوراکیتان، خوراکی هایی که سبب تهوع شما میشود را حذف نمایید. مناسبتر است از استفاده هرگونه خوراکی که سبب نفخ یا سنگینی معده، ترش کردن و نظیر آنان میشود پیشگیری نمایید. خوراکی های آبکی و ترید هم سبب تهوع میشود پس آن را از نوبتهای خوراکیتان حذف نمایید. مناسبتر است شکلات، قهوه، چای پررنگ، نوشابههای گازدار و آشامیدنیهای شامل کافئین را بیشتر استفاده ننمایید چون معده را برانگیختن کرده و سبب تهوع، همینطور سوزش سر دل میشود. یکی دیگر از نبایستها هم استفاده سرکه و ترشی، همراه خوراکی یا سالاد است.
عرق نعناع میل کنید
اگر با وجود رعایت این موارد بازهم بعد از میل کردن خوراکی گرفتار وضعیت تهوع میشوید، میتوانید اندکی عرق نعناع بعد از خوراکی میل کنید. از دیگر موادی که میتوانید پس از خوراکی استفاده نمایید، آمیخته زیره، نبات و هل به نسبت مساوی است. این مواد را با یکدیگر آسیاب کرده و بعد از هر نوبت خوراکی یک قاشق چایخوری قورت بدهید.
زیره را فراموش ننمایید
یکی دیگر از موادی که میتوانید برای مقاومت با وضعیت تهوع پس از خوراکی میل کردن مصرف نمایید، زیره است. میتوانید زیره را بو دهید و با مرزه آمیخته نمایید و بعد از خوراکی به مقدار خیلی اندکی از آن میل کنید یا اینکه دو قاشق خوراکی خوری زیره سبز را با سه قاشق خوراکی خوری شکر آمیخته و آسیاب نمایید تا به صورت پودر دربیاید و بعد از هر نوبت خوراکی، یک قاشق چایخوری از این آمیخته را در دهان بگذارید تا کمکم و آرامآرام حل شود و جلوی وضعیت تهوع شما را بگیرد.
با خوراکی های چرب، تند و شور خداحافظی نمایید
یکی از مسائل خانم ها باردار وضعیت دل به هم خوردگی با استشمام بوهای متفاوت است پس تاحد امحل در خوراکی ی خود از سیر و پیاز کمتری مصرف نمایید و استفاده روغن، خوراکی ها و مواد شور، مواد تلخ مثل زیتون تلخ، فلفل، لوبیا، کنجد، خوراکی های تند، پرادویه، چرب و سرخ کردنی را هم برای خودتان خط قرمز بدانید. خوراکی های سرخ کرده، چرب و سسدار به دلیل بیشتر شدن اسید معده میتوانند سبب بیشتر شدن وضعیت تهوع شوند.
به مزاج خود ارزش دهید
در طول بارداری مناسبتر است به مزاج خود بیش از هر وقت دیگری ارزش بدهید و از میل کردن خوراکی های خیلی گرم یا خیلی سرد هم از دید دما و هم از دید مزاج پیشگیری نمایید. مثلا آب خیلی سرد یا خیلی گرم، یخ و بستنی را مناسبتر است بیشتر مصرف ننمایید. گوجهفرنگی، سرکه و ماست ترش هم سرد هستند پس مناسبتر است این مواد را هم کمتر استفاده نمایید تا وضعیت تهوع شما بیشتر شدن نشود.
مادر و پارس نیوز
نام فایل | توضیحات | رمز | لینک دانلود |
---|
امید داریم از ما راضی باشید دانلود pdf کتاب
فعلا خالی
در حال ساخت
از طریق قرار دادنپیام در تلگرام با ما در ارتباط باشید آیدی : yashar_0007 با ما در ارتباط باشید